Kosova'da Türk Partisi Kdtp, Genel Seçimlerden Umutlu- Kdtp Genel Başkanı Mahir Yağcılar: - "En Az... - Son Dakika
Güncel

Kosova'da Türk Partisi Kdtp, Genel Seçimlerden Umutlu- Kdtp Genel Başkanı Mahir Yağcılar: - "En Az...

- Kosova'da Türk Partisi KDTP, genel seçimlerden umutlu KDTP Genel Başkanı Mahir Yağcılar: "En az 2 milletvekili çıkarmayı düşünüyoruz"PRİŞTİNE - Kosova'da yapılacak genel seçimlere katılan Kosova Demokratik Türk Partisi Genel Başkanı ve Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, en az...

09.06.2017 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Kosova'da Türk Partisi KDTP, genel seçimlerden umutlu

KDTP Genel Başkanı Mahir Yağcılar:

"En az 2 milletvekili çıkarmayı düşünüyoruz"

PRİŞTİNE - Kosova'da yapılacak genel seçimlere katılan Kosova Demokratik Türk Partisi Genel Başkanı ve Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, en az 2 milletvekili çıkarmayı düşündüklerini ifade ederek genel seçimlerden umutlu olduğunu belirtti.

Pazar günü erken genel seçim için sandık başına gidecek olan Kosova'da, seçim kampanyasının son gününe girildi. Seçimlere katılacak olan 26 siyasi özneden biri, Kosova'da yıllardır Türklerin haklarını savunan Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP).

2000 yılından bu yana Kosova parlamentosunda milletvekili ile temsil edilen KDTP, bu seçimlerde de en az 2 milletvekili çıkarmayı planlıyor.

KDTP Genel Başkanı ve Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, partisinin seçimlerden umutlu olduğunu ve belirledikleri hedeflere ulaşacaklarına inandıklarını söyledi.

Seçimlerin Kosova ve Türk toplumu açısından nasıl bir önem arz ettiğine değinen Mahir Yağcılar, Kosova'da yaklaşık bir buçuk yıldır devam eden siyasi krize bu seçimlerle son verileceğini umut ettiğini belirtti. Yağcılar, "Umarız bu seçimlerden sonra yarım kalan konular halledilecektir. Yeterli oy sayısı sağlanacaktır. Kosova'nın yolu da açılmış olacaktır. Bilhassa vize konusunda Türkler de nasibini alacaktır. Tüm Kosovalılar olarak rahatlamış olacağız. Sırbistan'la görüşmelerde ilerlemeler sağlanacaktır. Dolayısıyla hem insan, hem de malların serbest dolaşımı daha da rahatlayacaktır. Kosova Cumhuriyeti'nin uluslararası örgütlere ulaşmasına da yardımcı olacaktır" dedi.

"En az 2 milletvekili çıkarmayı düşünüyoruz"

Seçimlerle ilgili partisinin beklentilerinden bahseden Mahir Yağcılar, "Siyasi sayısal oy olarak düşünülürse elbette biz en az iki milletvekili kazanmaya çalışıyoruz. Geçen seçimlere kıyasen daha fazla oy, hatta üçüncü sandalyeyi zorlamaya çalışacağız. İmkan ve kapasite var. Yeter ki biraz daha iyi örgütlenelim ve bazı konularda biraz daha üzerinde duralım. Diğer taraftan elbette Kosova Türk toplumu olarak Kosova'da Türk toplumunun varlığını, çıkarlarını korumak için yasalarda var olan hükümleri, anayasada verilen hakları tamamen korumak ve tamamen yürürlüğe geçmesi için çalışmalarımız ve mücadelelerimizin olması gerekli ve bu mücadeleyi bugüne kadar yaptığımız gibi gelecekte daha kararlı bir şekilde yapmamız gerekecektir. Eğitimimizin Türklerin yaşadığı tüm bölgelerde devam etmesi, Prizren, Priştine, Mamuşa'da belli ki var, bunların daha güçlü olması ve bazı bölgelerde öğrenci sayısının arttırılması ve olmayan bölgelerde Türkçenin seçmeli ders olması için gayret göstereceğiz. öğrencilere sınıflar sağlanması, Türklerin yaşadığı yerlerde kültür evlerinin yapılması ama özellikle Prizren ve Priştine'de kültür merkezlerinin yapılması. Prizren ve Priştine'de halkımızın bu zengin kültürü tarihimizi gelenek ve göreneklerimizi hem kendi aramızda yaymak hem de Kosova ve dünyaya tanıtmaktır amacımız. Kosova'ya ekonomik kalkınma gerekiyor ve bunun içerisinde de soydaşlarımızın, Kosova Türklerine daha fazla iş imkanları sağlanılması" diye konuştu.

"Kurulacak hükümette yer alacağımızı umuyoruz"

Seçimlerden sonra kurulacak yeni hükümette yer alıp almayacakları sorusunu da yanıtlayan Yağcılar, "Yer alacağımızı tahmin ediyorum. Bütün mücadelemiz bütün verdiğimiz emek bunun üzerine. Çünkü hükümette olursak bazı konuları çok daha rahat, yani halkımızın beklentilerini daha rahat karşılamış olacağız. Onun için ilk adımımız parlamentodaki sandalyeleri sağlamak, en iki sandalye. Diğer azınlık partilerine nazaran her seferinde olduğu gibi en fazla oy kazanmak, yani hükümetin kurulması aşamasında elimizi güçlü tutmamız elimizdeki argümanlarımızın olması lazım. Bu argümanlar da seçimlerdeki oyumuz ve başarımızdır. Bugüne kadar o başarıyı sağladık bu sefer de aynı şeye devam edeceğimize inanıyoruz. Dolayısıyla sloganımız da parolamız da 'Aynı inanç ve gururla' sloganıyla bu seçimlere giriyoruz" dedi.

"Türkiye ile ilişkilerimizi daha ileriye taşıyacağız"

Parti programında seçkin bir yer alan Türkiye ile ilişkilerin daha da ilerletileceğini belirten Mahir Yağcılar, "KDTP'nin misyonu, Kosova Türk toplumu, Kosova Cumhuriyeti'nin kalkınması ve Kosova- Türkiye arasındaki ilişkilerden oluşmaktadır. Dolayısıyla bu konuda güçlü bir şekilde yine parlamentoda yer alarak güçlü bir şekilde seçimlerden çıkarak bu konuları daha ileriye taşımaya çalışacağız. Bakanlıklar arası çeşitli kurum ve kuruluşlar arası anlaşmaların yapılması, öğrenci ve eğitim konusunda, medya ve basın yayın organları konusunda bunların yapılması ve aslında biraz önce ifade ettiğim gibi ekonomi ve yatırımların gerçekleştirilmesinde Türk işadamlarının tecrübesini ve girişimciliğini kullanarak, onları buraya gelmeye teşvik edeceğiz. Hükümette ve parlamentoda yer alarak bunları iç içe ve yakından takip etme şansımız olacak diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

KDTP lideri Mahir Yağcılar, seçmenleri 11 Haziran'da sandık başına davet ederek, oylarını KDTP'ye vermeleri ve 26 numarayı işaretlemeleri çağrısında bulundu. Yağcılar, Müslüman aleminin Ramazan ayını kutladı.

KDTP Pazar günü düzenlenecek seçimlere 38 milletvekili adayı ile katılıyor.

Kosova\'da Türk Partisi Kdtp, Genel Seçimlerden Umutlu- Kdtp Genel Başkanı Mahir Yağcılar: - "En Az...
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kosova'da Türk Partisi Kdtp, Genel Seçimlerden Umutlu- Kdtp Genel Başkanı Mahir Yağcılar: - 'En Az... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gölpazarı'nda Çıkan Orman Yangını Kontrol Altına Alındı
    11:04 Gölpazarı'nda Çıkan Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

    Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde bir tarlada yakılan meyve dallarından sıçrayan ateş sonucu çıkan orman yangını, itfaiye ekiplerinin yoğun çalışmasıyla kontrol altına alındı. Gölpazarı Kaymakamlığı, yangınların ciddi sonuçlara yol açabileceğini belirterek vatandaşlara ateş yakmama konusunda uyarıda bulundu.

  • Uğur Gülen Türkiye Sigorta Birliği Başkanlığına yeniden seçildi
    11:04 Uğur Gülen Türkiye Sigorta Birliği Başkanlığına yeniden seçildi

    Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanlığına Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen yeniden seçildi. Gülen, sektörün sürdürülebilirliğini sağlamak ve sigortalılık oranlarını artırmak için çalışacaklarını belirtti. Sigorta sektöründe yaşanan zorluklara rağmen prim üretimi 2023'te 483 milyar liraya ulaştı ve sektörün aktif büyüklüğü 1,4 trilyon lirayı aştı. Gülen, 2024 beklentileri arasında 740 milyar lira civarında prim üretimi ve 1,3 trilyon liraya yakın bir fon büyüklüğü hedeflediklerini ifade etti.

  • İzmir'de kargo firmasına operasyon: 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi
    11:04 İzmir'de kargo firmasına operasyon: 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi

    İzmir'in Bornova ilçesinde bir kargo firmasına düzenlenen operasyonda 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kente kargo aracılığıyla uyuşturucu getirileceği bilgisine üzerine çalışma başlattı. Bornova ilçesindeki bir kargo firmasını takibe alan ekipler, belirtilen iş yerinde önlem aldı. Bir şüphelinin otomobille gelip sentetik eczaların bulunduğu koliyi alması üzerine polis, zanlıyı yakaladı. Kolilerde 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelinin polisteki işlemleri sürüyor.

  • Ressam Orhan Umut'un 'Gece Görüşü' sergisi DG Art Gallery & Projects'de açıldı
    11:03 Ressam Orhan Umut'un 'Gece Görüşü' sergisi DG Art Gallery & Projects'de açıldı

    Küratörlüğünü Zeynep Öztürk'ün üstlendiği ressam Orhan Umut'un 50 eserinden oluşan 'Gece Görüşü' sergisi, DG Art Gallery & Projects'de ziyaretçilere açıldı. Serginin adı, gece temalı resimlerden esinlenilerek konuldu. Sergi, 11 Mayıs tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

  • Eskişehir'de 163 Bin TL Değerinde Hırsızlık Yapan 2 Şüpheli Yakalandı
    11:02 Eskişehir'de 163 Bin TL Değerinde Hırsızlık Yapan 2 Şüpheli Yakalandı

    Eskişehir'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, farklı ilçelerde gerçekleştirilen 3 ayrı hırsızlık olayının şüphelileri olan S.C. ve Z.F. isimli şahıslar yakalanarak adliyeye sevk edildi. Toplam değeri 163 bin TL olan hırsızlık olaylarına ilişkin olarak başlatılan çalışmalarda şüphelilerin kimlik bilgileri tespit edildi.

  • Osmaneli Gençlerbirliği Spor Kulübü Gözlemciye Tepki Gösterdi
    11:01 Osmaneli Gençlerbirliği Spor Kulübü Gözlemciye Tepki Gösterdi

    Bilecik 1. Amatör Lig Play-Off Ligi'nde mücadele eden Osmaneli Gençlerbirliği Spor Kulübü, geçtiğimiz hafta oynanan ve yarıda kalan maçın gözlemcisine ateş püskürerek, 'Gözlemci mi, kabadayı mı belli değil' açıklaması yaptı.


Advertisement