KOSAVA'DAN GETİRİLEN FETÖCÜLERİN DAVASINDA TANIK DİNLENDİ - Son Dakika
Güncel

KOSAVA'DAN GETİRİLEN FETÖCÜLERİN DAVASINDA TANIK DİNLENDİ

KOSAVA\'DAN GETİRİLEN FETÖCÜLERİN DAVASINDA TANIK DİNLENDİ

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) yurt dışı yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) Kosova istihbaratıyla yürüttüğü çalışmalar sonucu yakalanarak Türkiye'ye getirilen Yusuf Karabina ile Mustafa Erdem'in "Silahlı terör örgütü yöneticiliği yapmak"...

05.12.2019 15:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) yurt dışı yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) Kosova istihbaratıyla yürüttüğü çalışmalar sonucu yakalanarak Türkiye'ye getirilen Yusuf Karabina ile Mustafa Erdem'in "Silahlı terör örgütü yöneticiliği yapmak" ile "Uluslararası casusluk" suçlarından yargılandığı davada tanık dinlendi. Tanık, sanıklardan Mustafa Erdem'e ilişkin olarak, "Ülke imamıydı" dedi.

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Yusuf Karabina ile Mustafa Erdem getirildi. Sanık avukatı da duruşmada hazır bulundu.

"MUSTAFA ERDEM ÜST KONUMDAYDI, ÜLKE İMAMIYDI "Duruşmada tanık olarak Yusuf Karabina'nın ve Mustafa Erdem'in çalıştığı okulda yurt görevlisi olan  Kazım A. dinlendi. Tanık Kazım A.,"Ben Yusuf Karabina'nın çalıştığı okula bağlı yurtta 2009-2013 yılları arasında yurt görevlisi olarak çalıştım. Yusuf Karabina, 2013 yılına kadar Mehmet Akif Koleji'nde okul müdürü olarak görevliydi. Ben Kosova'dan ayrıldıktan sonra genel müdür yardımcısı oldu. Bu okullar FETÖ'ye bağlı okullardır. Karabina'yla öğrencilerin disiplin konularını konuşuyorduk ancak sohbet şeklinde toplantı yapmadık. Bildiğim kadarıyla Yusuf Karabina'nın örgütsel bir konumu yoktu. Karabina'nın üst konumunda Mustafa Erdem vardı. Mustafa Erdem 'ülke imamı' şeklinde adlandırılırdı. Onun üstünde kimse yoktu. Toplantı şekillerine dair bilgim yok" ifadelerini kullandı.Duruşmada savcı, tanığa Yusuf Karabina'ya ilişkin iddianamedeki ifadesinde örgütün Kosova'daki muhasebecisi olduğu iddiasını sordu. Tanık Kazım A. böyle bir beyanda bulunduğunu hatırlamadığını söyledi.

"OKULLAR FETÖ'YLE BAĞLANTILI DEĞİLDİ"Sanık Yusuf Karabina ise tanığın ifadelerine karşı,  "Kendisini hatırlamıyorum. O okullarda çalıştım ancak okullar FETÖ'yle bağlantılı değildi. Tahliyemi talep ediyorum" dedi.

TAHLİYE TALEP ETTİSanık Mustafa Erdem ise hakkındaki iddiaları reddetti. FETÖ ile hiçbir bağlantılarının olmadığını ifade ederek, tahliye talebinde bulundu.

TUTUKLULUK DEVAMMahkeme heyeti, sanıkların suçlarının vasıf ve mahiyeti dolayısıyla tutukluluk halinin devamına karar verdi. Heyet, dosyanın esasa ilişkin mütalaanın hazırlanması için cumhuriyet savcısına gönderilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

İDDİANAME İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, FETÖ'nün yurtdışı yapılanması anlatıldı. İddianamede sanık Mustafa Erdem'in Gülistan Eğitim Kurumları'nda müdürlük yaptığı, örgütsel faaliyet yürüttüğü, Bylock ile Falcon kullancısı olduğu ve Bankasya hesabındaki mevduatını örgüt talimatından sonra arttırdığı belirtildi. Sanık Yusuf Karabina'nın Gülistan Eğitim Kurumları bünyesinde faaliyet gösteren Mehmet Akif Koleji'nde müdürlük yaparak örgütsel faaliyet yürüttüğü kaydedildi. İddianamede tutuklu sanıklar Mustafa Erdem ve Yusuf Karabina'ya, "Silahlı terör örgütü yöneticiliği yapmak" ve "Uluslararası casusluk" suçlarından 16 buçuk yıldan 28 buçuk yıla kadar ayrı ayrı hapis istemiyle dava açıldı.

Görüntü dökümü: ------------

-ARŞİV


- İstanbul
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel KOSAVA'DAN GETİRİLEN FETÖCÜLERİN DAVASINDA TANIK DİNLENDİ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yerel Seçimler Sonrası En Genç Muhtarlar Belirlendi
    15:06 Yerel Seçimler Sonrası En Genç Muhtarlar Belirlendi

    31 Mart yerel seçimleri sonrası yeni seçilen muhtarların en genci Ağırnas Mahallesi Muhtarı Cem Güven oldu. 1990 doğumlu olan Cem Güven, 34 yaşında Ağırnas Mahallesi için muhtarlık hizmeti yürütüyor. Genç ve dinamik muhtarlardan bir diğeri de Kocasinan İlçesi Boyacıköy Mahallesi Muhtarı 35 yaşındaki Ahmet Berk oldu.

  • Türkiye'de afet gönüllülerinin sayısı 1,5 milyona ulaştı
    15:04 Türkiye'de afet gönüllülerinin sayısı 1,5 milyona ulaştı

    Edirne Valisi Yunus Sezer, Türkiye'de afet gönüllülerinin sayısının 1,5 milyona ulaştığını belirtti. Sezer, afetlerle mücadele etmenin temel şartının riski azaltmak olduğunu vurguladı. Türkiye'nin kriz yönetimi kapasitesinin dünyada ilk sıralarda yer aldığını ifade etti. Vali Sezer, afetlerde gönüllülerin ön saflarda olduğunu ve gönüllülük sisteminin iyi seviyelere geldiğini aktardı.

  • Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türk gençliğinin potansiyelini vurguladı
    15:03 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türk gençliğinin potansiyelini vurguladı

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin genç ve çalışkan nüfusunun en büyük güç olduğunu belirtti. Kacır, gençlerin teknoloji ve inovasyon alanındaki başarılarına vurgu yaparak, Türk gençliğinin dünyanın en iyisi olabileceğini ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin havacılık ve sanayi alanındaki başarı hikayesini anlattı ve gençlere kendilerini çok yönlü olarak geliştirmelerini tavsiye etti.

  • Sakarya'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları kınandı
    14:58 Sakarya'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları kınandı

    Sakarya'da sivil toplum kuruluşu temsilcileri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınayan bir protesto düzenledi. Adapazarı Kültür Merkezi önünde toplanan grup, saldırıların insanlık değerlerine aykırı olduğunu vurgulayarak, bölgedeki barış ve istikrarın sağlanması için harekete geçilmesi çağrısında bulundu.

  • Sakarya'da Çalındığı Sanılan Çanta, Sokak Köpeği Tarafından Alındı
    14:56 Sakarya'da Çalındığı Sanılan Çanta, Sokak Köpeği Tarafından Alındı

    Sakarya'nın Geyve ilçesinde, içerisinde ziynet eşyaları ve para bulunan çanta, sahipsiz bir sokak köpeği tarafından alınarak uzaklaştı. Güvenlik kamerası görüntülerine göre, köpek çantayı alıp tarladan uzaklaştırdı. Çift, çantanın çalındığını düşünerek jandarmaya haber verdi. Ancak çanta, yakınlarda bulunarak sahibine teslim edildi.

  • Malatya'nın Akçadağ ilçesinde 3.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    14:54 Malatya'nın Akçadağ ilçesinde 3.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Malatya’nın Akçadağ ilçesinde saat 14.13’te 3.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.


Advertisement