Kozan Kurtuluş Bayramı'na Hazır - Son Dakika
Yerel

Kozan Kurtuluş Bayramı'na Hazır

Adana'nın Kozan ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 93.yıldönümü bir dizi programlarla kutlanacak.

23.05.2013 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'nın Kozan ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümü bir dizi programlarla kutlanacak.

Bu yıl 93.'sü kutlanacak kurtuluş törenleri için Kozan Belediyesi'nin hazırlıklarını tamamladığı bildirildi. Kurtuluş törenleri için bir dizi etkinlik düzenleyen Kozan Belediyesi, şehrin muhtelif yerlerinde mehteran gösterileri, milli mücadele kahramanları için mevlit programı, konserler ve kurtuluş turnuvaları düzenleyecek.

25 Mayıs'ta başlayan etkilikler kapsamında halk koşusu, bisiklet yarışı, tenis, sokak basketbolu ve satranç turnuvaları, milli mücadele kahramanları için mevlit programı, konferans, fotoğraf sergisi, mehteran ve askeri bando gösterisi, Muhsin Yazıcıoğlu Parkı'nda Hilmi Şahballı ve aşıklar konseri ve fener alayı düzenlenecek.

2 Haziran Pazar sabahı saat 06.45'te atılacak 7 pare top atışıyla tarihi Hoşkadem Camisi önünde başlayacak temsili törenlerle başlayacak. Temsili Hürriyet Kızı'nın kurtarılması, camii önünde yapılacak törenler sonrasında ise Kozan Şehitliği'ne kurtuluş yürüyüşü gerçekleştirilecek, Garnizon Komutanı'na şükran ziyareti yapılacak.

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, "Bu yıl 93. yılını kutlayacağımız, güzel Kozan'ımızın düşman işgalinden kurtuluş törenlerinde hemşerilerimize bugünün tarihi önemini bir kez daha yaşatacağız. Hemşerilerimizin bu günle gurur duymalarını ve bugünü yaşamalarını istiyoruz. Kaymakamlığımız işbirliği ile yapacağımız organizasyon Kozan'a yakışır olacaktır" dedi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kozan Kurtuluş Bayramı'na Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement