Kosova'da Yeni Yıl Çoşkusu - Son Dakika
Güncel

Kosova'da Yeni Yıl Çoşkusu

Kosova\'da Yeni Yıl Çoşkusu

Kosova'da yeni yıla büyük bir coşkuyla girildi.

01.01.2012 04:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kosova'da yeni yıla büyük bir coşkuyla girildi. Meydanlara akın eden Kosovalıların çoğu, büyük umutlarla yeni yıla ve bununla birlikte bağımsızlığın 4 yılına merhaba dedi.

Bağımsızlığın 4 yılında yılbaşını büyük bir sevinçle kutlayan Kosovalılar, zorlu bir yılın telaş ve sıkıntılarını kısa bir süre olsun unutarak doyasıya eğlendi. Kosova'da yılbaşı kutlamalarının adresi başkent Priştine'nin en büyük bulvarını oluşturan Aya Tereza oldu. Priştine Belediyesi'nin himayesi altında düzenlenen açık hava konserine katılan binlerce vatanadaş, yeni yılın gelişini ünlü pop ve rock sanatçılarının şarkılarıyla kutladı. Görkemli geçen gecede Priştine Belediye Başkanı İsa Mustafa da hemşehrilerini yalnız bırakmadı. Sahneye çıkan Belediye Başkanı, yeni yıla meydanda toplanan vatandaşlarla birlikte eski yılın son saniyelerini sayarak girdi. Saatler 00: 00'ı gösterdiğinde havai fişek gösterisi düzenlendi. Havai fişekler Priştinede geceyi gündüze çevirdi . Dakikalarca gökyüzünü aydınlatan havai fişek gösterisi geceye ayrı bir renk kattı.

Gecenin geç satlerine kadar süren açık hava konserinde hazır bulunan binlerce vatandaş okunan şarkılarla tempo tutu, halaylar çekti. Kutlamada Kosovada görev yapan Bariş Gücü ( Kfor ) askerleride elerinde kadehler ile Kosovalılarla yeni yıla girdiler.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kosova'da Yeni Yıl Çoşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement