Kosgeb Girişimcilik Sertifika Töreni Gerçekleştirildi - Son Dakika
Güncel

Kosgeb Girişimcilik Sertifika Töreni Gerçekleştirildi

Kosgeb Girişimcilik Sertifika Töreni Gerçekleştirildi

KOSGEB İdaresi Başkanı Recep Biçer, "Her yeni girişim yeni bir risktir ama riski göze almadan da başarı yakalanamaz" dedi.

21.11.2016 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KOSGEB İdaresi Başkanı Recep Biçer, "Her yeni girişim yeni bir risktir ama riski göze almadan da başarı yakalanamaz" dedi.

Çankırı Karatekin Üniversitesi ve KOSGEB arasında yapılan anlaşma gereği, 2015-2016 eğitim öğretim yılı bahar yarı yılında Girişimcilik dersi kapsamında 'Girişimcilik Sertifikası' almaya hak kazanan Meslek Yüksekokulu öğrencilerine sertifikaları düzenlenen törenle verildi. Sertifika Törenine KOSGEB İdaresi Başkanı Recep Biçer, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Aydınlı, Vali Yardımcısı Erkan Savar, Bilim Sanayi Teknolojileri İl Müdürü Yusuf Möhür, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, KOSGEB Çankırı İl Müdürü Yüksel Özdemir, Çankırı Karatekin Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğretim Görevlisi Nurettin Gökşenli, akademisyenler, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törenin açılış konuşmasını yapan KOSGEB İdaresi Başkanı Recep Biçer KOSGEB'in destek alanları, hibe programları ve oranlarıyla destek programlarından yaralanmak için neler yapılması ile ilgili teknik bilgiler verdi. Biçer, "Her yeni girişim yeni bir risktir ama riski göze almadan da başarı yakalanamaz. Bizim ortaklarımız üzerinde yaptığımız araştırmalarda görüyoruz ki hibe alanların işlerinde başarılı olma oranı yüzde 94 seviyelerinde, bu çok iyi bir oran" diye konuştu.

Biçer, girişimcilik sertifikası almaya hak kazanan öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulunarak atılacakları iş hayatında başarılar diledi.

"Bu bizim için büyük mutluluk"

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydınlı ise, son üç gün içerisinde Çankırı Karatekin Üniversitesinin 'Dünyaya Açık Milli ve Yerli Üniversite' sloganına uygun sevindirici gelişmeler yaşadıklarını ifade ederek "İlk olarak dünyaya açık bir üniversite olarak Cuma günü Cibutili 23 öğrenciyi Yüksek Lisans öğrenimi için üniversitemize kabul ettik, bugün de milli ve yerli bir kuruluş olan KOSGEB İdare Başkanını üniversitemizde misafir ederek öğrencilerimizin Girişimcilik Sertifika törenini düzenliyoruz. Bu bizim için büyük mutluluk" ifadesini kullandı.

Çankırı'nın Ankara'ya yakın olmasının bazı dezavantajlarını yakından hissettiğini belirten Prof. Dr. Aydınlı, bundan dolayı da Çankırı'nın KOSGEB gibi kuruluşlara çok ihtiyacı olduğunu, KOSGEB'in de Çankırı'ya ayrı bir önem vermesi gerektiğini çünkü Çankırı da keşfedilmemiş çok hazine olduğunu söyledi.

Çankırı'da tuz başta olmak üzere maden sektörü gibi çeşitli alanlarda değişik çalışmalar yapılabileceğini söyleyen Prof. Dr. Aydınlı "Biz Çankırı Karatekin Üniversitesi olarak Üniversite-Sanayi İşbirliğini geliştirmek için Türkiye'nin en büyük lastik fabrikası Sumitomo Rubber Ako lastik fabrikasını ziyaret ederek çalışmalarımızı hızlandırdık. Bu ziyaretlerimiz ve işbirliği çalışmalarımız diğer işletmeleri ziyaret ederek devam edecek" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından girişimcilik kurslarına devam ederek sertifika almaya hak kazanan öğrencilere sertifikaları Çankırı Vali Yardımcısı Erkan Savar, KOSGEB İdaresi Başkanı Recep Biçer, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydınlı ve diğer yetkililer tarafından verildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kosgeb Girişimcilik Sertifika Töreni Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İnegöl'de Otomobil Çarpışması: 4 Yaralı
    14:49 İnegöl'de Otomobil Çarpışması: 4 Yaralı

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, iki otomobil çarpıştı ve 4 kişi yaralandı. Kazada yaralananlar, sağlık ekipleri tarafından İnegöl Devlet Hastanesine kaldırıldı.

  • Artvin'de yaralı leylek tedavi edildi ve doğaya salındı
    14:48 Artvin'de yaralı leylek tedavi edildi ve doğaya salındı

    Artvin'in Derinköy köyünde yaralı halde bulunan leylek, Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri tarafından tedavi edildi. İki haftalık tedavi sürecinin ardından leylek, doğal yaşam alanına bırakıldı.

  • Contitech Lastik A.Ş. İşçileri, İşten Çıkarılan Arkadaşları İçin Eylem Başlattı
    14:46 Contitech Lastik A.Ş. İşçileri, İşten Çıkarılan Arkadaşları İçin Eylem Başlattı

    Alman Continental Grup bünyesinde faaliyet gösteren Contitech Lastik A.Ş. işçileri, arkadaşlarının keyfi uygulama sonucu işten çıkarıldığını öne sürerek fabrika önünde eylem başlattı. Petrol-İş Bursa Şube Başkanı Ersin Birgül, yapılan haksızlığın herkese tehdit olduğunu belirtti.

  • Bayburt Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan öğrencilere tören düzenlendi
    14:45 Bayburt Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan öğrencilere tören düzenlendi

    Bayburt Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan 7 öğrenci için tören düzenlendi. Müftü Vekili Abdullah Aksoy, törende öğrencilere hafızlık belgelerini takdim etti. Aksoy, Kur'an-ı Kerim'in bozulmadan kıyamete kadar korunacağını ve bu süreçte hafızların önemli bir rol üstlendiğini vurguladı.

  • Muş'ta 150 Çiftçiye 100 Ton Korunga Tohumu Dağıtıldı
    14:45 Muş'ta 150 Çiftçiye 100 Ton Korunga Tohumu Dağıtıldı

    Muş Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen 'Mera Islah ve Amenajman Projesi' kapsamında 150 çiftçiye 100 ton korunga tohumu dağıtıldı. Muş Valisi Avni Çakır, çiftçilere yönelik desteklerin devam ettiğini belirterek, tarım konusunda bilimsel çalışmalara teşvik edeceklerini vurguladı. Muş Alparslan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Karadağ ise korunga bitkisinin hayvanlara verildiğinde sütün yağlı olmasına vesile olduğunu söyledi ve çiftçilere korunga bitkisini tavsiye etti. Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Gün ise projenin ilimize ve ülke meramıza hayırlı bereket getirmesini diledi.

  • Türkiye, Belarus'ta düzenlenen 'Leisure 2024' turizm fuarına katıldı
    14:44 Türkiye, Belarus'ta düzenlenen 'Leisure 2024' turizm fuarına katıldı

    Türkiye'nin Minsk Büyükelçiliği, Belarus'ta düzenlenen 'Leisure 2024' turizm fuarında stant açtı. Fuarda Türkiye'nin doğal, tarihi ve kültürel zenginlikleri tanıtıldı. Türkiye'nin Minsk Büyükelçisi, Belaruslu turistleri Türkiye'yi keşfetmeye çağırdı. Belarus Başbakan Yardımcısı, Türkiye'yi takdir ederek ulaşım bağlantılarının geliştirilmesini istedi. Türkiye-Belarus turizm işbirliği konusunda mutabık kalındı.

  • Yalova'da trafik kazasında hayatını kaybeden genç kız organlarıyla 4 cana umut oldu
    14:39 Yalova'da trafik kazasında hayatını kaybeden genç kız organlarıyla 4 cana umut oldu

    Yalova'da geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden 22 yaşındaki Melek Karakaş, organlarını bağışlayarak 4 hastaya umut oldu. Melek'in cenazesi Yalova'da defnedildi.


Advertisement