Kosava- Gilan'lı Öğrencilere Mesleki Eğitim Veriliyor - Son Dakika
Güncel

Kosava- Gilan'lı Öğrencilere Mesleki Eğitim Veriliyor

Kosava'nın Gilan şehrinden Bursa'ya gelecek olan 15 kursiyere mesleki eğitim verilmesine ilişkin protokol Havva Aslanoba Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen bir toplantıyla imzalandı.

16.03.2016 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, Kosava-Gilan İl Eğitim Müdürü Nazmi Musa, Kosova'nın Bursa Fahri Konsolosu Fahrettin Gülener, Kosova- Üsküp Türkleri Kültür ve Dayanışma Dernek Başkanı Recep Gündüz'ün ortaklaşa yürüttükleri proje ile kursiyerlere BTSO Eğitim Vakfı olan BUTGEM'de nisan-haziran ayları arasında iki ay süreyle mesleki eğitim verilmesi planlanıyor. Mesleki bilgi ve beceriye sahip olan kursiyerlere aldıkları eğitimler sonucunda kurs bitirme belgeleri verilecek ve belgelerini alan kursiyerler mesleklerini icra etmek üzere memleketlerine geri dönecekler. Ali Osman Sönmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi pansiyonunda misafir edilecek olan kursiyerlerin tüm masrafları iş adamı Fahrettin Gülener tarafından karşılanacak.

Sarıkaya, projenin Bursa'nın aynı zamanda eğitim ihraç eden bir şehir olması sebebiyle ruhuna uygun bir eğitim faaliyeti olduğunu belirtti. Kosova'dan gelen rehber öğretmenler ile müfettişlere mesleki gelişim seminerleri verilmesi ve uluslararası meslek lisesi açma konularında çalışmaların yürütüldüğünü belirten Sarıkaya, projeye verdikleri desteklerden dolayı Fahrettin Gülener ve diğer proje ortaklarına teşekkürlerini iletti.

Gülener, Bursa'da Kosavalı dostları olduğunu, kardeşlik sorumluluğu anlayışı ile herkesin üzerine görevler düştüğünü, bu görevlerin de eğitimle yerine getirilebileceğini ifade etti. Protokolün Kosova için hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Kosova-Üsküp Türkleri Kültür ve Dayanışma Dernek Başkanı Recep Gündüz, "Kosova için elimizden gelen her türlü çabayı yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın bu protokolle de ilk adımı atmış bulunuyoruz. Gelecekte farklı proje ve protokollerle yapılan bu çalışmaların katlanarak artacağını ümit ediyor ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kosava- Gilan'lı Öğrencilere Mesleki Eğitim Veriliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement