Kosova'da Türkiye'deki seçimler için kullanılan oylar İstanbul'a gönderildi - Son Dakika
Güncel

Kosova'da Türkiye'deki seçimler için kullanılan oylar İstanbul'a gönderildi

Kosova\'da Türkiye\'deki seçimler için kullanılan oylar İstanbul\'a gönderildi

Kosova'da Türkiye'deki Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimleri için kullanılan oylar diplomatik kuryelerle İstanbul'a gönderildi. Yurt dışı seçmenlerin kullandığı oylar Türkiye'de 14 Mayıs'ta sayılacak.

08.05.2023 22:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kosova'da, Türkiye'de 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için kullanılan oylar, diplomatik kuryelerle İstanbul'a gönderildi.

Türkiye'nin Priştine Büyükelçiliği ve Prizren Başkonsolosluğunda 2 gün boyunca açılan sandıklarda toplanan oy pusulaları, mühürlenmiş paketler halinde diplomatik kuryeler eşlinde Türk Hava Yollarının (THY) TK1020 sefer sayılı uçağıyla Priştine'den İstanbul'a doğru yola çıkarıldı.

Oy pusulalarının yollanma sürecine siyasi parti temsilcileri de eşlik etti.

Kosova'da Yüksek Seçim Kurulunun yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı 2 bin 192 Türk seçmen bulunuyor.

Oy kullanma işlemi birçok ülkede son buldu

Türkiye'de 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için Avrupa'da bazı ülkelerde nisanın son haftası, bazılarında da mayısın ilk haftasında başlayan oy kullanma işlemi birçok ülkede son buldu.

Avrupa'daki Türk seçmenler için sandık kurulan Almanya, Avusturya, Lüksemburg, Danimarka ve Fransa'da oy verme işlemi yarın tamamlanacak.

Yurt dışı oylar, ATO Congresium Fuar Merkezi'nde muhafaza edilecek

Yurt dışında oy kullanma işleminin yarın sona ermesinin ardından oylar, YSK'nin belirlediği yöntemlerle, yüksek güvenlik altında, diplomatik kuryelerle Türkiye'ye getirilecek.

Bu oylar, Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu Başkanlığınca, Ankara'daki ATO Congresium Fuar Merkezi'ndeki güvenlikli alanda muhafaza edilecek.

Yurt dışı seçmenlerin kullandığı oylar, Türkiye'de 14 Mayıs Pazar günü saat 17.00'de oy verme işleminin tamamlanmasının ardından diğer sandıklarla açılacak. Bu oyların sayım ve dökümleri, Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu Başkanlığının nezaretinde yapılacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kosova'da Türkiye'deki seçimler için kullanılan oylar İstanbul'a gönderildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement