Korunmaya Muhtaç Çocukların Şefkat Yuvaları - Evlat Sevgisini Nisa Nur ile Tattılar - Son Dakika
Güncel

Korunmaya Muhtaç Çocukların Şefkat Yuvaları - Evlat Sevgisini Nisa Nur ile Tattılar

Yalova'nın Altınova ilçesinde yaşayan Altan çifti, 2 yıl önce koruyucu aileliğini üstlendikleri kız çocuğuyla anne baba olma duygusunu tattı.

22.03.2018 11:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

YAVUZ EMRAH SEVER - Yalova'nın Altınova ilçesinde yaşayan Altan çifti, 2 yıl önce koruyucu aileliğini üstlendikleri kız çocuğuyla anne baba olma duygusunu tattı.

Uzun yıllardır istemelerine rağmen çocuk sahibi olmayan 46 yaşındaki Erkan Altan ile 45 yaşındaki eşi Emine Altan, Emine Altan'ın emekliliğinin ardından koruyucu aile olmaya karar verdi.

Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne başvuran ve başvuruları kabul edilen Altan çifti, koruyucu ailesi oldukları Nisa Nur'un (12) aile özlemini, kendilerinin de anne baba olma hasretini dindirdi.

Şu anda 6. sınıf öğrencisi olan Nisa Nur'un 2 yıldır aile şefkatiyle büyümesine olanak sağlayan çift, mutlu bir yaşam sürüyor.

"İnsanın içi pır pır eder ya öyle oluyor"

Anne Altan, koruyucu aile olmayı uzun süre düşündüklerini, bunu hayata geçirdikleri için memnun olduklarını söyledi.

Eşinin de kendisinin de çocukları çok sevdiğini vurgulayan Altan, "Daha çok çocuklu ortamlara katılmaya başladık. Normalde de gezmeyi, eğlenmeyi seviyoruz. Tabii ki bu durumun bize artısı oldu. Hiç kendimizi düşünmeye zamanımız yok artık. Daha çok çocuğu düşünmeye zamanımız var." diye konuştu.

Koruyucu anne olduktan sonraki duygularını dile getiren Altan, "Çok farklı bir duygu, nasıl anlatabileceğimi pek bilmiyorum. İnsanın içi pır pır eder ya öyle oluyor. Gurur verici bir olay." ifadelerini kullandı.

Altan, başka ailelere de koruyucu aile olmayı tavsiye etti.

"Çok güzel bir duygu"

Tarımla uğraşan baba Erkan Altan da Nisa Nur ile birbirlerine karşılıklı mutluluk kattıklarını dile getirdi.

Altan, devletin yetiştirme yurdundaki çocukların aile şefkatine ihtiyacı olduğunu belirterek, "Anne baba sevgisini maalesef tam yeterince alamıyorlar. Biz ona anne baba sevgisini verdik, o da bize çocuk sevgisini tattırdı. Çok güzel bir duygu." dedi.

Nisa Nur ile evde geçirdikleri zamanın kendisini mutlu ettiğini anlatan Altan, şunları dile getirdi:

"Bazen mutfakta yardım ediyor. Bana da yardım ediyor, eşime de yardım ediyor. Yumurta pişiriyor. Yeni yeni kahve yapmaya başladı bize. Tabii çok mutlu oluyoruz. Birisinin bize kahve yapması, bizi öz anne babası olmadığımız halde öz anne babası görmesi tabii ki bizi mutlu ediyor."

Altan, koruyucu aile olmanın vatana ve millete hayırlı evlat yetiştirmenin yanı sıra çocuğun kendi ayakları üzerinde durabilmesinin sağlanması açısından da önem taşıdığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Korunmaya Muhtaç Çocukların Şefkat Yuvaları - Evlat Sevgisini Nisa Nur ile Tattılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türk ve Yunan Sanatçıların Ortak Çalışmasıyla Sahnelenecek Romeo ve Juliet Oyunu Provaları Tamamlandı
    18:04 Türk ve Yunan Sanatçıların Ortak Çalışmasıyla Sahnelenecek Romeo ve Juliet Oyunu Provaları Tamamlandı

    İngiliz yazar William Shakespeare'in Romeo ve Juliet oyunu, Türk ve Yunan sanatçıların ortak çalışmasıyla iki ülkede izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor. Devlet Tiyatroları ile Yunanistan Pire Şehir Tiyatrosunun ortak yapımı olan oyun, Ankara Cüneyt Gökçer Sahnesi'nde sahnelenecek. Oyunun provaları tamamlanırken, yönetmen Lefteris Yovanidis, iki ülke sanatçılarının işbirliği yapmasının önemini vurgulayarak, nefret yerine sevgiyle kazanabileceğimizi belirtti. Oyun, Ankara, İstanbul ve Atina'da sahnelenecek.

  • Isparta'da Öğretmen, Boğazına Şeker Kaçan Öğrenciyi Kurtardı
    18:04 Isparta'da Öğretmen, Boğazına Şeker Kaçan Öğrenciyi Kurtardı

    Isparta'da bir ilkokul öğretmeni, boğazına şeker kaçan öğrenciyi Heimlich manevrası yaparak kurtardı. Öğretmen, aldığı ilk yardım eğitimi sayesinde hızlı ve doğru müdahalede bulunarak öğrencinin hayatını kurtardı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen ilk yardım eğitimi sayesinde Isparta'da binlerce öğretmen bu konuda eğitim almış oldu.

  • Keşan'da yapılan trafik denetimlerinde 144 bin 31 TL idari para cezası kesildi
    18:04 Keşan'da yapılan trafik denetimlerinde 144 bin 31 TL idari para cezası kesildi

    Edirne'nin Keşan ilçesinde polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen trafik denetimlerinde, personel servisleri, motosiklet sürücüleri ve okul servislerine yönelik yapılan kontrollerde toplamda 144 bin 31 TL idari para cezası kesildi. Denetimler sonucunda 9 personel servisine 102 bin 681 TL, dur ihtarına uymayan 2 araca 4 bin 392 TL, 11 motosiklet sürücüsüne 33 bin 823 TL ve 1 okul servisi sürücüsüne takograf kullanmamaktan 3 bin 135 TL idari para cezası uygulandı.

  • Adıyaman'da Sürücü Adayının Kullandığı Otomobille Çarpışan Motosiklet Sürücüsü Ağır Yaralandı
    18:03 Adıyaman'da Sürücü Adayının Kullandığı Otomobille Çarpışan Motosiklet Sürücüsü Ağır Yaralandı

    Adıyaman'ın 3. Çevre Yolu'nda direksiyon eğitimi alan sürücü adayı Gülsüm D'nin kullandığı otomobille, Berkay B. idaresindeki motosiklet çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle motosiklet sürücüsü Berkay B. ağır yaralandı. Olay yerine 112 Acil Sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı, ambulansla Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Savunma ve Havacılıkta Endüstriyel İşbirliği Günleri'ne katıldı
    17:58 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Savunma ve Havacılıkta Endüstriyel İşbirliği Günleri'ne katıldı

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Başkentte düzenlenen, 'Savunma ve Havacılıkta Endüstriyel İşbirliği Günleri' etkinliğine katıldı. Güler, etkinlikte yer alan firmaların stantlarını ziyaret ederek, sergilenen teknoloji ürünleri hakkında yetkililerden bilgi aldı, başarı diledi.

  • Elazığspor'un antrenmanını Elazığ Belediye Başkanı ziyaret etti
    17:57 Elazığspor'un antrenmanını Elazığ Belediye Başkanı ziyaret etti

    Elazığspor Onursal Başkanı ve Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, bordo-beyazlı ekibin antrenmanını ziyaret etti. Takımla birlikte antrenman yapan ve futboldaki hünerlerini sergileyen Başkan Şerifoğulları, taraftarları Sapanca Gençlikspor maçına davet etti.

  • CHP TBMM Grup Müdürü Levent Bayraktar'ın Ölümü Kapalı Grup Toplantısında Anıldı
    17:55 CHP TBMM Grup Müdürü Levent Bayraktar'ın Ölümü Kapalı Grup Toplantısında Anıldı

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM'de düzenlenen kapalı grup toplantısında, yaşamını yitiren TBMM Grup Müdürü Levent Bayraktar'ı anarak başkanlık etti. Bayraktar, uzun yıllar CHP Grubu'nda Grup Müdürü olarak görev yapmıştı.


Advertisement