Köydes Yatırım İzleme Sistemi Projesi Lansman Toplantısı - Son Dakika
Ekonomi

Köydes Yatırım İzleme Sistemi Projesi Lansman Toplantısı

İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürü Ekrem Canalp, Köylerin Altyapısının Desteklenmesi (KÖYDES) projesinin, Cumhuriyet tarihi boyunca kırsal alan için yapılmış en büyük proje olduğunu bildirdi.

07.11.2017 12:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürü Ekrem Canalp, Köylerin Altyapısının Desteklenmesi (KÖYDES) projesinin, Cumhuriyet tarihi boyunca kırsal alan için yapılmış en büyük proje olduğunu bildirdi.

İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen KÖYDES Yatırım İzleme Sistemi Projesi lansman toplantısı, Antalya'nın Kundu Oteller Bölgesi'ndeki bir otelde başladı.

Toplantının açılışında konuşan Canalp, Türkiye'de bin 398 belediye, 51 il özel idaresi ve yaklaşık 18 bin köy bulunduğunu, toplantının bütün bunları kapsadığını söyledi.

1980'li yıllardan itibaren Türkiye'de merkezi devlet teşkilatında birçok reform yapıldığını, 2000'li yıllardan sonra ise mahalli idarelerle ilgili bir reform dalgasının Türkiye'nin gündemine girdiğini, bu çerçevede mahalli idareler alanını düzenleyen temel kanunların hepsinin yenilendiğini anlatan Canalp, 6360 sayılı Büyükşehir Kanunu ile de bu alanda ciddi bir yapısal dönüşüm yapıldığını kaydetti.

Büyükşehir Kanunu ile il özel idarelerinin kaldırıldığını, köylerin tüzel kişiliğinin sona erdirildiğini, 3 yapılı bir mahalli idarelerden tek yapılı, büyükşehir belediyesini temel alan bir mahalli idareler yapısına girildiğini aktaran Canalp, şöyle konuştu:

"Bu kanun ile büyükşehir belediyeleri hem kent hem de alan yönetiminden sorumlu mahalli idareler haline gelmiştir. Yaptığımız bu proje, köy tüzel kişiliğini sona erdirmiş olsak da kırsal alanlarla ilgili belli verilere halen ihtiyaç duymaya devam ediyoruz. Bu veriler de bir şekilde dijital ortama aktarılmak zorunda. Dijital teknoloji, ICT teknolojisi (bilgi ve haberleşme teknolojisi) reform hareketlerinin en temel dinamiklerinden biridir. Kamu yönetimi reformu olarak bir başlangıç yapıyorsanız ICT mutlaka önümüze çıkıyor. Bu proje mahalli idareler reformu içinde ICT teknolojisinin belli şekilde kullanımına imkan veren bir altyapı hazırlıyor."

KÖYDES projesinin Cumhuriyet tarihi boyunca kırsal alana yapılmış en büyük proje olduğunu ifade eden Canalp, projeyle kırsal alana ciddi yol yatırımlarının yapıldığını, bazı istisnalar dışında kırsal alanların nitelikli su ihtiyacını karşılayacak projeler geliştirildiğini söyledi.

Canalp, mahalli idarelere ilk defa atanacaklara dair sınav, belediye zabıta ve belediye itfaiye yönetmeliklerinin hazırlandığını, İçişleri Bakanı tarafından imzalandığını, önümüzde dönemde bunların yürürlüğe girmiş olacağını ifade etti.

Toplantıda, TÜRKSAT AŞ Genel Müdür Yardımcısı Halil Yeşilçimen ile Harita Komutanlığı Askeri Coğrafya Dairesi Başkanı Albay Abdullah Değer de proje çerçevesinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdiler.

Toplantı 10 Kasım'a kadar sürecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Köydes Yatırım İzleme Sistemi Projesi Lansman Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement