Köy Çocuklarına "Şehiri" Anlatıyorlar - Son Dakika
Güncel

Köy Çocuklarına "Şehiri" Anlatıyorlar

BİLAL KAHYAOĞLU/CELAL BEKİROĞLU - Kastamonu Üniversitesinde (KÜ) öğrenim gören bir grup öğrenci, her hafta Doğanyurt ilçesi Yukarımescit köyündeki okula giderek hem okulun ve öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılıyor hem de çocuklarla oyun oynayarak, merak ettikleri şehir yaşamını anlatıyor.

05.06.2016 13:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BİLAL KAHYAOĞLU/CELAL BEKİROĞLU - Kastamonu Üniversitesinde (KÜ) öğrenim gören bir grup öğrenci, her hafta Doğanyurt ilçesi Yukarımescit köyündeki okula giderek hem okulun ve öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılıyor hem de çocuklarla oyun oynayarak, merak ettikleri şehir yaşamını anlatıyor.

Aynı zamanda Toplum Gönüllüleri Vakfı üyesi de olan üniversite öğrencileri, Yukarımescit köyündeki okulun boyasını yaptı ve diğer eksiklerini tamamladı.

Öğrencilerin ihtiyaçlarını da topladıkları yardımlarla karşılayan üniversiteliler, çocuklara derslerinde yardımcı oluyor, onlarla oyun oynayıp merak ettikleri şehir hayatını anlatıyor.

KÜ Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümünde okuyan Selin İrem Dernekoğlu, AA muhabirine, haftada bir gün ders çıkışı köy okuluna gittiklerini, esnaftan topladıkları bağışlarla buradaki öğrencilere destek olduklarını söyledi.

Köy çocuklarına yardım etmenin kendilerini mutlu ettiğini dile getiren Dernekoğlu, "140 kilometre uzaklıktaki köye bazı günlerde 6 saatte ulaşıyoruz. Çocukların, Kastamonu'yu, hatta kendi ilçelerini bile görmemiş, köyden dışarı çıkmamış olmaları nedeniyle bu okulu seçtik. Yakın okullara herkes ulaşır, biz bilerek uzak bir okulu seçtik. Okulun tüm ihtiyaçları esnaftan topladığımız bağışlarla karşılandı." ifadelerini kullandı.

Projede yer alan öğrencilerinden Eda Aydınalp, köy okulunda öğrenim gören 10 çocuğun dünyasını renklendirmek için kilometrelerce uzaklıktan buraya geldiklerini anlatarak, bunun hem öğrencileri hem de kendilerini mutlu ettiğini vurguladı.

Köye 15 kişilik ekiple gittiklerini bildiren Aydınalp, bu şekilde birçok okul bulunduğunu, bu okullara gidilmesi gerektiğini kaydetti.

"Çocuklarımızın unutamayacakları bir anı olacaktır"

Doğanyurt İlçe Milli Eğitim Müdür Nihat Öz de öğrencilerin sosyal sorumluluk projesi kapsamında köy okuluna yardım yapmak istediklerini anlattı.

Kendilerine başvuran öğrencilere projenin Yukarımescit Köyü İlkokulunda yapılmasını önerdiklerini dile getiren Öz, şunları söyledi:

"Haftada bir gün kendi imkanlarıyla gelerek bu projeyi güzel bir şekilde uyguladılar. Tamamen kendi emekleriyle okulumuzun iç ve dış duvarlarını boyadılar, okulumuzun dışına öğrencilerimizin sevdikleri çizgi film kahramanlarını çizdiler. Bu, çocuklarımız için belki de ömürleri boyunca unutamayacakları bir anı olacaktır. Hayata bakış açıları değişecektir. Belki de ileride bu arkadaşlarımız gibi sosyal sorumluluk projelerinde gönüllü olarak yer alacaklardır."

Yukarımescit Köyü İlkokulu öğretmeni Öykü Güçlü de üniversite öğrencilerini davranışlarından ötürü kutlayarak, "Öğrencilerimizin hikaye kitapları, defter, kalem, boya gibi tüm ihtiyaçlarını karşıladılar. Birlikte oyunlar oynadılar. Onlara şehri, kendi hayatlarını anlattılar. Öğrencilerim şimdi onlar gibi olmak istiyor." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Köy Çocuklarına 'Şehiri' Anlatıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement