Köylüler Toz Yüzünden Yol Kesti - Son Dakika
Güncel

Köylüler Toz Yüzünden Yol Kesti

Köylüler Toz Yüzünden Yol Kesti

Samsun’un Çarşamba ilçesi Ağcagüney Mahallesi sakinleri toz yüzünden yol kesti.

11.04.2014 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'un Çarşamba ilçesi Ağcagüney Mahallesi sakinleri toz yüzünden yol kesti. Köylüleri ilçe kaymakamı ikna etti.

Edinilen bilgilere göre, yaklaşık 4 yıl önce Ağcagüney Mahallesi'nde Samsun'un içme suyunu karşılayan Gökçeçakmak Barajı'ndan kaynaklı su sızıntıları nedeni ile mahallenin büyük bölümünde heyelanlar başlamıştı. Bu heyelanlar nedeniyle mahallenin ana yolu ve grup yolu olarak da kullanılan yolda heyelandan dolayı yol çöküntüsü meydana gelmiş ve yol yapım çalışmalarına başlanılmıştı.

Köylüler, onarım çalışması devam eden yolda asfalt olmaması ve toz çıkması nedeniyle yolu trafiğe kapatarak eylem yaptı. Yolu kapanması nedeniyle olay yerine jandarma ekipleri geldi.

Olayın duyulması üzerine İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Ramazan Ünal ve personelleri olay mahalline gelerek mahalle sakinleri ile görüştü. Jandarma ekiplerinin ardından olay yerine İlçe Kaymakamı Caner Yıldız da gelerek vatandaşların sıkıntılarını dinledi.

Köylülerden Esma Aslan, "Evlerimizde hastalar var. Astım hastası olan çocuk ve yaşlılar toz nedeni ile rahat değiller. Bizler bu konuyu geçmişte belde belediye başkanımıza ve muhtarımıza defalarca bildirmemize rağmen çözüm üretilmedi. Bu kısacık 100 metrelik yola geçici de olsa asfalt atılsa çözüm olacak ama yetkililer çökme bahanesi ile sürekli bizi toz içinde yaşamaya mahkum ediyor. Son çaremiz eylem yapmak oldu ve yolu kestik" dedi.

Vatandaşların toz yüzünden evlerinde yemek yiyemediklerini, hastalarının daha da kötüleştiğini belirtmesi üzerine Büyükşehir Belediyesi'nden sulama aracı istedi. Olay yerine gelen sulama aracı toz olan yolu suladıktan sonra Kaymakam Caner Yıldız, asfalt atılana kadar günde en az 3 defa yolun ıslatılması ve mahallelilerin tozdan kurtarılması talimatını verdi. Mahalle sakinleri ile bir süre daha konuşan Yıldız, yolun kısa sürede asfaltlamasının yapılmasını tamamlayacaklarını belirtti ve mahalle sakinlerini eylemden vazgeçirdi.

Eylem sonrasında açıklama yapan İlçe Kaymakamı Caner Yıldız, "Ağcagüney yolumuz sık kullanılan grup yolumuz. Burada heyelan nedeniyle göçükler meydana gelmişti. Geçtiğimiz ay Büyükşehir Belediyemiz ekipleri yolda çalışma yaparak düzeltti ve dolgu yaptılar. Araç trafiğini düzene koydular ama bu yol düzelip genişleyince bu defa da asfaltta olmayınca vatandaşlarımız 'toz oluyor, bunalıyoruz' diyerek yoldaki araç trafiğini durdurmuş. Büyükşehir Belediyemiz bu yolu kısa sürede yaparak asfaltlamasını yapıp toz olayını da ortadan kaldıracaklar. Çalışmalarını sürdürüyorlar. Bu konuyu da vatandaşlarımıza anlattık ve olayı tatlıya bağladık. Bu yol en kısa sürede yapılacak ve vatandaşlarımızın sorunları da ortadan kaldırılmış olacak" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Köylüler Toz Yüzünden Yol Kesti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement