Köydes Projesi Tahsisat Komisyonu Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Köydes Projesi Tahsisat Komisyonu Toplantısı

Artvin Valisi Kemal Cirit, KÖYDES projesinin uygulanmaya başladığı 2005 yılından bugüne kadar il genelinde 2 bin 224 projenin tamamlandığını söyledi.

21.10.2015 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Artvin Valisi Kemal Cirit, KÖYDES projesinin uygulanmaya başladığı 2005 yılından bugüne kadar il genelinde 2 bin 224 projenin tamamlandığını söyledi.

Vali Cirit başkanlığında DSİ 26. Bölge Müdürlüğünde düzenlenen KÖYDES Projesi Tahsisat Komisyonu 2015 Yılı Toplantısı'na, Vali Yardımcısı Mutlu Almalı, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Dilberoğlu, Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Yazıcı, DSİ 26. Bölge Müdürü Dinçer Aydoğan, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İshak Hacıkamiloğlu, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Murat Cavunt, İl Sağlık Müdürü Abdullah Güleç, kaymakamlar, Özel İdaresi Genel Sekreterliği birim müdürleri ve teknik personel katıldı.

Artvin'e gönderilen KÖYDES ödeneğinden 2015 yılında en çok Şavşat, en az ödeneğin ise Murgul ilçesine tahsis edildiğini belirten Vali Cirit, KÖYDES kapsamında 2005-2015 yılları arasında Artvin'e tahsis edilen 210 milyon 352 bin lira ödenekle köylerin başta yol ve içme suyu olmak üzere çeşitli ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik 2 bin 224 projenin uygulamaya alınarak başarıyla tamamlandığını ifade etti.

KÖYDES projesinin köylere hayat verdiğini ve köylülerin yaşam standartlarını yükselttiğini, aynı zamanda göçü önleme noktasında büyük katkı sağladığını vurgulayan Vali Cirit, diğer illere tahsis edilen ödenek miktarları dikkate alındığında Artvin'in tahsis edilen ödenekle 12'nci sırada yer aldığını kaydetti.

Cirit, İl Özel İdaresi ve KÖYDES projesi kapsamında 2015 yılı içinde köylerin ihtiyacı olan hizmetlerin ifasına etkin ve verimli şekilde devam edileceğini kaydetti.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği İşletme ve İştiraklar Şube Müdürü Reşat Kamiloğlu ise slayt sunumu eşliğinde, bugüne kadar kente gönderilen ödenekler kapsamında gerçekleştirilen projeler ve devam eden yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Yaklaşık 2 saat süren toplantıda kaymakamlar, ilçelerinin genel sorunları hakkında Vali Cirit'e bilgi sundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Köydes Projesi Tahsisat Komisyonu Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement