Polatlı'da Engelli Girişimci Kursu Açıldı - Son Dakika
Yerel

Polatlı'da Engelli Girişimci Kursu Açıldı

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı, Polatlı'da engellilere yönelik girişimcilik kursu açtı.

05.12.2013 14:16  Güncelleme: 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Polatlı İlçesinden engellilere yönelik girişimcilik kursu açtı.

KOSGEB tarafından Polatlı Belediyesi ve Beyazay Derneği işbirliğiyle düzenlenen kurs için düzenlenen törene, Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin, Belediye Başkanı Yakup Çelik, KOSGEB Kobi Uzmanı Burhan Zırhlıoğlu, Beyazay Derneği Polatlı Şube Başkanı Ziya Suluyer ve kursiyerler katıldı.

Törende konuşan Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin, engelli bireylere istihdam konusunda son üç yıl içerisinde yirminin üzerinde kurs açtıklarını söyledi.

Bilgin, "Engelli kardeşlerimizin sınavlara hazırlanması, bilgi ve becerilerinin artması, meslekteki konularda gayretlerimiz oldu. Bunun sonucunda birçok engelli kardeşimiz kamuda iş sahibi oldu bunlar devam edecek" dedi.

Belediye Başkanı Yakup Çelik, engellilerin iş sahibi olmasını, kendi işiyle başkalarına istihdam oluşturmasını amaçladıklarını ifade ederek, "Engelli bireyler balık tutmayı öğretiyoruz" dedi.

KOSGEB desteklerinden yararlanmak için eğitim sonrası iş yerlerini açma tavsiyesinde bulunan Kobi Uzmanı Burhan Zırhlıoğlu ise engelli bireylerde bayanların yüzde 80'inin erkeklerin yüzde 70'inin kurslardan faydalandığını söyledi.

İşyeri  kuruluş aşamasında 3 bin lira desteğe kadar engelli bireylerin faydalanacağını, büro donanımı malzeme gideri için de 15 Bin liraya kadar destek verileceğini  dile getiren Zırhlıoğlu şunları kaydetti:

"Alacağınız masanız, yazarkasanız sandalyeniz hepsi bu kapsam içerisinde değerlendiriliyor. 15 Bin lirayı son kuruşuna kadar değerlendiriyorsunuz. Ayrıca ayda bin lirayı geçmemek üzere ısınma, kira ve personel giderlerinde 12 ay boyunca destek veriliyor. Bunun haricinde üretim yapacak kişiler banka teminat mektubu alabilirler ise 70 bin lira geri ödemeli desteğimiz var. 2 yıl ödemesizdir. 2 yıldan sonra sıfır faizle geri ödenir."

Cemil Meriç Engelsiz Hayat Merkezinden açılan girişimcilik kursundan yararlanan 60 engelliye 1 ay süresince  uygulamalı girişimcilik eğitimi verilecek.

Kurs sonunda  başarılı olup kendi işini kurmak isteyen engelliler aldıkları girişimcilik eğitimi ile KOSGEB desteklerinden faydalanabilecek. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Polatlı'da Engelli Girişimci Kursu Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement