Antalya'da Koşamayanlar İçin Koşacaklar - Son Dakika
Spor

Antalya'da Koşamayanlar İçin Koşacaklar

Antalya\'da Koşamayanlar İçin Koşacaklar

"Dünya Koşamayanlar İçin Koşacak" sloganıyla Alanya'da 4 Mayıs Pazar günü gerçekleşecek.

23.01.2014 16:56  Güncelleme: 11:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Dünya Koşamayanlar İçin Koşacak" sloganıyla Alanya'da 4 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek "Wings for Life World Run"ın lansmanı yapıldı.

Yarışmanın başlangıç noktası olarak belirlenen Kızılkule yakınındaki Şelale önünde gerçekleşen çivi çakma törenine Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Wings for Life World Run Türkiye Sportif Direktörü Salih Münir Yaraş, Türkiye Atletizm Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Çavuşoğlu, Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü İzzet Tekeli ve Alanya Belediyesi Destek Hizmetleri ve Spor Müdürü Saim Kanlı katıldı.

Çivi çakma törenin ardından bir restoranda düzenlenen basın toplantısında konuşan Sipahioğlu, engelliler yararına 4 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek "Wings for Life World Run"a ev sahipliği yapmanın önemli ve gurur verici olduğunu söyledi.

"Tüm dünyada aynı anda koşulacak uluslararası etkinliğin Türkiye ayağının engelsiz şehir Alanya'da gerçekleştirilecek olması bizi çok mutlu ediyor" diyen Sipahioğlu, yarışmada herkesi görmek istediklerini kaydetti.

Yaraş ise "Dünya koşamayanlar için koşacak" sloganıyla gerçekleşecek yarışma ile omurilik felcine dikkat çekmek ve omurilik yaralanmalarının tedavisiyle ilgili bilimsel araştırmalara fon sağlamanın amaçlandığını belirtti.

Türkiye ayağının gerçekleştirileceği Alanya'da yarışmanın 13.00'te başlayacağını kaydeden Yaraş, "Wings for Life World Run, 4 Mayıs'ta 5 kıtada 35 ülkede, 37 farklı lokasyonda aynı anda gerçekleştirilecek. Diğer ülkelerle karşılaştırıldığında koşu saati ve düz seyirli parkur gibi avantajlarıyla Alanya öne çıkıyor" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Antalya'da Koşamayanlar İçin Koşacaklar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement