Yaptığı köy işlerini sosyal medyada paylaşan Artvinli Heidi, kısa zamanda fenomen oldu - Son Dakika
Yaşam

Yaptığı köy işlerini sosyal medyada paylaşan Artvinli Heidi, kısa zamanda fenomen oldu

Artvin merkeze bağlı Taşlıca köyünde çiftçilik yapan ailesine yardım eden sosyal medya fenomeni 35 yaşındaki Özlem Öztürk köyde yaptığı günlük işleri sosyal medya hesabından paylaşınca iki yıl içinde 314 bin 600 takipçi sayısına ulaştı. Öztürk, amacının Türk kadınını, Karadeniz kadını en iyi şekilde temsil etmek olduğunu söyledi.

02.05.2021 09:51  Güncelleme: 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bir dönem şehirde yaşayan daha sonra köy hayatından uzak kalamayınca ailesinin yanına dönen Öztürk, inek sağmak, odun kırmak, tarla sürmek gibi günlük işlerinden çektiği videoları sosyal medya hesabında paylaşınca büyük ilgi gördü. Paylaşımlara ilgi artınca Öztürk, sayfasını büyütmeye karar verdi. Her paylaşım sonrası takipçi sayısı artan Öztürk, iki yıl içinde 314 bin 600 takipçi sayısına ulaştı.

Erkeklerin bile zorlandığı işleri yapan Öztürk, kilosu ağırlığında odunları taşıyor, baltayla yarıyor, tarla sürüyor, inek sağıp, ot taşıyor. Çoğu kadının yanına bile yanaşamadığı 700 kiloluk 'Ateş' ismini verdiği boğasıyla videolar çeken Öztürk, boğasını pandemi sonrası için Kafkasör güreşlerine hazırlıyor.

Yaptığı köy işlerini sosyal medyada paylaşan Artvinli Heidi, kısa zamanda fenomen oldu

KÖYÜNDE YAŞAYAN TEK GENÇ

Alp Dağları'ndaki kız olarak bilinen, çizgi film karakterindeki Heidi'nin hikayesine benzer hayatı olan Özlem Öztürk, Artvinli Heidi olarak biliniyor. Hatila Milli Parkı eteklerinde çiftçilik yapan annesi babasına yardım eden ve köy yaşamından uzaklaşamayan Öztürk hayvanlarla insanlardan daha iyi iletişim kurduğunu söylüyor.

Ailesi ile birlikte çiftçilik yapan Öztürk, "Her gün benzer işleri yapıyoruz. Sabah erken kalkıyoruz, ahırdaki hayvanlarımızın bakımlarıyla uğraşıyoruz. Besilerini verip temizliklerini yapıyoruz" dedi.

Yaptığı köy işlerini sosyal medyada paylaşan Artvinli Heidi, kısa zamanda fenomen oldu

İneklerin sütlerinden yağ, peynir yaparak geçindiklerini ifade eden Öztürk, "Bezen babamla ormana gidiyorum. O odun kesiyor. Ben yola atıyorum. Şuan köydeki tek genç benim. Diğerleri farklı bölgede gitmiş durumda. Ben köyde yaşıyorum burada olmaktan mutluyum. Özüm Karadeniz, burada doğmuş burada büyümüşüm. Başka yerde yaşamak istemiyorum. Hayvanları çok sevdiğim için buradayım. Şehirlerde olmaktan çok mutlu değilim 3 yıl çağrı merkezinde çalıştım insanlarla uğraşmak biraz zor, hayvanları tercih ediyorum. 'Bu işleri neden sen yapıyorsun, erkek işi diyenler' oluyor. Bizim Karadeniz'de bir işin erkeği kadını yoktur. Gücünün yettiği sürece herkes çalışır. Çünkü burada insanlar ekmek kavgası için çalışıyor. Evet zaman zaman bize ağır geliyor ama çok şükür üstesinden geliyoruz" diye konuştu.

"BU KADAR İLGİ GÖRECEĞİMİ BİLMİYORDUM"

Sosyal medyada bu kadar ilgi göreceğini tahmin etmediğini de belirten Öztürk "İlk müzikli videolar çektim. Sonrasında birkaç videom keşfe düştü sayfam büyümeye başlayınca hoşuma gitmeye başladı. Amacım hem Karadeniz kadını hem Türk kadının en iyi şekilde temsil etmek. Güzel bir kitleye ulaştım bu şekilde devam etmeyi ilerlemeyi düşünüyorum. İnsanlar şehirlerden o kadar sıkılmış ki buradaki tabiat onlara çok farklı geliyor. Bir kadın olarak onca işin üstesinden gelmem, insanların ciddi anlamında takdirini kazandırırken hem de dikkatini çekiyor. Odun yarmam, bahçe sürmem çok ilgi çekiyor. En çok ise Kafkasör boğa güreşlerini için hazırladığım 'Ateş' isminde boğamla çektiğim videolar ilgi görüyor" şeklinde konuştu.

"Tek hayalim özel harekat polisi olmak" diyen Öztürk, açıklamalarını şöyle sürdürdü:"Vatanı, bayrağını, ezanını seven her insanın hayalinde olduğu gibi beninde hayalim buydu. Bana çobanlık düştü sıkıntı yok. Ekmeğini helaliyle kazandığın sürece vatana her şekilde hizmet ediyorsun. Helaline haram katmadığın sürece problem yok."

Yaptığı köy işlerini sosyal medyada paylaşan Artvinli Heidi, kısa zamanda fenomen oldu
Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Yaptığı köy işlerini sosyal medyada paylaşan Artvinli Heidi, kısa zamanda fenomen oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (28)

  • bravo: karadenizli kadın çalışkandır. vatandaşı büyük şehirlere üstüste doldurup 3 kuruş ücrete ya da işsizlik ve sefalete mahkum ettiler. Oysa köyler bomboş, üretime dönse insanlar etin kile ne kadar büyük paralar kazanır. 25 4 Yanıtla Eva: Her kadın çalışkandır 10 9 Sese: Karadenizli erkeği tembeldir adam olsa kadını çalıştırmaz 13 3
  • Banu: 35 yaşına gelmiş özel harekat polisi olmak istiyormuş 11 9 Yanıtla Göksel bahadır : Sana ne polis olmak istiyorsa 5 1 Sayan: "Olmak istiyordum olamadim kısmet değilmiş" diyor. Aklin yok fikrin var. 6 0 Göksel bahadır : Sana ne polis olmak istiyorsa. 1 2
  • HİS: ilkdefa çalışan kadınmı görmüşler takibe almışlar ,sen çalışa dur be kaçar 17 2 Yanıtla
  • Sinan: Banu bu kız senin gibi 50 tane kızı ve erkeği devirir .polislik yaş ile ilgili değil çevik kuvvet ve hızlı haretten gelir . Bı ciksana karşısına . Seni sakız yapar . 11 2 Yanıtla vatandaş: sen ne saçmalamışsın haberle ilgili alakasız yorum yapıyorsun 1 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Kırıkkale'de pikap ve otomobil çarpışması: 5 yaralı
    16:01 Kırıkkale'de pikap ve otomobil çarpışması: 5 yaralı

    Kırıkkale'nin Karakeçili ilçesinde meydana gelen trafik kazasında pikap ve otomobil çarpıştı, 5 kişi yaralandı. Kazada yaralananlar hastaneye kaldırıldı.

  • Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Eyüp Peygamber Camisinde düzenlenen iftar programına katıldı
    15:55 Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Eyüp Peygamber Camisinde düzenlenen iftar programına katıldı

    Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, il genelinde düzenlenen iftar programlarına devam ediyor. Vali Şıldak, Eyüp Peygamber Camisinde düzenlenen iftar programına katılarak vatandaşların Ramazan ayını tebrik etti.

  • Mardin'in Artuklu ilçesinde Valilik Parkı hizmete açıldı
    15:51 Mardin'in Artuklu ilçesinde Valilik Parkı hizmete açıldı

    Mardin'in Artuklu ilçesinde 6 bin 230 metrekare üzerine inşa edilen Valilik Parkı, Vali Akkoyun'un incelemeleri sonrasında hizmete açıldı. Parkta yeşil çim alanları, ağaç dikimleri, oyun grupları, fitness aletleri ve dinlenme alanları bulunuyor.

  • Erdek'te çıkan yangında bağ evinde hasar oluştu
    15:51 Erdek'te çıkan yangında bağ evinde hasar oluştu

    Balıkesir'in Erdek ilçesinde, Atatürk Mahallesi Kızarandere Caddesi Oduncuyolu üstü Aktaş mevkisinde bulunan Z.B'ye ait zeytinlik içindeki bağ evinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İtfaiye ekipleri olay yerine sevk edilerek alevleri söndürdü ve soğutma çalışması yaptı. Yangının çıkış sebebi araştırılıyor.

  • Erdek'te bir evde çıkan yangın kısa sürede söndürüldü
    15:49 Erdek'te bir evde çıkan yangın kısa sürede söndürüldü

    Balıkesir'in Erdek ilçesine bağlı Atatürk Mahallesi'nde bir evde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürüldü. Yangın sonucunda yaralanma veya can kaybı yaşanmazken, evde büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Bozkurt Belediyesi Cumalı Sosyal Tesisi Açıldı
    15:48 Bozkurt Belediyesi Cumalı Sosyal Tesisi Açıldı

    Bozkurt Belediyesi, Cumalı Mahallesi'nde yer alan Sosyal Tesisin açılışını gerçekleştirdi. Açılış töreninde Başkan Çelik, hemşehrileriyle bir araya geldi ve yüzleri güldüren projelerle hizmetlerine devam ettiklerini belirtti.

  • Talas Belediyesi Pati Evi Doğal Yaşam Alanı Ruhsat Aldı
    15:47 Talas Belediyesi Pati Evi Doğal Yaşam Alanı Ruhsat Aldı

    Talas Belediyesi Geçici Hayvan Barınma ve Yaşam Merkezi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden ruhsat alarak doğal yaşam alanına dönüştü. Merkez, Türkiye'de üçüncü olma özelliği taşıyor.

  • Antalya'da tır ile otomobil çarpıştı: 2'si çocuk 4 kişi yaralandı
    15:39 Antalya'da tır ile otomobil çarpıştı: 2'si çocuk 4 kişi yaralandı

    Antalya'nın Serik ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, bir tır ile bir otomobil çarpıştı. Kazada, otomobilde bulunan 2 çocuk dahil olmak üzere toplamda 4 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine çağrılan sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Kazaya karışan tır şoförü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anıtı Yapıldı
    14:53 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anıtı Yapıldı

    Kahramanmaraş'ta 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenler anısına '6 Şubat Deprem Şehitleri Anıtı' yapıldı. Onikişubat ilçesi Akedaş İlkokulu, 6 Şubat Deprem Şehitlerinin isimlerini yaşatmak adına anıt çalışmasını tamamladı. Kahramanmaraş ve ilçelerinde toplam 258 eğitim camiasına mensup öğretmen ve eğitim çalışanı, 1962 öğrenci şehit oldu. Anıt çalışmasıyla birlikte '2220 Şehide 2220 Hatim' çalışması da gerçekleştirildi.

  • 14:50 "Ben Hz. Meryem" videosu ortalığı karıştırdı! Hedefteki isimden açıklama geldi: Gerçek değil, dava açıyorum

    Bir kadının şeyhliğini ilan ederek "Ben Hz. Meryem" yazılı videosu viral oldu. Videonun tepki çekmesinin ardından açıklama yapan Kübra Acar isimli kadın, "Umre ziyaretimde çekilen görüntüler tanımadığım kişiler tarafından paylaşılmış. Yazılan yazı ve haberler gerçeği yansıtmıyor. Yasal süreç başlatılmıştır" dedi.

  • Ölü yunuslar kıyıya vuruyor, sebebi şok etti
    14:44 Ölü yunuslar kıyıya vuruyor, sebebi şok etti

    Kocaeli'nin farklı bölgelerinde ölü olarak kıyaya vuran yunuslarla ilgili Kocaeli Veterinerler Hekimler Odası Başkanı Mehmet Bostancı, 'Üzülerek yunuslara kurşun sıkıldığını görüyorum' dedi. Yunusların kıyıya vurmasının sebepleri ve müdahale yöntemleri hakkında bilgi verildi.


Advertisement