Kozan'da Engelliler İçin Takı Tasarım Kursu Açıldı - Son Dakika
Yerel

Kozan'da Engelliler İçin Takı Tasarım Kursu Açıldı

Türkiye Beyazay Derneği Kozan Şubesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce engelliler için takı tasarım kursu açıldı.

03.01.2012 13:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Beyazay Derneği Kozan Şubesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce engelliler için takı tasarım kursu açıldı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Özgür Tanrıverdi, derneğin şube binasında kursun tanıtımı için düzenlenen törende, kursa katılan engellilerin çabasını takdirle karşıladığını söyledi.

Engellilerin topluma ve sosyal hayata kazandırılması için kurum olarak her türlü desteği verdiklerini belirten Tanrıverdi, birçok sağlıklı insanın bile yapamayacağı türden el emeği göz nuru işleri yapmayı başaran engellileri kutladı.

Dernek Başkanı Ahmet Ünal da engellilerin eğitimi ve topluma kazandırılması için çeşitli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Engellilere balık yemesini değil, balık tutup pişirmesini öğrenmelerini sağlamaya çalıştıklarını ifade eden Ünal, "Tüketen değil, imkan verildiğinde üreten bireyler olabileceğini göstermeyi arzuluyoruz. Engellilerimizi hapsoldukları evlerinden çıkararak, sosyalleştirmeye çalışıyoruz. Yeni projelerimizle mümkün olduğunca çok sayıda engellimizi becerileri doğrultusunda meslek sahibi yapmaya kararlıyız" diye konuştu.

El sanatları öğretmeni Ayşegül Aksoy ise 6 Martta sona erecek kursa 13 engelli ve engelli yakınının katıldığını, kursiyerlere 356 saat eğitim vereceğini kaydetti.

Kursiyerler ise bir meslek sahibi olarak küçükte olsa aile ekonomisine katkı yapmayı ve kendi ayakları üzerinde durabilmeyi hedeflediklerini belirterek, kursun açılmasını sağlayan yetkililere teşekkür ettiler.

- ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kozan'da Engelliler İçin Takı Tasarım Kursu Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement