Kosova'da "Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele" Konferansı - Son Dakika
Güncel

Kosova'da "Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele" Konferansı

Kosova'nın güneybatısındaki Prizren'de "Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığı, Bağımlılık ile Mücadelede Sivil Toplumun Rolü" konferansı düzenlendi.

29.01.2019 03:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kosova'nın güneybatısındaki Prizren'de "Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığı, Bağımlılık ile Mücadelede Sivil Toplumun Rolü" konferansı düzenlendi.

Prizren Yunus Emre Enstitüsü, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ve Mamuşa Gönül Eli Yardımlaşma Derneğince düzenlenen konferansa Priştine Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mehmet Ülker, Mamuşa Belediye Başkanı Abdülhadi Krasniç, Türkiye'nin Priştine Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Nevzat Sabri Akın ve İHH Mütevelli Heyeti Üyesi Osman Atalay'ın yanı sıra ülkedeki Türk kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Atalay, yaptığı konuşmada, Kosova'nın konum olarak uyuşturucu açısından riskli bir bölgede bulunduğunu söyledi.

Atalay, "Orta Doğu ülkelerinden geliyor, Türkiye üzerinden Avrupa'ya giderken haliyle burada da takılıp kalıyor ve gençlere gidiyor. Burada gençlik çok önemli. Bizim en çok korumak zorunda olduğumuz bir kesim var, o da ortaokul ve liseli gençler." değerlendirmesinde bulundu.

Kosova'da çok ciddi bir madde bağımlılığı problemi olduğu görüşünü paylaşan Atalay, "Genel olarak baktığımızda 50 bin kullanıcı olduğu, Kosova'da ise 5 bin aktif kullanıcı var." şeklinde konuştu.

Din Hizmetleri Müşaviri Akın da bağımlılıkla mücadelede gençlere verilecek dini eğitimin önemine değindi.

Akın, "Bir kişi hiç kimsenin bulunmadığı bir yerde günahı işlerken Rabbi'nin göreceğini hatırından çıkarıyorsa imanı daha kemale ermemiştir. O bakımdan gençlerimizin gönlüne önce imanı yerleştirmek gerekir." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kosova'da 'Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement