'Kovan' filminin özel gösterimi Kanyon'da gerçekleşti - Son Dakika
Güncel

'Kovan' filminin özel gösterimi Kanyon'da gerçekleşti

\'Kovan\' filminin özel gösterimi Kanyon\'da gerçekleşti

Son dönem Türk sinemasında insan ve doğa ilişkisi üzerine yapılan en özgün filmlerden biri olan Kovan, geçtiğimiz gün Kanyon'da gerçekleşen özel gösterimiyle sinamaseverlerle buluştu.

24.09.2020 09:16  Güncelleme: 09:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

20 yıldır belgesel yapımlarıyla bilinen Eylem Kaftan'ın yönetmenliğindeki filmin ortak yapımcılığını Asiye Kefeli ve Mustafa Karadeniz, yapımcılığını da Canol Balkayayaptı.

Meryem Uzerli'nin başrol oynadığı Feyyaz Duman, Hakan Karsak ve Burcu Salihoğlu'nun oyuncu kadrosunda olduğu Kovan, 25 Eylül'de vizyona girecek. Uluslararası festivallerde ödül alan, yurt dışında da festivallerde yarışacak olan film, Almanya'dan gelip Artvin'in vahşi doğasında arıların dünyasında kendine bir varlık edinmeye çalışan bir kadının öyküsünü anlatıyor. Yönetmen Eylem Kaftan'ın ilk uzun metrajlı filmi olan Kovan, iş insanı Asiye Kefeli'nin de sanat da dalında ikinci yapımcılığını üstlendiği film olarak dikkatleri çekiyor. Bee'o Propolis sponsorluğunda gerçekleşen özel gösterimde film izleyicisinden tam not aldı.

200 Salonda Gösterime Girecek

Türkiye'de yaklaşık 200 salonda gösterime girecek olan Kovan, yaşadığımız bu zorlu süreçte doğanın önemi ve insan doğa ilişkisinin altını çiziyor. Pandemi sürecinde vizyona giren Türk filmi olan Kovan, sanatın iyileştirici gücünün de önemini vurguluyor. Yurt dışı ve Türkiye'de birçok festivalde gösterilen dağıtımını CGV Mars'ın üstlendiği, TRT'nin ortak yapımcı olduğu ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nün desteklediği filmin gişe gelirlerinin bir kısmı Haluk Levent'in kurucusu olduğu Ahbap iyilik hareketine aktarılacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Kovan' filminin özel gösterimi Kanyon'da gerçekleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement