Kovid-19 salgınıyla ilgili dünyada son 24 saatte yaşanan gelişmeleri derleyerek yayımlıyoruz. - Son Dakika
Güncel

Kovid-19 salgınıyla ilgili dünyada son 24 saatte yaşanan gelişmeleri derleyerek yayımlıyoruz.

Kovid-19 salgınıyla ilgili dünyada son 24 saatte yaşanan gelişmeleri derleyerek yayımlıyoruz.

Dünya genelinde yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanan kişi sayısı 13 milyon 812 bine ulaşırken, can kaybı 589 bini aştı.

16.07.2020 21:51  Güncelleme: 22:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya genelinde yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanan kişi sayısı 13 milyon 812 bine ulaşırken, can kaybı 589 bini aştı. İyileşenlerin sayısı ise 8 milyon 217 bine yükseldi.

Salgından en fazla etkilenen ABD'de ölenlerin sayısı 140 bin 200'e, vaka sayısı 3 milyon 619 bin 663'e ulaştı. Ülkede iyileşen kişi sayısı ise 1 milyon 647 bin oldu.

Brezilya'daki vaka sayısı 1 milyon 966 bin 748'e, can kaybı ise 75 bin 366'ya çıktı. İyileşenlerin sayısı ise 1 milyon 255 bine yükseldi.

Can kayıpları İngiltere'de 45 bin 119, Meksika'da 36 bin 906, İtalya'da 35 bin 17, İspanya'da ise 28 bin 416 olarak açıklandı.

İngiltere, Rus istihbaratını Kovid-19 aşısını geliştirme çalışmaları yürüten kuruluşların bilgilerini çalmakla suçladı.

Salgın nedeniyle martta sınırlarını kapatan Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, seyahat kısıtlamalarının kaldırıldığı ülkeler listesinden Karadağ ve Sırbistan'ı da çıkarttı.

İtalya, risk taşıdıkları gerekçesiyle Sırbistan, Kosova ve Karadağ'a yönelik karşılıklı ve transit geçiş de dahil olmak üzere seyahat yasağı getirdi.

İspanya'da salgın nedeniyle şimdiye kadar hayatını kaybedenleri anmak için Madrid'de devlet töreni düzenlendi.

Vaka sayısının 1 milyona yaklaştığı Hindistan'da Kovid-19 aşı adayı, insanlar üzerinde test edilmeye başlandı.

Rusya'da virüs tespit edilenlerin sayısı 752 bin 797'ye, ölü sayısı 11 bin 937'ye çıktı. Moskova Belediye Başkan Yardımcısı Anastasiya Rakova, bugünden itibaren Moskova'da isteyen vatandaşların ücretsiz olarak Kovid-19 testi yaptırabileceğini bildirdi.

Belçika'daki Flaman ve Valonya bölgeleri, riskli ülkelerden dönen vatandaşlar için evde karantina sürecinin zorunlu olmasına, uyulmaması halinde para cezası kesilmesine karar verdi.

Yunanistan'da, turizm sezonunun başlamasıyla görülen vaka artışının ardından yeni tedbirlerin getirilmesinin planlandığı bildirildi.

Kuveyt'in Jazeera Hava Yolları, Kovid-19 nedeniyle 4 ay önce askıya aldığı uçuşların, ağustostan itibaren başlayacağını açıkladı, Yemen'de de uçuşların başladığı duyuruldu.

Katar Hava Yolları, salgının yolcu sayısında büyük düşüşe yol açması nedeniyle filosundaki Airbus A380'lerin uçuşunu durdurdu.

Rusya Premier Lig ekiplerinden Sochi'de 9 kişide Kovid-19 tespit edilmesi nedeniyle takımın bugün Tambov ile yapacağı lig karşılaşması ertelendi.

Ruanda'da salgın tedbirleri kapsamında uygulanan cemaatle ibadet yasağı kaldırılarak tüm ibadethaneler yeniden açıldı.

Batı Afrika ülkesi Gana'da Kovid-19 salgınında şimdiye kadar 2 bin 65 sağlık çalışanının enfekte olduğu bildirildi.

Malavi Devlet Başkanı Lazarus Chakwera, halkı Kovid-19 ile mücadele için 3 gün boyunca dua etmeye ve oruç tutmaya çağırdı.

Güneydoğu Asya ülkesi Filipinler'de Sağlık Bakanlığının salgın ile mücadele için ayrılan bütçeyi eksik kullandığı iddia edildi.

Irak yönetimi, salgın nedeniyle uygulanan kısmi sokağa çıkma yasağının saatlerinde azaltmaya giderken, bir süredir kapalı olan havalimanları ve alışveriş merkezlerinin yeniden açılması kararı aldı.

İran'ın güneybatısındaki Buşehr eyaletinde 23 günlük bir bebek, Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti.

Bangladeş'te, hastalara "binlerce sahte negatif Kovid-19 test sonucu vermekle" suçlanan bir hastane sahibi tutuklandı.

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Kovid-19'la mücadele stratejisinin yürütülmesindeki aksaklıklar nedeniyle Sağlık Bakanı Alişir Şadmanov ve Taşkent Belediye Başkanı Cihangir Artıkhocayev'e disiplin cezası verdi.

Çinli bir şirketin, aralarında üst yöneticilerin de bulunduğu bazı çalışanlarına, insan üzerinde test için onayı bulunmayan deney aşamasındaki Kovid-19 aşısından uyguladığı ortaya çıktı.

AB, salgın nedeniyle Kuzey Makedonya'ya 80 milyon avro destek sağlanacağını bildirdi.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, Kovid-19 krizinde yeni bir aşamaya girildiğini belirterek dayanıklı ve müşterek bir ekonomik toparlanmayı güvence altına almak için daha fazla politika eylemine gerek olduğunu ifade etti.

Arjantin'de son 24 saatte 82 kişinin ölmesiyle virüs kaynaklı ölü sayısı 2 bin 50'ye, vaka sayısı da 4 bin 250 artışla 111 bin 160'a yükseldi. Bu rakamlar Arjantin'de salgının başlangıcından bu yana bir günde görülen en yüksek ölüm ve vaka sayıları oldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kovid-19 salgınıyla ilgili dünyada son 24 saatte yaşanan gelişmeleri derleyerek yayımlıyoruz. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat'ta meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem Amasya'da da hissedildi
    18:58 Tokat'ta meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem Amasya'da da hissedildi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem, komşu il Amasya'da da hissedildi. İçişleri Bakanlığı AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre, depremde herhangi bir olumsuzluk olup olmadığı Amasya'da inceleniyor.

  • Bolu'da Yaralı Hayvanlar İçin Tedavi ve Rehabilitasyon Çalışmaları
    18:58 Bolu'da Yaralı Hayvanlar İçin Tedavi ve Rehabilitasyon Çalışmaları

    Bolu'da geçen yıl yaralı veya hasta halde bulunan 206 hayvandan 130'u tedavilerinin ardından doğaya salınırken 9'u hayvanat bahçelerine teslim edildi, çeşitli türlerin bulunduğu 67 canlı ise kurtarılamadı. Yaban hayvanlarıyla ilgili ihbar sayısında artış yaşandığı belirtilirken, iklim değişikliği ve yaban hayvanlarının beslenme alışkanlıklarındaki değişimlerin etkili olduğu ifade edildi. Bolu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından tedavi ve rehabilitasyon çalışmalarının artırıldığı ve yaban hayvanı ile insan etkileşimlerini azaltmak için projelerin hayata geçirildiği bildirildi.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bosna Hersek Adalet Bakanı Davor Bunoza ile görüştü
    18:54 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bosna Hersek Adalet Bakanı Davor Bunoza ile görüştü

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da Bosna Hersek Adalet Bakanı Davor Bunoza ile bir araya geldi. Görüşmede, Türkiye ile Bosna Hersek arasındaki adli işbirliği konularının geliştirilmesi ele alındı.

  • Beyoğlu'nda askeri üniforma ile servis yapan şahıs tutuklandı
    18:54 Beyoğlu'nda askeri üniforma ile servis yapan şahıs tutuklandı

    Beyoğlu'nda bir restoranda askeri üniforma ile müşterilere servis yapan şahıs, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Restoranın iş yeri sahibi ve işletme müdürü serbest bırakılırken, askeri üniformalı şahıs ise 'Türk Milletini, Cumhuriyeti, Devletin Kurum ve Organlarını Aşağılama' suçundan tutuklandı.

  • Sinop'ta düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 3 zanlı gözaltına alındı
    18:53 Sinop'ta düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 3 zanlı gözaltına alındı

    Sinop'ta İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Boyabat ve Durağan ilçelerinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda yapılan aramalarda 85 gram uyuşturucu madde, 10 kök Hint keneviri, 6 gram kenevir tohumu, uyuşturucu kullanma aparatları ve 2 av tüfeği ele geçirildi.

  • Alaçatı Ot Festivali 'Öz'e Dönüş' Konseptiyle Başladı
    18:50 Alaçatı Ot Festivali 'Öz'e Dönüş' Konseptiyle Başladı

    Bu yıl 13.'sü düzenlenen Alaçatı Ot Festivali 'Öz'e Dönüş' konseptiyle kapılarını açtı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli stantları gezerek vatandaşlarla selamlaştı. Festival, konserler, stantlar, sergiler, söyleşiler, yarışmalar ve yemek yapım atölyeleri ile milyonları ağırlayacak.


Advertisement