Kosova'da 16. 'Uluslararası Dokufest Film ve Belgesel Festivali' Başladı - Son Dakika
Güncel

Kosova'da 16. 'Uluslararası Dokufest Film ve Belgesel Festivali' Başladı

Kosova\'da 16. \'Uluslararası Dokufest Film ve Belgesel Festivali\' Başladı

Kosova'da bu yıl 16'ncısı düzenlenen 'Uluslararası Dokufest Film ve Belgesel Festivali' dün akşam görkemli bir törenle başladı.

05.08.2017 12:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kosova'da bu yıl 16'ncısı düzenlenen 'Uluslararası Dokufest Film ve Belgesel Festivali' dün akşam görkemli bir törenle başladı. 60'a yakın ülkeden 253 filmin gösterileceği festivalin bu yıl başlığı; 'Gelecek'. 4 ila 14 Ağustos tarihleri arasında sürecek olan festivalde Türkiye'den de 2 filim yer alıyor. Prizren ev sahipliğindeki 8 farklı sinemada düzenlenen festival, Oscarlı Yönetmen Jonathan Demme'nin  "Stop Making Sense" belgeseli ile başladı. Prizren Lumbardi bahçesinde düzenlenen kokteyle Kosova yanı sıra dünyanın birçok ülkesinden üst düzey davetli katıldı. DHA'ya konuşan  'Uluslararası Dokufest Film ve Belgesel Festivali' Sanat Yönetmeni Veton Nurkolari, her geçen yıl büyük ilginin olduğu festivale bu yıl 50 Bin'in üzerinde sanat severin Prizren'e gelmesini beklediklerini söyledi.

Uğurkan Erez: 'Festival için Kosova'ya geldim'

Festival için Türkiye'den Kosova'ya gelen koreograf Uğurkan Erez'de Kosova'da bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Prizren'e hayran kaldığıni belirten Erez, 1 ayda 2 defa geldiğini ve önümüzdeki günlerde Prizren'de bir defile yapmayı planladığını söyledi.

Festivalde 2 Türk filmi de var

Festivalin Uluslararası Kısa Film yarışmasında yönetmenliğini Rüken Tekeş'in "Heverk (Çember)" filmi ile Türkiye İspanya ortak yapımı 'The Disco Shines' filmeleri yer alıyor.

Görüntü Dökümü:

Detay

Veton Nurkolar

Uğurkan Erez - Tabak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kosova'da 16. 'Uluslararası Dokufest Film ve Belgesel Festivali' Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement