Kosova'da İşçi Eylemi Başbakan ile Meclis Başkanını Karşı Karşıya Getirdi - Son Dakika
Güncel

Kosova'da İşçi Eylemi Başbakan ile Meclis Başkanını Karşı Karşıya Getirdi

Kosova'da Başbakanlık binası önünde eylem yapan boru fabrikası işçileri Başbakan Haşim Taçi ile Meclis Başkanı Yakup Krasniçi'yi karşı karşıya getirdi.

18.03.2014 13:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kosova'da Başbakanlık binası önünde eylem yapan boru fabrikası işçileri Başbakan Haşim Taçi ile Meclis Başkanı Yakup Krasniçi'yi karşı karşıya getirdi.

Ocak 2002 tarihinde Kosova Anayasa Mahkemesi tarafından Ferzovik boru fabrikasının satılması nedeniyle, fabrika çalışanlarına 25 milyon Euro ödenmesine dair karar verilmişti. Kosova Hükümeti de 17 Aralık 2010 tarihinde Anayasa Mahkemesi'nin kararını yerine getirmek için gerekli çalışmaları yapacağını belirtmişti. Ancak bu karar uygulanmadı ve Ferizovik'in eski boru fabrikasının 900 işçisi adına 46 işçi, geçtiğimiz günlerde Kosova Hükümeti binası önüne çadır kurarak eyleme başladı.

Kosova Başbakanlık binası önünde eylem yapan boru fabirkası eski çalışanlarını, Kosova Başbakanı Haşim Taçi ziyaret etti. Taçi, işçiler ile görüşmesinde, "Burada ne siz ne de aileleriniz oturmayı hak etmiyorsunuz. Bir kez daha vurguluyorum, sizinleyim ve bu konunun çözülmesine ait Meclisin kararı getirmesini sabırsızlıkla bekliyorum. Size maddi imkanlar verilmeli, ancak Meclis tarafından kararın alınması lazım" dedi.

Başbakan Taçi, Boru Fabrikası eylemcilerine bugün ya da en geç yarın Meclisin olağanüstü toplanarak, haklarıyla ilgili kararı alması gerektiğini, bundan sonra da Hükümetin hemen icra edeceğini söyledi. Başbakan Taçi'nin, Boru Fabrikası işçilerine ödeme yapılması için Meclisi göreve davet etmesinden birkaç saat sonra Kosova Meclis Başkanı Yakup Krasniçi'den cevap geldi. Yakup Krasniçi, Boru Fabrikası işçilerine ödeme yapılması konusunun Kosova Meclisi'nin gündemine gelmeyeceğini belirtirken bunun, Meclisin kararına bağlı değil, Başbakan Haşim Taçi'nin başında bulunduğu Hükümetin kararına bağlı olduğunu ifade etti. Krasniçi, Başbakan Haşim Taçi'nin, maaşlara zam getirerek parayı bitirdiği için Boru Fabrikası işçilerini Meclis'e yönlendirerek durumdan sıyrılmak istediğini söyledi.

Meclis Başkanı Krasniçi'nin açıklamasından sonra, eylemde bulunan işçiler yine de Perşembe günü yapılacak olan Meclis Genel Kurulu toplantısını bekleyeceklerini ifade ederken, Genel Kurul da ödeme konusunun görüşülmemesi durumunda açlık grevine başlayacaklarını bildirdi.

TK(SS) - Priştine

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kosova'da İşçi Eylemi Başbakan ile Meclis Başkanını Karşı Karşıya Getirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement