Köyceğiz-Beyobası'nda Doğal?Yaşam Köyü Kuruluyor - Son Dakika
Yerel

Köyceğiz-Beyobası'nda Doğal?Yaşam Köyü Kuruluyor

Köyceğiz-Beyobası\'nda Doğal?Yaşam Köyü Kuruluyor

Bir süre önce Köyceğiz’e bağlı Çandır köyüne yerleşen Doç. Dr. Hasan Zafer Acar, “Doğal yaşam köyü” çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi.

19.12.2013 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bir süre önce Köyceğiz'e bağlı Çandır köyüne yerleşen Doç. Dr. Hasan Zafer Acar, "Doğal yaşam köyü" çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi.

Doç. Dr. Hasan Zafer Acar, yaptığı açıklamada; "Günümüzde modern tıbbın insanlara getirdiği birçok kolaylıklar var. Buna rağmen yine modern yaşamın getirdiği birçok sıkıntılar da mevcut. Kimyasallar, ilaçlar ve çevre zehirlenmesi, egzoz gazları gibi zararlı maddeler gibi. Her ne kadar bundan 200 yıl önce insan ömrü 50 yıl, bu gün ortalama 70 yıl ise de bu tür çevreye zararlı doğal yaşama engel olan etkenleri ortadan kaldırdığımız zaman bunu daha fazla uzatmak mümkün. Beyobası muhteşem doğası ve çevresinin yanısıra doğal kaynak suyuna sahip bir bölge. 'Doğal Yaşam Köyü'nde de doğaya aykırı kesinlikle hiçbir şey olmayacak. Kimyasallardan uzak seralar, kümesler, ahırlar, tamamen çevreye doğaya uygun kendine yeten bir köy olacak. Her ihtiyacımızı kendimiz yetiştireceğiz. Güneş panelleriyle enerjimizin birçoğunu karşılayacağız. Bütün modern ülkelerde, batılı ülkelerde artık çevre ve doğal yaşam bir numaralı öncelikli gündem maddesi. Evlerinde, apartman dairelerinde organik atıklardan doğal gübre yapanlar, çevreye zararlı olmasın diye hiç bir şekilde katkı maddeleri kullanmayanlar var. Biz de Ülkemizin bunlara layık olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Devam eden çalışmaları hakkında da bilgiler veren Acar, "Bizim düşündüğümüz proje kesinlikle bir SPA merkezi değil, bir spor merkezi değil. Tam anlamıyla bizim projemiz "Doğal Yaşam Köyü" olacak. Temel amacımız sağlığını kaybetmek üzere olan birçok insanı tekrar sağlıklı yaşam yörüngesine oturtmak. Örneğin aşırı kilolu bir hasta bizim merkezimize geldiğinde 24 saat yaşam tarzı düzenleyeceğiz. Merkezimizde bu insanları alıp 24 saat boyunca sağlıklı ve doğal koşullar altında,sağlıklı yaşam yörüngesine oturtacağız. Bu tür bir merkezde İnsanları kampa girer gibi kapıları kapatamayız. Bu Proje;10,5 dönümlük alan üzerinde yıllık 800 kişi kapasiteli, bilimsel ve devamlılığı olan proje. Apart diyebileceğimiz küçük üniteler şeklinde bir yapılaşma öngördük. Daha çok turizm ağırlıklı, tatil konseptine de uygun. Hem eğlence hem de sağlığa kavuşma.Bu uygulama sadece obezlere yönelik asla değil. Bu Proje için Beyobası'nı tercih etmemizin birinci nedeni; yörenin çok güzel olması, çevrede diğer bütün doğal güzelliklere olan mesafe yaklaşık 15 dakika olması, Türkiye de çevre kirliliği olmayan nadir bölgelerden birisi olması, ayrıca havaalanına 15 dakika mesafede olmasıdır" diye konuştu. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Köyceğiz-Beyobası'nda Doğal?Yaşam Köyü Kuruluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement