Antalya'da Koyunlar Denizde Yıkandı - Son Dakika
Güncel

Antalya'da Koyunlar Denizde Yıkandı

Antalya\'da Koyunlar Denizde Yıkandı

Gazipaşa'da yörükler, yaylaya göç etmeden önce koyun sürülerini pire ve kene gibi parazitlerden korumak için denizde yüzdürerek yıkadı.

26.05.2014 15:29  Güncelleme: 09:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Gazipaşa İlçesi'nde yörükler, yaylaya göç etmeden önce koyun sürülerini pire ve kene gibi parazitlerden korumak için denizde yüzdürerek yıkadı. Koyunların yüzdükleri anlar ortaya renkli görüntüler çıkardı.Havaların ısınmasıyla birlikte Gazipaşa'da oturan yörükler daha serin olan Toroslara göç etmeye başladı. Geleneklerine bağlı yaşayan yörükler, yayla göçü öncesi koyun sürülerini pire ve kene gibi parazitlerden korumak için denizde yüzdürerek yıkıyor. Koru Mahallesi'ndeki doğal havuzlara koyun sürüsünü götüren Hatice Güneş, hayvanlarına deniz banyosu yaptırdı. Lider koyunun denize atlamasının ardından diğer koyunlar da suya atlayarak dakikalarca yüzdü. Bu anlar ortaya renkli görüntüler çıkardı.

PİRE VE KENE KARŞI DENİZ SUYU

Deniz suyunun koyunların daha sağlıklı olmasını sağladığını belirten Hatice Güneş, Tuzlu su, koyunlardaki pire ve kene gibi parazitleri temizliyor. Koyunlar yıkandıktan sonra Torosların eteklerindeki yaylalara doğru yola çıkacağız. 3-4 günlük yolculuk sonrasında yaylaya ulaşacağız. Yaklaşık 5 ay orada kalacağız dedi.

Koyunları denizde yıkama geleneğini dedelerinden öğrendiklerini ve deniz suyunun hayvanlara çok iyi geldiğini belirten Naziha Güneş ise Biz böyle öğrendik, bizden sonrakiler de bunu böyle yapacak diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya'da Koyunlar Denizde Yıkandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement