Kosova Meclis Başkanı Krasniçi, Kosova ile Arnavutluğun Birleşeceği İddialarını Yalanladı - Son Dakika
Güncel

Kosova Meclis Başkanı Krasniçi, Kosova ile Arnavutluğun Birleşeceği İddialarını Yalanladı

Kosova Meclis Başkanı Krasniçi, Kosova ile Arnavutluğun Birleşeceği İddialarını Yalanladı

Kosova Meclis Başkanı Meclis Başkanı Yakup Krasniçi, Arnavutluk ile Kosova'nın birleşmesi iddialarının gerçek olmadığını bildirdi.

01.03.2012 18:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kosova Meclis Başkanı Meclis Başkanı Yakup Krasniçi, Arnavutluk ile Kosova'nın birleşmesi iddialarının gerçek olmadığını bildirdi.

Arnavutluk'un Tiran NOA haber ajansı üç gün önce Kosova Meclis Başkanı Yakup Krasniçi başta olmak üzere 12 Arnavut, 3 Türk milletvekili ve Türk Bakan Mahir Yağcılar'ın, Kosova'nın Arnavutluk ile birleşmesi için imza topladıklarını ve konuyu Meclis gündemine getirmek için çaba harcadıklarını iddia etmişti.

Yakup Krasniçi Kosova'nın 'Koha Ditore' gazetesine verdiği demeçte bu girişimle uzaktan veya yakından ilgisi olamadığını ifade etti.

Konuyla ilgili DHA'ya özel açıklamalarda bulunan Türk milletvekili Müferra Şinik şunları söyledi:

'Son iki üç gündür 'Büyük Arnavutluk' projesi üzerine medyalarda Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) üç milletvekili ve bakanında, 12 Arnavut milletvekiliyle Kosova Meclisi ve başkanıyla bir girişimin var olduğunu ve KDTP milletvekillerinin bunu desteklediği iddiasıyla gazetelerde haberler çıktı. Ancak bu asılız bir şeydir. Çünkü

hiç bir zaman üç milletvekiline ve bakanımıza ne bir soru yöneltildi ne de fikir alış verişinde bulunuldu. Bu yüzden biz de dün Kosova medyalarına, ister Arnavutça ister Türkçe medyalara bunun asılsız olduğunu söyledik. Hata bu iddiayı şaşkınlıkla karşıladık.?

Birkaç gündür Kosova'yı karıştıran Büyük Arnavutluk projesi iddialarını değerlendiren siyasi yorumcular, bu iddiaların aşırı Arnavut milliyetçilerinden kaynakladığını vurguluyor. Siyasi analistler, Kosova'nın bağımsız ve egemen devlet olarak ilan edildiği Bağımsızlık Bildirgesi'nin var olduğunu hatırlatarak 'Büyük Arnavutluk' projesinin bir hayal olduğunu belirtmekteler.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kosova Meclis Başkanı Krasniçi, Kosova ile Arnavutluğun Birleşeceği İddialarını Yalanladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement