Koyun Kuzu Sağlığı ve Beslenmesindeki Son Gelişmeler Sempozyumu" - Son Dakika
Yerel

Koyun Kuzu Sağlığı ve Beslenmesindeki Son Gelişmeler Sempozyumu"

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hasan Batmaz, "koyun eti kokuyor, yemem" diyenlerin farkına varmadan lokantalarda bu eti tükettiğini söyledi.

03.11.2015 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hasan Batmaz, "koyun eti kokuyor, yemem" diyenlerin farkına varmadan lokantalarda bu eti tükettiğini söyledi.

Batmaz, Balıkesir'de faaliyet gösteren bir yem firması tarafından Balkonuk Center'da düzenlenen  "Koyun Kuzu Sağlığı ve Beslenmesindeki Son Gelişmeler" başlıklı sempozyumda yaptığı konuşmada, Türkiye'de üretilen kırmızın etin yaklaşık yüzde 15'inin koyun ve keçilerden sağlandığını bildirdi.

Yine sütün de yaklaşık yüzde 7-8 oranının koyun ve keçilerden elde edildiğini aktaran Batmaz, "Koyun, merayı değerlendiren en ekonomik hayvan olduğu için önem vermemiz lazım ama koyun etinin tüketimini de artırmamız gerekir. Maalesef şöyle yanlış bir algı var; 'koyun eti kokuyor, yemem' deniliyor. Bunu özellikle kadınlar çok söyler şehirlerde. Halbuki birçok lokantada koyun eti farkına varılmadan tüketiliyor" dedi.

Batmaz, koyun ve keçi eti tüketiminin yaygınlaştırılmasını istedi.

Koyun etinin az tüketilmesindeki diğer bir nedenin ise kolesterolünün yüksek söylentisi olduğuna değinen Batmaz, şöyle konuştu:

"Böyle bir fark yok. Bu da yanlış bilgi. Bunu şöyle düşünelim, eskiden tavuk etini bütün olarak pişirdiğimiz zaman tükettiğimiz miktar ile parçalayıp tüketilen miktar nasıl arttıysa koyun etini de direkt olarak yağıyla pişirdiğimiz zaman, farklı ürünler şeklinde sunduğumuz zaman tüketim artıyor, artmaktadır. Soruyorum bazen öğrenci arkadaşlarımıza 'koyun eti yemeyen var mı?' diye, 'var' diyorlar. Peki 'pirzola yemez misin?' diyorum, 'yerim' diyor. Yediğinin çoğu zaten koyun eti. Ama yediğinin farkında değilsin."

Sempozyumda ayrıca beslenme uzmanı ve veteriner hekim Erkan Şen, küçükbaş hayvanların beslenme düzenleri konusunda bilgi verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Koyun Kuzu Sağlığı ve Beslenmesindeki Son Gelişmeler Sempozyumu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement