Kosova'da 9 Mayıs AB Günü Hem Kutlandı Hem Protesto Edildi - Son Dakika
Dünya

Kosova'da 9 Mayıs AB Günü Hem Kutlandı Hem Protesto Edildi

Kosova\'da 9 Mayıs AB Günü Hem Kutlandı Hem Protesto Edildi

Kosova’da 9 Mayıs Avrupa Günü kutlamaları, geçen yıllara nazaran bu yıl daha sönük geçti.

09.05.2014 20:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kosova'da 9 Mayıs Avrupa Günü kutlamaları, geçen yıllara nazaran bu yıl daha sönük geçti.

Avrupa Birliği'nin (AB) Kosova'ya vize uygulaması, Kosova'nın serbest vize rejiminden yararlanamayan tek Balkan ülkesi olması sebebiyle Kosovalılar Avrupa Günü'ne bu yıl pek fazla ilgi göstermedi. Başkent Priştine'nin ana meydanının AB balonları ve afişleriyle süslenmesi ve AB'ye üye olan ülkelerden bazılarının stant kurarak, tanıtıcı broşürler dağıtmasına karşın beklenen ilgi gözlenmedi. Avrupa Günü kutlamalarına katılan Kosova Avrupa Entegrasyon Bakanı Vlora Çitaku, Kosova'nın AB'ye tam üye olabilmesi için elden gelen gayreti gösterdiğini, AB'ye üyelik yolunda kararlı olduklarını ifade etti. Vize muafiyeti sürecinde de Kosova'nın tüm kriterleri yerine getirdiğini kaydeden Bakan Çitaku, en kısa zamanda AB tarafından Kosova'ya uygulanan vizelerin kaldırılmasını beklediklerini ifade etti.

Kosova'nın vize muafiyetine tabi tutulmaması, Kosovalıları hayal kırıklığına uğrattı. Bu nedenle 9 Mayıs Avrupa Günü'nde AB'yi protesto edenler de oldu. Protesto eylemi düzenleyenler arasında eski Cumhurbaşkanı adayı Seremb Gjergji de vardı. AB'nin Priştine'deki temsilciliği önünde iki çocuğu ile birlikte vize uygulamasını protesto eden Gjergji, AB'nin Kosova'ya üvey anne muamelesi yapmasını Kosovalıların hak etmediklerini belirtti.

Öte yandan Priştine merkezinde üniversite öğrencileri de düzenledikleri sembolik protestoda, dilek ağacına yazılı mesajlar asarak, AB'nin Kosova'ya vize uygulamasını kaldırmamasını protesto etti. - PRİŞTİNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Kosova'da 9 Mayıs AB Günü Hem Kutlandı Hem Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement