Kovid-19 salgınıyla ilgili dünyada son 24 saatte yaşanan gelişmeleri derleyerek yayımlıyoruz. Saygılarımızla. - Son Dakika
Güncel

Kovid-19 salgınıyla ilgili dünyada son 24 saatte yaşanan gelişmeleri derleyerek yayımlıyoruz. Saygılarımızla.

Kovid-19 salgınıyla ilgili dünyada son 24 saatte yaşanan gelişmeleri derleyerek yayımlıyoruz. Saygılarımızla.

Dünya genelinde yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı uygulanan aşılar, 3 milyar 390 milyon dozu aştı.

10.07.2021 21:24  Güncelleme: 21:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya genelinde yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı uygulanan aşılar, 3 milyar 390 milyon dozu aştı.

Salgında vaka sayısı dünya genelinde 187 milyon 68 bine, hayatını kaybedenlerin sayısı 4 milyon 38 bine, iyileşenlerin sayısı 171 milyon 50 bine çıktı.

Vaka sayısı ABD'de 34 milyon 711 bini, Hindistan'da 30 milyon 824 bini, Brezilya'da 19 milyon 20 bini ve Fransa'da 5 milyon 803 bini geçti.

Rusya'da salgının başlangıcından bu yana son 24 saatte 752 ile "en yüksek" can kaybı kaydedilirken, toplam ölü sayısı 142 bini geçti.

Hollanda'da hükümet, salgın önlemlerinde yeniden sıkılaştırılmaya gidildiğini açıkladı. Buna göre, yarın saat 06.00 itibarıyla uygulanmaya başlayacak önlemler, 13 Ağustos'a kadar yürürlükte kalacak. Kafe ve restoranlar gece yarısı ile saat 06.00 arasında kapalı olacak ve mesafe kuralına göre müşteri alabilecek. Disko ve barlar yeniden kapatılacak, canlı müzik ve konserler yapılmayacak, bir günden fazla süren etkinlikler 24 saatle sınırlandırılacak. Negatif test sonuçlarının geçerlilik süresi ise 40 saatten 24 saate indirildi.

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, salgın önlemleri kapsamında uygulanan kapalı alanlarda maske kullanma zorunluluğunun 22 Temmuz'dan itibaren mağaza ve alışveriş merkezleri için sona ereceğini bildirdi.

Hollanda Sağlık Bakanlığı, günlük vaka sayısının yeniden 10 binin üzerine çıktığını ve bugün kaydedilen 10 bin 345 vakanın, 25 Aralık 2020'den bu yana görülen en yüksek rakam olduğunu duyurdu.

Polonya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'den dönen Polonya vatandaşlarına karantina uygulanmayacağını açıkladı.

Son 24 saatte 9 bin 353 yeni vakanın tespit edildiği Malezya'da salgının başlangıcından bu yana en yüksek günlük vaka artışı görüldü.

Cezayir yönetimi, halkı aşı olmaya ikna etmek için başkentteki camilerin önünde aşı stantları kurdu.

Ülkedeki sağlık sisteminin tüm zorluklara rağmen ayakta olduğunu açıklayan Tunus, Libya'nın hava ve kara sınırlarını bir haftalığına kapatma kararının ardından bu ülkeye yapılan uçak seferlerinin askıya alındığını açıkladı.

Bangladeş'te Kovid- 19 vakalarının sayısının 1 milyonu geçtiği bildirildi.

Senegal'in, Avrupa Birliği, Dünya Bankası ve ABD finansmanıyla Kovid-19 ve diğer salgın hastalıklarda kullanılacak aşılar için üretim merkezi kuracağı açıklandı.

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin en büyük kenti ve finansal merkezi Johannesburg'un Belediye Başkanı Geoff Makhubo, Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti.

Singapur, 12 Temmuz itibarıyla son 21 gün içerisinde Endonezya'da bulunanların ülke üzerinden transit uçuş yapamayacağını ve bu ülkeden gelen tüm yolculardan son 48 saat içinde alınmış PCR testi isteneceğini duyurdu.

Malta, artan vakalar sebebiyle gelecek haftadan itibaren ülkeye gelenlerden Kovid-19 aşılama döngüsünün tamamlandığına dair uluslararası tanınmış bir aşı sertifikası sunulmasını isteyecek.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Sivil Havacılık Kurumu, Afganistan ve Endonezya'ya düzenlenen tüm uçak seferlerinin, yarından itibaren salgın nedeniyle askıya alındığını bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kovid-19 salgınıyla ilgili dünyada son 24 saatte yaşanan gelişmeleri derleyerek yayımlıyoruz. Saygılarımızla. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi
    23:42 İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de kız isteme kavgasında silahlı saldırı: 1 yaralı
    23:24 Kayseri'de kız isteme kavgasında silahlı saldırı: 1 yaralı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kız isteme esnasında çıkan silahlı kavgada bir kişi yaralandı. Kız istemeye giden bir kişi ile aile arasında çıkan tartışmanın büyümesi üzerine saldırgan, yanında getirdiği pompalı tüfekle kızın abisine ateş etti. Yaralanan kişi hastaneye kaldırılırken, saldırgan ise polis tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Advertisement