Koza 660 Üniversite Öğrencisine Destek Verdi - Son Dakika
Ekonomi

Koza 660 Üniversite Öğrencisine Destek Verdi

YASED'in hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projesi KOZA, 5. dönemini geride bıraktı Proje kapsamında bugüne kadar Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da 33 ilden toplam 660 üniversite öğrencisine YASED kurumsal üyesi uluslararası şirketlerde staj yapma hakkı sağlandı

21.08.2013 12:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası Yatırımcılar Derneği'nin (YASED) Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki geleceğin liderlerine ışık tutmak ve gençlere girişimcilik vizyonu kazandırmak için 2009 yılında hayata geçirdiği KOZA Projesi, beşinci yılını geride bıraktı. KOZA Projesi şimdiye kadar 660 üniversite öğrencisine destek verdi.

YASED açıklamasına göre, dernek tarafından 2009 yılında GAP bölgesinde başlatılan, ardından Türkiye'nin en az gelişmiş 5. ve 6. bölgelerindeki 33 ili de kapsayacak şekilde genişletilen KOZA Projesi'nden bugüne kadar 33 ilden 660 üniversite öğrencisi faydalandı.

Öğrenciler, YASED'in kurumsal üyesi olan ve Türkiye'de faaliyet gösteren uluslararası şirketlerde staj yaparak uluslararası bilgi ve birikimlerden faydalanma imkanına sahip oldu. Bu yıl 160 öğrenciye staj ve eğitim hakkı sağlayan KOZA'ya, YASED'in kurumsal üyesi olan 67 uluslararası firma gönüllü destek verdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen YASED Başkanı Serpil Timuray, dünyanın ilk 10 ekonomi arasına girmeyi hedefleyen Türkiye'nin, küresel uluslararası doğrudan yatırımlardan (UDY) aldığı pay itibariyle de ilk 10'da yer alma potansiyeline olan inançla YASED'in yeni dönem Stratejik Programı'ını bu potansiyele destek olmak üzere oluşturduklarını belirtti.

Nitelikli beşeri sermayenin Türkiye'nin küresel rekabetçiliği ve ekonomik gelişimindeki önemli rolü itibariyle, YASED'in 5 öncelikli stratejisinden birini "Küresel yetkinliklere sahip, nitelikli işgücünün yetiştirilmesi için stratejik öneriler üretmek" olarak belirlediklerini aktaran Timuray, şunları kaydetti:

"YASED'in 5 yıldır yürütmekte olduğu sosyal sorumluluk projesi olan KOZA Projesiyle temel hedefimiz Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki öğrencilerimizin, YASED'in kurumsal üyesi olan ve Türkiye'de  faaliyet gösteren uluslararası şirketlerde staj yapmalarını sağlayarak, daha donanımlı ve küresel yetkinliklere sahip bireyler olmalarına destek olmaktır. Bu bölgelerdeki gençlere iş hayatına hazırlanmada fırsat eşitliği sağlamayı hedefleyen projemizin 5. yılı sonunda 660 öğrencimizin kurumsal vizyon kazanmalarına ve bu vizyonu kendi bölgelerine de taşımalarına öncülük etmekten mutluluk duyuyoruz. Bugün sertifikalarını alan gençlerimizi kutluyor, iş hayatlarında başarılar diliyoruz. KOZA'ya gönüllü olarak destek vererek uluslararası tecrübeleri ve birikimlerini gençlerimize sunan üye şirketlerimize teşekkür ediyoruz."

KOZA'ya 2013 yılında bin 845 başvuru geldi

Açıklamada yer alan bilgilere göre YASED İstihdam ve Eğitim Çalışma Grubu'nun 2009 yılında hayata geçirdiği projeyle, üniversite öğrencilerine uluslararası şirketlerde staj olanağı sağlanıyor. GAP bölgesiyle başlayan KOZA Projesi, daha sonra Türkiye'nin en az gelişmiş 4. bölgesindeki 33 ili de kapsar hale geldi.

Staj imkanı kazanan öğrenciler, YASED üye şirketlerinin İnsan Kaynakları Departmanı temsilcilerinden oluşan bir ekip tarafından belirleniyor. Öğrenciler seçilirken herhangi bir not veya bölüm kriteri mevcut değil, en önemli kriter öğrencilerin seçilen illerde okuyor olması ve o illerden birinde doğmuş olması. Daha önce İstanbul'a gelmemiş olan adaylara da öncelik verilmeye çalışılıyor.

2009 yılında 47 şirketin katılımıyla 2 ayrı dönemde 124 öğrenciye staj imkanı sağlanarak başlanan projeye, 2013 yılında bin 845 başvuru geldi. 160 öğrenci YASED üyesi 67 şirkette staj imkanına kavuştu.

Toplamda bugüne kadar 660 üniversite öğrencisi, YASED üyesi uluslararası şirketlerde staj yapma imkanına sahip oldu.

KOZA Projesi'ne katılan öğrenciler, ilk olarak 2 gün süreli bir eğitim ve oryantasyon programına tabi tutuluyor. Bu eğitimlerde bir yandan iş dünyasının önde gelen isimleriyle tanışma ve onların başarı öykülerini dinleme fırsatı bulan öğrenciler; diğer yandan da kişisel gelişim, girişimcilik, liderlik ve mülakat teknikleri üzerine tüm yaşamları boyunca faydalanabilecekleri bilgiler ediniyorlar.

KOZA Projesi'ne katılan öğrencilerin her türlü ihtiyacı, YASED ve projeye dahil şirketler tarafından karşılanıyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Koza 660 Üniversite Öğrencisine Destek Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TÜİK Verilerine Göre Türkiye'nin Dış Ticaret Rakamları Açıklandı
    12:27 TÜİK Verilerine Göre Türkiye'nin Dış Ticaret Rakamları Açıklandı

    TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, Türkiye'nin Şubat ayı ihracatı yüzde 13,6 artışla 21 milyar 82 bin dolar olarak gerçekleşti. İthalat ise yüzde 9,2 azalarak 27 milyar 853 milyon dolar oldu. Kayseri'nin ihracatı ise yüzde 18 artış gösterdi.

  • Zonguldak'ta ruhsatsız işletilen 4 maden ocağı imha edildi
    12:25 Zonguldak'ta ruhsatsız işletilen 4 maden ocağı imha edildi

    Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan operasyonda, Kilimli ilçesinde ruhsatsız işletilen dört maden ocağı tespit edildi. Ocalarda ele geçirilen eşyalar, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ekipleri tarafından imha edildi ve Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

  • Kayseri Ticaret Odası Başkanı: Şubat Ayında İhracat Yüzde 17.67 Arttı
    12:23 Kayseri Ticaret Odası Başkanı: Şubat Ayında İhracat Yüzde 17.67 Arttı

    Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Şubat ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17.67 artışla 314 milyon 61 bin dolar ihracat gerçekleştirildiğini açıkladı. Gülsoy, ihracatçı üyeleri ve ekiplerini kutlayarak destek çağrısında bulundu.

  • Ankara'daki Barajların Doluluk Oranı Açıklandı
    12:23 Ankara'daki Barajların Doluluk Oranı Açıklandı

    Ankara'da bulunan barajların toplam doluluk oranı yüzde 47,79, aktif doluluk oranı ise yüzde 40,72 olarak ölçüldü. Barajlardaki su miktarı ve tüketim göz önünde bulundurulduğunda yakın dönemde su sıkıntısı beklenmiyor.

  • KKTC'de yabancılara mülk satışı ve Kıbrıs sorunuyla ilgili açıklamalar
    12:18 KKTC'de yabancılara mülk satışı ve Kıbrıs sorunuyla ilgili açıklamalar

    KKTC'nin ana muhalefet partisi CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, ülkenin ekonomik ve güvenlik sorunlarına dikkat çekerek, yabancılara mülk satışının artması ve nüfus yapısının değişmesi konularında endişelerini dile getirdi.

  • DSİ, İvriz Sağ Sahil Sulama Projesi ile Ereğli'de tarım arazilerini sulamaya kavuşturacak
    12:01 DSİ, İvriz Sağ Sahil Sulama Projesi ile Ereğli'de tarım arazilerini sulamaya kavuşturacak

    Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, İvriz Sağ Sahil Sulama Projesi ile Ereğli ilçesinde 247 bin 500 dekar tarım arazisinin borulu şebeke sulamaya kavuşacağını bildirdi. Proje sayesinde yaklaşık 25 bin kişiye istihdam olanağı ile yıllık 635 milyon lira gelir artışı sağlanacak.

  • ATO Başkanı Gürsel Baran: İş dünyası enflasyonla mücadeleye hazır
    11:56 ATO Başkanı Gürsel Baran: İş dünyası enflasyonla mücadeleye hazır

    Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, iş dünyası olarak enflasyonla mücadele sürecinde üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını ifade etti. Baran, enflasyonun işletmelerin gelir-gider dengesini bozduğunu belirtirken, Türkiye ekonomisinin geçen yıl yüzde 4,5 büyüdüğünü ve enflasyonla mücadelede başarıya ulaşacaklarına inandıklarını söyledi.

  • Trabzon'un Akçaabat ilçesinde kuru beton santrali faaliyete alındı
    11:53 Trabzon'un Akçaabat ilçesinde kuru beton santrali faaliyete alındı

    Trabzon'un Akçaabat ilçesinde bulunan kuru beton santrali hizmete açıldı. Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, santralin yol bakım, onarım ve yapım süreçlerini hızlandıracağını belirtti. Ayrıca, yerli kaynakların kullanılacağı altyapı projeleri ve inşaatlarda betonlama işlemlerinin daha kaliteli ve hızlı bir şekilde gerçekleştirileceği ifade edildi.


Advertisement