Kosova'da Bin 500 Aileye Kurban Eti - Son Dakika
Güncel

Kosova'da Bin 500 Aileye Kurban Eti

Kosova\'da Bin 500 Aileye Kurban Eti

Kosova 'Priştineliler Kültür ve Yardımlaşma' Derneği, Kosova'da yaklaşık 1500 aileye kurban eti dağıttı.

28.10.2012 11:29  Güncelleme: 11:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

-binlerce KİŞİ ET ALMAK İÇİN YAĞMURDA SIRAYA GİRDİ

İstanbul merkezli Kosova 'Priştineliler Kültür ve Yardımlaşma' Derneği, Kurban Bayramı vesilesiyle Kosova'da yaklaşık 1500 aileye kurban eti dağıttı.

İstanbul Kosova Priştineliler Derneği 7 yıldır sürdürdüğü geleneğini bozmayarak, Kosovalıları bu bayramda da sevindirdi.

Kurban Bayramı vesilesiyle Priştine'nin ihtiyaç sahibi ailelere katkıda bulunmak amacıyla Derneği Priştine Şubesi'nde, yaklaşık 850 aileye kurban eti dağıtıldı.

Vıçıtırın ve Mitroviça kentlerinde kurbanlık et dağıtıldıktan sonra akşam saatlerinde Kosova Priştineliler Derneği, Priştine şubesindeki kurbanlık et dağıtımı başlamadan önce bile binlerce kişi kurbanlık et almak için yağmur altında sıraya girdi. Aşırı kalabalık nedeniyle kurban eti dağıtımında zaman zaman izdiham yaşandı. Kurban eti her yıl olduğu gibi bu yılda ulusal ayrım yapılmadan Türk, Arnavut, Boşnak ve Romanlara dağıtıldı.

Kurban eti alanlar, Kosova Priştineliler Derneği ve yetkililerine müteşekkir olduklarını ifade etti. İgbale Jonuzi, Bayram da hatırlanmalarından ve Priştinelileri derneği'nin ihtiyaç sahiplerine sahip çıkmasından son derece mutlu olduğunu ifade etti.

Muharrrem Yunus, 'Priştineliler derneği'nden allah razı olsun' ifadesini kullanarak teşekkürlerini sundu.

'Verenlerden Allah razı olsun' diyen Feride Gashi, kurban eti almanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.

İhtiyaç sahiplerine kendi eliyle kurban eti dağıtan Kosova Priştineliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Sedat Akbay yaptığı açıklamada,burada çok önemli bir görevi yerine getirdikleri kurban organizasyonunu gerçekleştirdiklerini anımsattı. Kosova'nın Vıçıtırın ve Mitroviça şehirlerinde kurban eti dağıtımı organizasyonunu gerçekleştirmelerinin ardından Priştine'de inanılmaz bir kalabalıkla karşılaştıklarını kaydeden Sedat Akbay, 'bu olaya iki türlü bakıyoruz.Hem sevindiğimiz hem de üzüldüğümüz bir olay.Sevindiğimiz olay şu anda Priştine'ye 850 hemşehrimize kurban eti yardımı gerçekleştiriyoruz. Üzüldüğümüz diğer bir olay ise Kosova'da ihtiyaç sahibi insanlarımızın fazla olması. Derneğimizin bugüne kadar hem Türkiye'de hem Kosova'da gerçekleştirmiş olduğu kültürel ve sosyal yardımlar,her geçen gün artmaktadır. 7'incisini gerçekleştirdiğimiz bu kurban organizasyonunda şu anda son derece önemli bir organizasyon olduğuna inanıyorum. Çünkü 12 ton etin Kosova genelinde dağıtımını gerçekleştirdik ve ihtiyaç sahibi hemşerilerimize ulaştırmaya çalışıyoruz. Burada hiç bir ulusal ayırım yapmıyoruz. Arnavut, Türk,Boşnak, Goralı demeden, bu organizasyonu gerçekleştirmeye çalışıyoruz' şeklinde konuştu.

Kosova Priştineliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Raif Güler ise yaptığı açıklamada,

İstanbul'da 7 senedir bu organizasyonu yaptıklarını hatırlatarak, bu sene yine Ekim başından itibaren bütün üyelerine kurban organizasyonunu duyurduklarını belirtti. ' Sadece üyelerimiz değil,bize güvenen, ancak üye olmayan, Kosovalı olmayan ama İstanbul'da yaşayan pek çok insan bize destek oldu' diyen Raif Güler,?bu sayede bu sene 20'ye yakın büyükbaş hayvan kestik. Sadece Priştine'de değil, Vıçıtırın ve Mitroviçadaki vatandaşlarımıza da kurban eti dağıttık. Son organizasyonumuz Priştine'de oldu. Gerçekten düşündüğümüzden çok fazla bir kalabalık oldu? ifadesini kullandı.

Son 7 yıl içinde Kosova Priştineliler Kültür ve Dayanışma Derneği, bir çok yardımlaşma organizasyonu yanında Kurban bayramlarında Kosovalılara tonlarca kurban eti dağıttı.

Kurbanlık et dağıtımı gecenin geç saatlerine kadar sürdü. Aşırı kalabalık nedeniyle ulaşım bir süre için kapatıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kosova'da Bin 500 Aileye Kurban Eti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement