Köy Enstitüleri Kalkınma Projesidir - Son Dakika
Yerel

Köy Enstitüleri Kalkınma Projesidir

Köy Enstitüleri Kalkınma Projesidir

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, Köy Enstitülerinin bir kalkınma projesi olduğunu söyledi.

03.08.2015 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, Köy Enstitülerinin bir kalkınma projesi olduğunu söyledi.

Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Eskişehir Şubesi'nin yemeğine katılan Usluer, yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu takiben teorik olarak 1930'larda, pratik olarak 1940'ta başlayan Köy Enstitüsü Projesi'nin, salt bir köycülük projesi olmadığını, eğitim, kalkınma ve millileşme projesi olduğunu belirtti. Prof. Dr. Gaye Usluer, "Bu projenin hayata geçirilmesini sağlayan Hasan Ali Yücel ve İsmail Hakkı Tonguç'u rahmetle anıyorum. 2001 yılında İzmir'de kurulan Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği ve Eskişehir'de 2013 yılında kurulan 21'nci şube aslında bu felsefenin 21'inci yüzyıldaki devamı olup, köy enstitüsü geleneğini yaşatacaktır. Emeği geçenleri kutluyorum" dedi.

SİYASETİN AMACI SORUN ÇÖZMEKTİR

Konuşmasında, ülkenin siyasal gündemine de değinen Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, şunları kaydetti:

"Gün ülke olarak birleşme ve bütünleşme günüdür. Siyasetin amacı sorun çıkarmak değildir, toplumsal sorunları çözmektir. 7 Haziran seçimlerinin üzerinden iki aya yakın zaman geçmesine karşın hükümetin kurulamamış olması Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yaşanmamış bir olaydır. CHP, 7 Haziran seçimlerinde milletimizin verdiği uzlaşı mesajını almıştır ve gereğini yerine getirmeye çalışmaktadır. Doğu ve Güneydoğu yangın yeriyken, ülke kimsenin kişisel çıkarlarına yada siyasetine mahkum edilemez. Terörün dini, mezhebi, etnisitesi yoktur. CHP olarak her türlü terörü, nereden gelirse gelsin lanetliyoruz." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Köy Enstitüleri Kalkınma Projesidir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement