Koyulhisar'da 'Güzel Köyüm Projesi' (fotoğraflı - Son Dakika
Yerel

Koyulhisar'da 'Güzel Köyüm Projesi' (fotoğraflı

Sivas'ın Koyulhisar İlçesine Bağlı Aydınlar ve Güzelyurt Köylerine 'Güzel Köyüm Projesi' Kapsamında Yapılan Parke Taşının Açılışı Törenle Yapıldı

11.12.2010 15:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ın Koyulhisar ilçesine bağlı Aydınlar ve Güzelyurt köylerine 'Güzel Köyüm Projesi' kapsamında yapılan parke taşının açılışı törenle yapıldı.

Aydınlar köyünde düzenlenen törene katılan Sivas Valisi Ali Kolat, ülkede çok ciddi anlamda gelişme ve değişimler yaşandığını söyledi.

Sivas'ta da her alanda bunun görülebileceğini anlatan Kolat, şunları kaydetti:

'İlimizde de her alanda ciddi manada gelişmeler ve yatırımlar var. Bu yatırımlar devam ediyor. Bu yıl KÖYDES'ten ilimize 27 milyon civarında ödenek geldi. Biz bunun çok az kısmını ortak kullanıma ayırdık. Geriye kalan kısmını ise ilçelerimize ayırarak kaymakamlarımızın emrine verdik. İller Bankası kar payından da 4 milyona yakın bir para geldi. Bu parayı da biz köylerimizin güzelleştirilmesine ayırıyoruz ve bu konuda da Koyulhisar'dan Güzelyurt ve Aydınlar köyü nasibini aldı.'

Vali Kolat, İller Bankası kar payından her köy için ayrılan 75'er bin liralık ödeneğin yanı sıra İstanbul Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem'in de yapılan çalışmalara 60 bin lira katkısı olduğunu söyledi.

AK Parti Sivas Milletvekili Selami Uzun ise köylerin yapılan hizmetlerle kıymetlendiğini belirtti.

Artık şehirde oturmanın bir kıymeti kalmadığını ifade eden Uzun, 'Bundan sonra köye dönüş başlasın. Başbakanımızın talimatıyla KÖYDES Projesi adı altında köylerimize projeler uyguluyoruz. Artık köylerimiz şehir olacak, hedefimiz bu. Yani köye giderken asfalttan gideceksin, köyün içerisi parke olacak. Köyde ayağına çamur dokunmayacak ve şehirden medeniyet köye gelsin istiyoruz' dedi.

Aydınlar köyünde doğup büyüyen Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ise yıllarca ihmal edilen köylerin KÖYDES projeleri ile eksikliklerinin giderildiğini söyledi. Erdem, Köylere son yıllarda büyük hizmetler götürüldüğünü ve Avrupa'dan bir parça haline dönüştürüldüğünü kaydetti.

Koyulhisar Kaymakamı İsmail Sündük de, proje kapsamında Güzelyurt ve Aydınlar köyüne toplam 10 bin metre kare parke taşı döşendiğini söyledi. Sündük, projeyi ilk defa Aydınlar ve Güzelyurt köylerine uyguladıklarını belirtti.

Belediye Başkanı İlhan Eren ise projeye kendilerinin de destekte bulunduklarını ifade ederek, 'Biz ilçemize 'Gelişen ve Değişen İlçe Vadinin İncisi Koyulhisar' sloganı belirledik. Bunun maketini de Sancaktepe belediye başkanımız 15 bin lira gibi bir bedelle yaptırıp ilçemizin girişine astı' dedi.

Konuşmaların ardından Vali Ali Kolat ve beraberindekiler parke taşı döşenen yolun açılışını yaptı.

(SRH-EMN-MHD) - SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Koyulhisar'da 'Güzel Köyüm Projesi' (fotoğraflı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement