Köşker: Tarihimize Sahip Çıkmalıyız - Son Dakika
Güncel

Köşker: Tarihimize Sahip Çıkmalıyız

Köşker: Tarihimize Sahip Çıkmalıyız

Gebze Azerbaycan Kültür Derneği Hocalı Katliamı ilgili bir panel düzenledi.

25.02.2014 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gebze'de Hocalı paneli

Gebze Azerbaycan Kültür Derneği Hocalı Katliamı ilgili bir panel düzenledi. Panele konuk olarak katılan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, "Tarihimiz ders alınacak bir konuyla dolu. Tarihimizi gençlerimize en doğru şekilde aktarmak hepimize düşen bir sorumluluk" dedi.

Gebze Azerbaycan Kültür Derneği Hocalı Katliamı ilgili bir panel düzenledi. Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi'nde gerçekleşen programa Azerbaycan Konsolosu Nuri Guliyev, Türkiye Azerbaycan Derneği Federasyon Başkanı Bilal Dündar, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Durak Demirel, MHP Gebze İlçe Başkanı Ferit Taşdemir, CHP Gebze İlçe Başkanı Sedat Tatar, Gebze Azerbaycan Kültür Derneği Başkanı Tolga Pahsa, STK temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Türkiye ve Azerbaycan milli marşlarının okunması ile başlayan ve Hocalı katliamıyla ilgili kısa filmin yer aldığı etkinlikte kısa bir selamlama konuşması yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, "Tarihimiz ders alınacak bir konuyla dolu. Yaşanan acılardan, bir daha yaşanmaması için çıkarılması gereken dersler var.

Tarihimi en doğru şekilde öğrenip, gençlerimize aktarmamız gerekir. Değerli katılımcıları Hocalı'da yaşanan acıları tüm gerçekliğiyle aydınlatacakları için bir kez daha kutlarım. Kültürüne ve tarihine sahip çıkan bir gençliğin aynı şuurla yetişmesi için gayret ediyoruz. Kentimizin de var olan tarihi kimliğini öne çıkarmak amacıyla yaptığımız çalışmalar kapsamında Fatih Sultan Mehmet Han'ı vefat ettiği Gebze'mizde kapsamlı vefa etkinlikleriyle andık. Bundan sonraki senelerde de daha geniş etkinliklere imza atacağız" dedi. Programda ayrıca Gazeteci yazar Kebuter Hakverdi, Araştırmacı Yazar Dr. Aygün Hasanoğlu, Azerbaycan Derneği Federasyon Başkanı Bilal Dündar ve Araştırmacı Tarihçi Abdullah Köktürk tarafından seminer verildi. Seminerde konuşmacılar katılımcılara Hocalı Katliamında yaşananlar ile ilgili bilgiler veridi. Program okunan şiirler ile son buldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Köşker: Tarihimize Sahip Çıkmalıyız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement