Köy Öğrencileri Öğretmen Bekliyor - Son Dakika
Güncel

Köy Öğrencileri Öğretmen Bekliyor

Köy Öğrencileri Öğretmen Bekliyor

Şanlıurfa'nın bir köyünde öğretmenlerin tayini çıkınca köyün 35 öğrencisinin eğitimi yarıda kaldı.

27.03.2013 15:40  Güncelleme: 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'ne bağlı Büyük Yakıtlı Köyü İlkokulu'nun tek öğretmeni 20 gün önce tayini çıkınca köyden ayrıldı. Görevlendirilen ücretli öğretmenler köyün yollarının bozuk ve uzak olması nedeniyle kabul etmeyince köyün 35 öğrencisinin eğitimi yarıda kaldı. Her gün okula giden öğrenciler, öğretmen olmadığını görünce evlerine dönerken, yetkililer köyü yeni bir öğretmen görevlendirileceğini söyledi.

Siverek'e 47 kilometre uzaklıkta 35 öğrencisi bulunan Büyük Yakıtlı Köyü İlkokulu'nun tek öğretmeni olan Ramazan Demiral, 20 gün önce eş durumu nedeniyle tayini nedeniyle Ankara'ya ayrıldı. Öğretmensiz kalan köy sakinleri, durumu Siverek Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirdi. İstek üzerine köye ücretli öğretmen ataması yapıldı. Ancak, bu kişi de köyün uzak ve yollarının bozuk olması nedeniyle görevi kabul etmedi. İlkokul öğrencileri her gün öğretmenin gelme umuduyla gittikleri sınıflarında, atama yapılmadığını görünce yeniden evlerine döndü. Çocuklarının eğitimlerini sağlıklı sürdürmesini istediklerini belirten Köy Muhtarı Veysi Özdoğan, şöyle dedi:

"Okulumuzun öğretmeni, 20 gün önce eş durumundan tayin istedi ve Ankara'ya gitti. Yeni bir öğretmen için müracaat ettik ve ataması yapılan ücretli öğretmen, yolların bozuk ve köyün uzaklığını bahane ederek gelmek istemiyor. Çocuklarımızın eğitimi için biran önce öğretmen sorunumuzun giderilmesini bekliyoruz."

Siverek İlçe Mili Eğitim Müdür vekili Mustafa Yücesoy ise, köydeki öğretmen sorununun birkaç gün içerisinde sona ereceğini bildirirken, "Köydeki öğretmen eş durumundan ayrıldı. Akabinde köye 2 ayrı ücretli vekil öğretmen tayin ettik, ancak göreve başlamadılar. Bir kaç gün içerisinde yeni bir öğretmen tayini yaparak çocuklarımızın eğitimlerini sürdürmelerini sağlayacağız" dedi. - Şanlıurfa/ Siverek

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Köy Öğrencileri Öğretmen Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement