Köylülerden Hırsızlık Olaylarına "Kameralı Önlem" - Son Dakika
Yerel

Köylülerden Hırsızlık Olaylarına "Kameralı Önlem"

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesi Alamescit köyü, hırsızlık, yangın gibi durumlarda acil müdahale için 8 güvenlik kamerasıyla günün 24 saati muhtarlık tarafından izlenmeye başlandı.

15.04.2015 14:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesi Alamescit köyü, hırsızlık, yangın gibi durumlarda acil müdahale için 8 güvenlik kamerasıyla günün 24 saati muhtarlık tarafından izlenmeye başlandı.

Köy Muhtarı Ömer Çevik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ihtiyar heyetiyle istişareleri sonucu güvenlik için kamera monte ettirmeye karar verdiklerini söyledi.

Hırsızlık, yangın gibi olaylara karşı önlem ve erken müdahale amacıyla 8 güvenlik kamerası yerleştirdiklerini anlatan Çevik, "Kameralar günün 24 saati kayıt yapıyor. Köyümüzün giriş ve çıkışı ile bütün sokaklarını böylece koruyabiliyoruz. Bu sistem 5 bin liraya mal oldu. Kamera sayısını ileride 16'ya çıkarmak istiyoruz" diye konuştu.

Köylülerden Yılmaz Soylu ise daha önce köyde pek çok asayiş olayı yaşandığını dile getirdi.

Bu önlemin işe yarayacağına inandıklarını vurgulayan Soylu, "Sandıklı ilçesinin güvenlik kameralı ilk köyü bizim köy oldu" dedi.

Satı Özer ise 80 yaşında olduğunu ve evinde yalnız yaşadığını bildirdi. Daha önce evinin, kimliği belirlenemeyen kişilerce taşlandığını söyleyen Özer, güvenlik kamerası sayesinde bu ve benzeri olayların azalacağını belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Köylülerden Hırsızlık Olaylarına 'Kameralı Önlem' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement