Köylülerin Sulama Kanalı Talebi - Son Dakika
Güncel

Köylülerin Sulama Kanalı Talebi

Sivas Gazi köyünde yaşayan vatandaşlar, sulamada kullandıkları bin 500 metre uzunluğundaki toprak kanalın kapalı boru sistemine alınmasını talep ediyor.

31.03.2016 13:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas Gazi köyünde yaşayan vatandaşlar, sulamada kullandıkları bin 500 metre uzunluğundaki toprak kanalın kapalı boru sistemine alınmasını talep ediyor.

Sivas merkeze bağlı 150 haneli Gazi köyünde yaşayan vatandaşlar, köylerinden geçen Dumanlı çayı suyunu arazi sulamasında kullanıyor. Yıllardır arazilerini bin 500 metre uzunluğundaki toprak kanalla sulayan ancak son yıllarda kanalda sürekli göçük olması nedeniyle sulama yapamayan köylüler, yetkililerden destek bekliyor.

Köylülerden Eyüp Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köylerinde 2008 yılına kadar kanalı kullandıklarını ancak son yıllarda kanalda göçükler meydana geldiğini söyledi.

Kanalı artık kullanamadıkları için yaklaşık 5 bin dönüm arazinin susuz kaldığını ve 5 bine yakın meyve ve kavak ağacının kuruduğunu aktaran Demir, "Yetkililerden suyu kapalı boru sistemine almalarını istiyoruz. Kanal kapalı sisteme alınmazsa toprak kanalı bu şekilde kullanamayız. İnsan gücüyle de açılamıyor. 8 yıldır bu sorunu yaşıyoruz. Sulama olmadığı için köyümüzden göçler de olmaya başladı. Şu anda sulamada kullanacağımız su boşa gidiyor." dedi.

Köylülerden Osman Kel ise köylerinde yıllardır sulama suyunu kullanamadıklarını ve zarar ettiklerini belirtti.

İlgili kurumlardan bu duruma çözüm bulmalarını talep ettiklerini anlatan Kel, "Köyde sulanacak çok arazi var. Ağaçlar, bahçeler hep kurudu. Onun için bu suyun kapalı boru sistemine alınmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Köylülerin Sulama Kanalı Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement