Koruyucu Aile Hizmetinin İslam'daki Yeri" Konferansı - Son Dakika
Güncel

Koruyucu Aile Hizmetinin İslam'daki Yeri" Konferansı

Koruyucu Aile Hizmetinin İslam\'daki Yeri" Konferansı

İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Karataş, İslam'da koruyucu aileliğe ilişkin dikkat edilmesi gereken hususların açıkça belirtildiğini ifade ederek, "Bu hususlardan en önemlisi de ne olursa olsun çocuğa ailesinin unutturulmamasıdır.

11.07.2017 20:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Karataş, İslam'da koruyucu aileliğe ilişkin dikkat edilmesi gereken hususların açıkça belirtildiğini ifade ederek, "Bu hususlardan en önemlisi de ne olursa olsun çocuğa ailesinin unutturulmamasıdır." dedi.

Karataş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde düzenlenen, "Koruyucu Aile Hizmetinin İslam'daki Yeri" konulu konferansta yaptığı konuşmada, Kur'an-ı Kerim'de yetim ve öksüzlere yönelik 17 civarında ayet bulunduğunu söyledi.

İslam'da koruyucu ailelik müessesesinin bulunduğunu dile getiren Karataş, "İnsana yardım etmek kadar, yardım etme şekli de önemlidir. İnsanların başına kakarak yardım yapmamalıyız. Peygamber Efendimiz yetim büyüdüğü için Allah ona, yetimin başını okşamasını emretmiştir. Bizler de yetimin hakkını korumalı ve kollamalıyız." diye konuştu.

Karataş, İslam'da koruyucu aileliğe ilişkin dikkat edilmesi gereken hususların açıkça belirtildiğini vurgulayarak, "Bu hususlardan en önemlisi de ne olursa olsun çocuğa ailesinin unutturulmamasıdır. Yeri ve zamanı geldiğinde uzmanlar nezaretinde çocuğa gerçek ailesi anlatılmalıdır." dedi.

Prof. Dr. Karataş, katılımcılara, mahremiyet ve miras konusuna ilişkin çeşitli örneklerle bilgi verdi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Kurt da çocukların ancak sıcak aile ortamında yetiştirildiklerinde sağlıklı bireyler olabileceklerini söyledi.

Balıkların susuz yaşayamadıkları gibi çocukların da ailesiz yaşamasının zor olduğunu vurgulayan Kurt, "Çocukların sağlıklı gelişebilmeleri için kendilerini koruyacak, sevecek, destekleyecek, güven sağlayacak, sosyal ve maddi gereksinimlerini karşılayabilecek sıcak aile ortamına ihtiyaçları var." ifadesini kullandı.

Konferansa, Vali Yardımcısı Nusret Şahin, Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Uraloğlu ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Koruyucu Aile Hizmetinin İslam'daki Yeri' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement