Köylülerden Kum Ocağı Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Köylülerden Kum Ocağı Tepkisi

Köylülerden Kum Ocağı Tepkisi

Çorlu’nun Seymen Mahallesinde faaliyet gösteren bir kum ocağının kapasite arttırmak için düzenlemek istediği Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Toplantısı programın planlandığı mekanın tadilat dolayısıyla kapalı olmasından ötürü gerçekleştirilemedi.

24.08.2017 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorlu'nun Seymen Mahallesinde faaliyet gösteren bir kum ocağının kapasite arttırmak için düzenlemek istediği Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Toplantısı programın planlandığı mekanın tadilat dolayısıyla kapalı olmasından ötürü gerçekleştirilemedi. Toplantının yapılacağı yere gelen mahalle sakinleri de bölgelerinde kum ocağı istemediklerini ifade ettiler.

Çorlu'nun Seymen ve Önerler Mahallesi sınırlarına temas eden bir kum ocağının kapasitesini arttırmak için gerçekleştirmek istediği ÇED toplantısı yapılamadı.

Tekirdağ Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri ile her iki mahalle muhtarı, mahalle sakinleri ve firma temsilcilerinin de katıldığı programda planlanan toplantı mekanın tadilat dolayısıyla kapalı olmasından ötürü gerçekleştirilemedi.

Yaşam alanlarında kum ocağı istemediklerini kaydeden Seymen Mahallesi Muhtarı Aydın Dinler, "Daha önce faaliyet alanı bitmiş olan firma burada kapasite artışına gitmek için bir ÇED toplantısı düzenlemiş. daha önce bizim Seymen'de düzenleneceği açıklanmıştı ani bir kararla toplantı yeri olarak Olimpos At Çiftliği belirlenmiş ve Önerler Köyü'ne tebliğ edilmiş çok küçük bir bölümü Önerler tapusuna giriyor o sebepten onu kullanarak oldubittiye getirmek için toplantıyı buraya almışlar" dedi.

"Biz bu kum ocaklarını burada istemiyoruz diyen" Muhtar Dinler, "Bu Eseçe mevkii günlük olarak yaklaşık 2 bin aracın girip çıktığı bir mesire yeri. Bu Olimpos At Çiftliği de burada restoran ve düğün salonu olarak halka hizmet vermektedir. Çiftlik evlerimiz var. Yazlık olarak kullanılan evler var. Bu insanlar burada yaşıyor. Onun -üzerinde hafta içi günlük 500 kişiye hafta sonları da yaklaşık 2 bin - 2 bin 500 kişiye kapılarını açan Eseçe Piknik Alanı var. Bu kum ocağı burada olduğu zaman kamyonlar bu yolları kullanacak. Bu insanların yolunu kullanacak. Aynı zamanda kum ocağı yapılmak istenen havza Yeniçiftlik Göleti'nin havzasıdır. Su toplama havzasıdır. Burada göletin havzası kesilecek. Oradan da Marmaraereğlisi'ne Yeniçiftlik'e su ihtiyacı olarak gidiyor. İçme suyu olarak gidiyor. Biz bölge halkı olarak kum ocağını istemiyoruz. Bu tip faaliyetleri bizim yerleşik alanlarımızın yakınında istemiyoruz" diye konuştu.

Önerler Mahallesi Muhtarı Kemal Erduran ise, ÇED raporu almak isteyen firmanın bu toplantıyı aslında köyde, köy kahvesinde yapması lazım ama onlar burasını çekmişler bizim haberimiz olmadan oldubittiye getirmeye çalışmışlar. Toplantıyı yapıp ÇED raporunu geçirmek amacıyla yapmışlar. Biz de bunu protesto etmek için buradaki arkadaşlarla Seymen Muhtarımızla buraya geldik. Önerler köyü, Seymen köyü birleştik ve protesto etmek için buraya geldik. Kum ocağı istenen alan Seymen Merasında bizden geçirmek için bizi kullanmak istemiş olabilirler. Onun için itiraz ettik" şeklinde konuştu.

ÇED toplantısı gerçekleştirilemeyince Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü temsilcileri bölgeden ayrıldı. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Köylülerden Kum Ocağı Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement