Komutanların Koşuda Tekmeledikleri Er Öldü - Son Dakika
Güncel

Komutanların Koşuda Tekmeledikleri Er Öldü

Komutanların Koşuda Tekmeledikleri Er Öldü

Emirdağ 3. Jandarma Eğitim Tabur Komutanlığı'nda koşuda fenalaşıp hayatını kaybeden Esat Mengilli'nin komutanları tarafından dövüldüğü ortaya çıktı.

24.10.2013 00:48  Güncelleme: 08:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Emirdağ 3'üncü Jandarma Eğitim Tabur Komutanlığı'nda 7 Şubat 2007 tarihinde meydana gelen olayda, 73 günlük er Esat Mengilli, birliğinde düzenlenen 2 bin 400 metrelik teçhizatlı koşuya katıldı. Mengilli, varış yerine 500 metre kala fenalaşıp yere düştü.

HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ

Askeri ambulansa alınan Mengilli kaldırıldığı Emirdağ Devlet Hastanesi'nde doktorların çabalarına rağmen yaşamını yitirdi. Verilen doktor raporlarında Esat Mengilli'nin geçirdiği kalp krizi sonucunda öldüğü belirtildi. Mengilli, memleketi Hatay'da düzenlenen askeri törenin ardından şehitler mezarlığında toprağa verildi.

KOMUTANLARI TEKME - TOKAT DÖVDÜ

Olaydan yaklaşık bir yıl sonra vatani görevlerini tamamlayıp terhis olan bir grup er Hatay'a giderek ölen Esat Mengilli'nin babasıyla görüştü. Erler, baba Mengilli'ye oğlunun koşu öncesinde ve koşunun sonlarına doğru yere düşmesi nedeniyle komutanları Jandarma Kıdemli Üstçavuş Özay Ayvaz ile jandarma Uzman Çavuşlar Mustafa Korkmaz, Muhittin Baş ve Sinan Almış tarafından tekme ve sopalarla dövüldüğünü öne sürüp bu konuda tanıklık yapabileceklerini söyledi.

ASKERİ SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSU

Baba Yusuf Mengilli bu iddia üzerine, Emirdağ'ın askeri yargı olarak bağlı olduğu Eskişehir'deki 1'inci Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Savcılığına suç duyurusunda bulundu. Askeri Savcılık 21 Temmuz 2009 tarihinde hazırladığı iddianamede Astsubay Kıdemli Üst Çavuş Özay Ayvaz, Jandarma Uzman Çavuşlar Mustafa Korkmaz, Muhittin Baş ve Sinan Almış'ın, 'İştirak halinde ölüm ile neticelenen asta müessir fiil' suçundan yargılanmalarını istedi. Eskişehir Askeri Mahkeme'de açılan davada 10 yıla kadar hapisleri istenen 4 tutuksuz sanık suçlamaları kabul etmedi.

10'AR AY HAPİS CEZASI VERİLDİ

Eskişehir Askeri Mahkemesi'nde dün yapılan duruşmaya ölen Esat Mengilli'nin babası Yusuf Mengilli ile annesi Fevda Mengilli katılırken, tutuksuz yargılanan sanıklar duruşmaya katılmadı. Eskişehir Askeri Mahkemesi tutuksuz sanıklardan Jandarma Kıdemli Üstçavuş Özay Ayvaz, Jandarma Uzman Çavuş Muhittin Baş ve Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Korkmaz'ı Esat Mengilli'ye 'Asta müessir fiil' suçunu işlemekten önce 1'er yıl hapis cezasına, ardından duruşmadaki iyi hallerini göz önünde bulundurarak cezayı 10'ar aya indirdi. Heyet verilen 10'ar ay hapis cezalarında da hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verirken diğer tutuksuz sanık Jandarma Uzman Çavuş Sinan Almış'ı da beraat ettirdi.

"VERİLEN CEZA AZ"

Askeri mahkemenin verdiği cezayı az bulduklarını söyleyen baba Yusuf Mengilli, "Verilen ceza az oldu. Temyize başvuracağız. Esat Mengilli benim tek erkek oğlumdu. Benim soyumu tükettiler. Oğlumu vatani görevini yapmak için gönderdim. Oğlumun öldüğünü söylediler. Ben oğlumu sokakta bulmadım. Emanet ettiğim komutanları tarafından öldürüldü" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Komutanların Koşuda Tekmeledikleri Er Öldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement