Korunmaya Muhtaç Çocukların Şefkat Yuvaları - Zuhal'in Engeli "Koruyucu" Sevgiyle Geriledi - Son Dakika
Güncel

Korunmaya Muhtaç Çocukların Şefkat Yuvaları - Zuhal'in Engeli "Koruyucu" Sevgiyle Geriledi

Burdur'un Bucak ilçesinde yaşayan Nilgün Gönenç, zihinsel engelli 8 yaşındaki Zuhal'in "Anne beni bırakma, beni de götür" sözlerinden etkilenerek koruyucu ailesi oldu.

25.03.2018 14:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BİLAL ALTIOK - Burdur'un Bucak ilçesinde yaşayan Nilgün Gönenç, zihinsel engelli 8 yaşındaki Zuhal'in "Anne beni bırakma, beni de götür" sözlerinden etkilenerek koruyucu ailesi oldu. Zuhal'in engeli, ailesinin sevgisi ve aldığı rehabilitasyonla geriledi.

İlçede ikamet eden 3 çocuk annesi Nilgün Gönenç (53), erkek kardeşinin ileri derecede zihinsel engelli çocuğuyla yakından ilgilenerek, iyileşme olduğunu görünce koruyucu aile olmaya karar verdi. Ailesiyle 5 yıl önce Burdur Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğüne başvuran Gönenç, çocuk bakım merkezindeki 8 yaşındaki zihinsel engelli, öğrenme ve kavrama güçlüğü olan Zuhal ile tanıştı.

Misafirlik sürecinde engelli çocuğun, elini tutup "Anne beni bırakma, beni de götür" sözlerinden etkilenen Gönenç, Zuhal'in koruyucu ailesi oldu.

Gönenç, Zuhal'e kendi evladı gibi bakıyor. Zuhal'in engeli, koruyucu ailesinin ilgisi ve sevgisinin yanı sıra aldığı rehabilitasyon eğitimiyle yüzde 70'den yüzde 50'ye geriledi.

Nilgün Gönenç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukları çok sevdiğini, onlarla güzel vakit geçirdiğini belirterek, çocukların sevgiye, ilgiye çok ihtiyaçları olduğunu, ailece karar alarak, engelli kızın koruyucu ailesi olduklarını anlattı.

Zuhal'in aile ortamını çok sevdiğini dile getiren Gönenç, "Misafirlik evresinde birkaç gün geçirdik. Kurumdayken Zuhal elimi tuttu, 'Anne beni bırakma, beni de götür.' dedi. Ev ortamı Zuhal'e çok iyi geldi, ilk andan itibaren hepimize alıştı. Bana anne, eşime baba, çocuklarıma abi, abla demeye başladı." diye konuştu.

"Zuhal ile bütün dünyam değişti"

Gönenç, Zuhal'in her geçen gün geliştiğini, öğrenmeye merakı olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Anne şu nasıl oluyor, bunu nasıl yapıyorsun.' diye her şeyi soruyor. Zuhal ile bütün dünyam değişti. Ona bir şeyler öğretmek beni mutlu ediyor. Aldığımız rapora göre, Zuhal'in yüzde 70 seviyelerinde olan engellilik durumu, yüzde 50'ye geriledi. Zuhal'deki gelişmenin, engellilik durumuna olumlu yönde yansıması bizi mutlu ediyor. Hayat dolu, neşeli bir kız oldu."

Zuhal'in kendi çocuğu gibi olduğunu vurgulayan Gönenç, "Neşeli girişken bir kız oldu. Zuhal'i çok seviyorum asla onu bırakmayı düşünmüyorum. Zuhal olmazsa bizim yaşantımız asla eskisi gibi olmaz, ona çok alıştık." dedi.

"Zuhal, evimizin prensesi oldu"

Eşi Mehmet Gönenç ise Zuhal'in evlerinin prensesi olduğunu belirterek, "Zuhal, uzun zamandır aradığı o sıcaklığı burada buldu. Bizim evin neşe kaynağı oldu. Oğlumu ağabeyi, kızımı ablası gibi görüyor, onlar da Zuhal'e kardeşleri gibi davranıyor." ifadesini kullandı.

Ailenin kızı Ferya Yılmazcan da Zuhal sayesinde merhamet duygusunun geliştiğini söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Güven, Gönenç ailesi gibi sevgisini paylaşmak isteyen tüm aileleri koruyucu aile olmaya davet etti.

Korunmaya Muhtaç Çocukların Şefkat Yuvaları - Zuhal\'in Engeli "Koruyucu" Sevgiyle Geriledi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Korunmaya Muhtaç Çocukların Şefkat Yuvaları - Zuhal'in Engeli 'Koruyucu' Sevgiyle Geriledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Dağ keçileri Palu Kalesi'nde görüldü
    16:35 Dağ keçileri Palu Kalesi'nde görüldü

    Elazığ'ın nesli tükenme tehlikesi altında olan dağ keçileri, Palu ilçesinde bulunan tarihi Palu Kalesi'nde görüntülendi. Kayalık alanı tırmanan keçiler, vatandaşların cep telefonu kamerasına yansıdı.

  • Tavşanlı'da Araba Yangınında Vatandaş Kalp Krizi Geçirdi
    16:35 Tavşanlı'da Araba Yangınında Vatandaş Kalp Krizi Geçirdi

    Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde bir vatandaş yanan arabasına müdahale ederken kalp krizi geçirdi. İlçeye bağlı Tunçbilek Beldesi Gürağaç Mahallesinde Osman Çubuk idaresindeki otomobil rampaya doğru seyir halinde iken motor kısmından alev aldı. Çubuk (76) ve eşi yanan otomobilden son anda kendilerini dışarı attı. Osman Çubuk arabasının motor kısmında çıkan yangına kendi çabaları ile müdahale etmeye çalıştığı esnada fenalaşarak kalp krizi geçirdi. Yanan otomobil ihbar üzerine belirtilen yere gelen Tunçbilek Belediyesi itfaiye ekiplerince söndürüldü. Fenalaşarak yere yığılan Osman Çubuk için çağrılan 112 acil servis ekipleri, Çubuk'un kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiğini tespit etti. Çubuk'un cenazesi kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

  • EBYÜ Öğrencileri Almanya'da Tarihi Bir Başarıya İmza Attı
    16:34 EBYÜ Öğrencileri Almanya'da Tarihi Bir Başarıya İmza Attı

    Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü'nden mezun olan Bengisu Erçetin ve lisansüstü öğrencisi Nazlıcan İnci, Almanya'da düzenlenen 2024 Avrupa Badminton Şampiyonası'nda çift kadınlarda bronz madalya kazanarak ilgili branşta tarihteki ilk madalyayı elde ettiler. Rektör Levent, öğrencilerin bu büyük başarısını kutlayarak, ülkemiz ve EBYÜ adına gurur verici bir başarı olduğunu belirtti ve başarıların devamını diledi.

  • Amasya'da seyir halindeki tırda yangın çıktı
    16:34 Amasya'da seyir halindeki tırda yangın çıktı

    Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde seyir halindeyken yangın çıkan tırda hasar oluştu. Tevfik Acar'ın (47) kullandığı I 21 ES yabancı plakalı hurda yüklü tırın motor kısmından Ulubel mevkisinde duman çıkmaya başladı. Aracı güvenlik şeridine çeken sürücü, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Gümüşhacıköy Belediyesi itfaiye ekiplerince söndürülen yangın sonucunda tırda hasar meydana geldi.

  • Hakkari Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri köyleri ziyaret etti
    16:34 Hakkari Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri köyleri ziyaret etti

    Hakkari Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Buğra Karadağ, Kırıkdağ ve Aşağı Derecik köylerini ziyaret ederek, vatandaşların sorun ve sıkıntılarını yerinde dinledi. Karadağ, vatandaşların taleplerinin karşılanması için ilgili şube müdürlerine talimat verdi.

  • Niğde'nin Yeşilburç Köyünde Helva Kavurma Festivali Düzenlendi
    16:33 Niğde'nin Yeşilburç Köyünde Helva Kavurma Festivali Düzenlendi

    Niğde'nin Yeşilburç köyünde geleneksel Helva Kavurma Festivali düzenlendi. Festivalde Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi ve kavrulan helvalar katılımcılara dağıtıldı. Vali Cahit Çelik, festivalde yaptığı konuşmada köyün turizm potansiyelini geliştirmek için adımlar atacaklarını belirtti. Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ise köyün Niğde için büyük bir değer olduğunu vurgulayarak, bu değerleri yaşatmanın önemine dikkat çekti.


Advertisement