Kotanlı: "Eğitim-bir-sen İlksan'a Post Modern Darbe Yapmak İstiyor" - Son Dakika
Yerel

Kotanlı: "Eğitim-bir-sen İlksan'a Post Modern Darbe Yapmak İstiyor"

Kotanlı: "Eğitim-bir-sen İlksan\'a Post Modern Darbe Yapmak İstiyor"

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Zülfikar Kotanlı, “Eğitim-Bir-Sen, İlksan’a post modern darbe yapmak istiyor” dedi.

09.04.2016 10:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Zülfikar Kotanlı, "Eğitim-Bir-Sen, İlksan'a post modern darbe yapmak istiyor" dedi.

DES Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Zülfikar Kotanlı, "9 Nisan 2016 tarihinde yapılacak olan İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı (İLKSAN) temsilciler kurulu seçimini Eğitim- Bir-Sen boykot edeceği ve bu boykot çalışmalarını 'Sandık Sandıkla Çözülemez' sloganıyla yürütmekte olduğu görülmektedir. Böyle bir slogan bir sendikaya asla yakışmamaktadır. Demokratik toplumlarda sandıktan başka çözüm yollarının olduğunu da bu sendika sayesinde öğrenmiş olacağız. Eğitim Bir Sen Sandığın kapanmasını ya da kayyum atanmasını istemektedir. Bu bir darbe girişimi değil de nedir?" diye konuştu.

EĞİTİM-BİR-SEN'İN İLKSAN SEÇİMLERİNİ BOYKOT EDİŞİ BAŞARISIZLIĞINI ÖRTMEK İÇİNDİR.

Kotanlı, Eğitim - Bir- Sen'in İLKSAN seçimlerini boykot etmelerinin başarısızlıklarını örtmek için olduğunu ileri sürerek, "Bu hazımsızlığın, bu hırçınlığın sebebi yetkili sendika olmasına, en çok üyeye sahip olmasına rağmen, İLKSAN temsilciler kurulu seçimlerinde başarısız olmasındandır. Türk- Eğitim-Sen'in seçimleri kazanması ve İLKSAN'ı yönetmesini içlerine sindirememektendir. Eğitim-Bir-Sen, İLKSAN'ı ele geçiremediği için kapanmasını istemektedir. Sendika olarak kapanmasını istemek çok doğal haklarıdır. Ancak bu seçimi boykot etmekle olacak bir iş değildir. İLKSAN'I kapatma vaadiyle seçime katılırsın, üyelerin desteğini alır yönetime gelir daha sonrada yönetim kurulunun ittifakla aldığı karala kapatmaya gidersin Ancak biliyoruz ki Eğitim-Bir-Sen, seçimi kazanacağını bilse, seçime girer ve kazandıktan sonra da İLKSAN'ı asla kapatmaz. Biz bunları söylerken İLKSAN yönetimini savunma gibi bir amacımız yok. Sadece haklının ve doğrunun yanında yer alan bir sendika olarak gerçekleri söylüyoruz. Çünkü biz Demokrat Eğitimciler Sendikasıyız. Biz DES olarak İLKSAN seçimlerini boykot etmeyi çağdışı ve demokratik yaşama ters buluyoruz. Bu sandığın geleceği hakkındaki kararı seçimle iş başına gelecek yönetimi belirlemelidir. Bir sendikanın kararı olmamalıdır. Bu boykot kararı sınıf öğretmenlerinin iradesine ipotek koymaktır. Ama sınıf öğretmenlerinin özgür iradelerini sergileyeceklerine inanıyoruz." diye konuştu.

DES: İLKSAN VARLIĞINA DEVAM ETMELİ HİZMETİ ARTIRILMALIDIR

Kotanlı, "İLKSAN kesintileriyle üyelerine zorunlu tasarruf yaptırıyor ve emekli olduklarında 30.000 TL civarında toplu para veriyor. 30 yıl çalışıp 2016 Ocakta emekli olan bir öğretmenimiz İLKSAN'dan 27.500 TL para almıştır. Sırf bu faaliyeti bile İLKSAN'ın yaşaması için yeterli bir sebeptir. Otelleri, tatil yerleri taksitli arsa satışları ve ikrazlarıyla hizmet çeşitliliği de mevcuttur. Elbette ki herkes yararlanamıyor ama bir ilkokul öğretmeni yararlanıyorsa bile bu bizim için sevinç kaynağıdır. Sendikamız bütün İLKSAN üyelerinin seçime katılmasını ve özgür iradelerini göstermesini ilke edinmiştir. Şimdiden bu seçim sonuçlarının ülkemize ve öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyorum." dedi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kotanlı: 'Eğitim-bir-sen İlksan'a Post Modern Darbe Yapmak İstiyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement