Koşamayanlar İçin Dünya Koşusu Alanya'da Gerçekleşecek - Son Dakika
Güncel

Koşamayanlar İçin Dünya Koşusu Alanya'da Gerçekleşecek

Koşamayanlar İçin Dünya Koşusu Alanya\'da Gerçekleşecek

"Wings for Life World Run"ınTürkiye'deki lokasyonu Engelsiz Turizm Kenti Alanya olarak kesinleşti.

06.12.2013 08:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya'da 35 ülkede 40 farklı lokasyonda gerçekleşecek gelmiş geçmiş en büyük koşu etkinliklerinden "Wings for Life World Run"ın Türkiye'deki lokasyonu Engelsiz Turizm Kenti Alanya olarak kesinleşti. "Dünya koşamayanlar için koşacak" sloganıyla omurilik sakatlanmalarına çare bulmak amacıyla gerçekleştirilecek etkinlik kapsamında tüm dünya 4 Mayıs 2014'te aynı anda koşacak. Türkiye ayağı 13.00'te Alanya'dan start alacak etkinliğin kayıtları başladı. Bu koşuya katılanlar sadece dünya çapında bir spor etkinliğinin parçası olmakla kalmayacak aynı zamanda tüm dünyayla birlikte omurilik sakatlanmasına çare bulma yarışına katılmış olacak. Daha fazla bilgi ve kayıt için: wingsforlifeworldrun.com

Tüm dünyada "Koşamayanlar için koşuyoruz" sloganıyla omurilik felcine dikkat çekmek ve dünya çapında bilim araştırmalarına fon toplamak amacıyla gerçekleştirilecek "Wings for Life World Run" etkinliğinin Türkiye'deki lokasyonu belli oldu. Muhteşem manzaralı parkuruyla Alanya'da gerçekleşecek olan etkinlik 4 Mayıs 2014 Pazar günü Türkiye'de saat 13:00'de start alacak. Alanya'da Kızıl Kule'nin 50 metre önünden başlayacak parkur, Antalya'ya doğru sahilin yanındaki ana yoldan devam edecek.

Etkinliğin ev sahipliğini yapacak engelsiz turizm kenti Alanya'nın Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ''Alanya Kenti olarak sosyal içeriği olan böyle bir sportif faaliyete ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz, zira Alanya Belediyesi olarak sadece engellilerin önündeki tüm fiziksel engelleri kaldırmıyor, aynı zamanda toplumun engelliliğe dair farkındalığının artmasına fayda sağlayacak her türlü organizasyonu sosyal sorumluluğumuz olarak görüyoruz'' diyerek etkinliğin önemi hakkında düşüncelerini paylaştı. Sipahioğlu ayrıca konuyla ilgili sözlerine şunları ekledi; "Bu yarış kentimizin Ulusal ve Uluslararası alanda tanıtımına büyük katkı sağlayacağı gibi Omurilik sakatlanmasına bağlı felçli ve benzeri durumda olanların rehabilitasyonuna katkı sağlayacak finansman kaynağı yaratması açısından büyük önem taşımaktadır, bu nedenle ülkemiz genelinde engelli farkındalığı en üst düzeyde olan halkımızı koşamayanlar için koşmaya davet ediyorum" dedi.

Etkinliğe katılan 35 ülkedeki 40 farklı lokasyonda, tam olarak aynı anda koşulmaya başlanacak ve bu anlamda spor tarihinde bir ilk olacak. Formatı gereği bu türdeki ilk küresel spor etkinliği olacak Wings for Life World Run'da alışılagelmiş, sabit bir bitiş çizgisi olmayacak. Bunun yerine yarışmacılar, başlangıç sinyalinden yarım saat sonra onların arkasından ilerleyen ve geçildikçe elenecekleri resmi yakalama arabasının önünde koşacaklar. Yakalama arabası, bir koşucuyu geride bıraktığında, o kişi için koşu sona ermiş olacak. Dünyada koşmaya devam eden son erkek ve kadın etkinliğin dünya birincileri olacaklar. Koşmayı hobi olarak gören kişiler, amatör koşucular ve profesyonel atletler dâhil her düzeyde sporcunun katılabileceği koşuda yarışmak isteyenler, 20 Nisan Pazar gecesine kadar wingsforlifeworldrun.com üzerinden kayıt yaptırabilecekler.

Wings for Life Vakfı'nın misyonuna, yani omurilik sakatlanmasının çaresini bulmaya yardım amacıyla yapılan etkinlikte dünyada surf sporunun sembol ismi Robby Naish, eski Formula 1 pilotu David Coulthard, efsanevi yarışçı Eddie Jordan, eski Alp disiplini kayakçısı Luc Alphond, Iron Man Marc Herremans, uzun mesafe koşucusu Sabrina Mockenhaput ve daha birçok efsane sporcu yer alacak. Etkinlikte yer alan dünyaca ünlü sporcuların hepsi aynı zamanda etkinliğin gönüllü elçisi olarak da görev yapıyorlar.

4 Mayıs'ta gerçekleşecek yarışın uluslararası spor direktörlüğünü yaparak, dünya çapındaki bu etkinliği yönetecek kişi ise eski dünya şampiyonu engelli koşucusu, 1988 Olimpiyatları'nda gümüş madalya kazanmış 46 yaşındaki sporcu Colin Jackson. 110 metre engelli koşudaki 12,91 saniyelik rekoru on yılı aşkın bir süre boyunca kırılamamış Jackson, "Çok orijinal bir şeyi başarmaya çalışıyoruz: Koşamayanlar için koşuyoruz. Slogan her şeyi açıklıyor," dedi. "Omurilik sakatlanması riski dünyadaki herkesi için mevcut ama yine de bu konudaki araştırmalara yeterli yatırım yapılmıyor. Yeterince para toplamamız gerekiyor, böylece en iyi bilim insanlarını çekebiliriz, onlar da bu alanda çalışmaya devam eder ve insanların hayatlarında değişiklik yapar."

Dünya çapında 3 milyon kişinin omurilik sakatlanmasına bağlı felç ve benzer durumlar nedeniyle engelli bir yaşam sürmek zorunda olduğu tahmin ediliyor. Yapılan araştırmalar her yıl 130.000 kişinin omurilik sakatlanmasına uğradığını ve sonra da felç geçirdiğini; bu tablodaki en önemli etkenin de trafik kazaları olduğunu gösteriyor.

Türkiye'de ise 150 bin üzerinde omurilik felçlisinin olduğu tahmin ediliyor. Bu rakamın yüzde 90'ı tekerlekli sandalyeye ve bir başka kişiye bağımlı yaşamak durumunda kalıyor.

Omurilik felcinin tedavisinin bulunması için gerçekleştirilen araştırmalardaki ilerlemeler, büyük ölçüde özel girişimler sayesinde gerçekleşiyor. Aldığı bağışların tamamını özel olarak ümit vaat eden araştırma projeleri için kullanılmasını sağlayan bir yapıya sahip olan Wings for Life Vakfı, kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olarak bu araştırmalara kaynak sağlamak için destekleri ve bağışları kullanıyor. Wings for Life World Run'ın resmi uluslararası ev sahibi olan Red Bull Grubu, koşu için toplanan paranın tamamının, European Merchant Services (EMS) adlı ödeme sistemi üzerinden Wings for Life Vakfına ulaştırılmasını sağlayacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Koşamayanlar İçin Dünya Koşusu Alanya'da Gerçekleşecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement