Kozlu'da Benim de Bir Kardeşim Var" Projesi - Son Dakika
Yerel

Kozlu'da Benim de Bir Kardeşim Var" Projesi

Kozlu\'da Benim de Bir Kardeşim Var" Projesi

“Kozlu’da Benim de Bir Kardeşim Var” Projesi kapsamında Kozlu Uzungüney İlkokulunda tören düzenlendi.

09.05.2014 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

" Kozlu'da Benim de Bir Kardeşim Var" Projesi kapsamında Kozlu Uzungüney İlkokulunda tören düzenlendi.

Törene, Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin, Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya, Kozlu İlçe Emniyet Müdürü Serkan Şahin, Kozlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mansur Gök, Kozlu Jandarma Komutanlığından Başçavuş Hasan Koçak, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törende, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşma yapan Uzungüney İlkokulu Müdürü Osman Menteşe, bu projeyle köydeki öğrenciler ile ilçe merkezdeki öğrencilerin kaynaşmalarını ve paylaşım duygularını ön plana çıkarmak için böyle bir proje hazırladıklarını söyledi. Menteşe, "'Kozlu'da Benim de Bir Kardeşim Var' projesini başlatmamızın tek sebebi, köy okullarımızı ziyaret ederken oradaki çocuklarımızın bazı temel ihtiyaçları olduğunu benimsedik. Bu ihtiyaçları kapsamında bunları yardım amaçlı değilde çocuklarımızın birbiriyle paylaşım, kendilerine öz güvenlerini sağlamak, arkadaşlarıyla hediyeleşmek, paylaşım duygularını ön plana çıkarmak için köydeki arkadaşları ile ilçedeki arkadaşlarını, ileri ki yıllarda da birbirlerini tanımaları amacıyla bu projeyi başlattık. Bu projede bize Kozlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çok büyük destek verdi. Projemizin bugün ilk aşamasına başladık. Allah nasip ederse de üç basamağımızı daha olacak. Diğer okullarımızı da ziyaret edeceğiz. Köylerdeki tüm öğrencilerimizle ilçeden gelen 370 tane öğrencimiz beraberce paylaşım yapacaklar. Projemiz sadece yardımlaşma kapsamında kalmayacak. Bunun akabinin de biz öğrencilerimizle sinema etkinliği, tiyatro etkinliği, örnek bahçe uygulaması yapacağız, uçurtma şenlikleri yapacağız, sportif faaliyet etkinlikleri yapacağız. Bunları kardeşleri ile beraber ortak çalışma içerisinde yapılacak. Buraya gelen her bir çocuğun kendiyle beraber bir kardeşi olacak. Kardeşiyle beraber diyaloğunu hiçbir zaman eksik etmeyecek. Beraberce etkinliklerini düzenleyecekler. Evlerini ziyaret edecekler, telefonlaşacaklar, mektuplaşacaklar, mail adreslerine girecekler. Bu projeyi yapabilmemiz içinde Kozlu İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün de çok büyük desteği vardı. Bugün ilçeden gelen öğrencilerimiz köydeki kardeşlerine hediyelerini verecekler, köydeki kardeşleri köyde yetişen doğal ürünlerden ilçeden gelen kardeşlerine verecekler. Sonra beraber el ele tutuşacaklar köy bahçelerine gidecekler ve bahçeden kendileri bir şeyler toplayacaklar. Kümese girecekler yumurta alacaklar. İneklerin yanına gidecekler ahırı görecekler. Çocuklar bu havayı teneffüs etmiş olacaklar. Bugün burada yapacağımız aktivite bu şekilde olacak. Bu konuyu ilk olarak görüştük, bir beyin fırtınası yaptık, hep beraber karar verdik. Tek başımıza yapılan bir şey değil. Ekip olmazsa bu işlerin hiçbir tanesi olmaz. Biz Kozlu İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün desteğiyle bu projeyi hayata geçirdik" dedi.

Ardından konuşma yapan Kozlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mansur Gök, "Kozlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan 'Kozlu'da Benim de bir Kardeşim Var' projesi ile Kozlu ilçemize bağlı köylerde öğrenim gören öğrencilerimizle, ilçe merkezinde öğrenim gören öğrencilerimizin tanışma ve kaynaşma imkanı sağlanması, paylaşım kültürünün yayınlaşması hedeflenmektedir. Bunun yanında teknolojik gelişmelerle birlikte öğrencilerimizin bilgisayar, internet bağımlılığının artması, ilçe merkezinde yaşayan öğrencilerimizin yerel yönetimlerin çevre düzenleme çalışmaları yapmalarına rağmen doğal ortamlardan zamanla uzaklaşmaları İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu projeye adım atmamıza etken olmuştur. Proje, Kozlu Kaymakamlığı, Kozlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü. Kozlu Belediyesi, Kozlu ilçesindeki anaokulları ve ilkokul müdürlüklerinin etkin katılımlarıyla köyde yaşayan öğrencilerimizin ihtiyaçları tespit edilerek, ilçe merkezindeki anaokulu ve ilkokullarındaki öğrencilere duyurulmak suretiyle kırtasiye ve temizlik malzemelerinden oluşan çantalar hazırlanmış, aynı şekilde köydeki öğrencilerimiz de köyde doğal ortamlarda üretilen (yumurta, sebze, meyve) gibi ürünlerden bir çanta hazırlayarak öğrencilerin karşılıklı hediyeleşmesi amaçlanmıştır. Bu kapsamda bugün itibariyle projenin ilk adımı olan Uzungüney İlkokulundayız. İlçe merkezinden Fatih Anaokulu, Atatürk İlkokulu, Kılıç İlkokulu, 19 Mayıs 100. Yıl İlkokulu okul yöneticileri ve öğretmenleri beraberinde 120 öğrenci ile bugün burada bu paylaşımın ilk adımını atacağız. Bu proje kapsamında öğrenciler paylaşma ve yardımlaşma duygularını ön plana çıkaracaklardır. Ayrıca ilçe merkezinde köy bahçelerinin, köy yetiştirilen ürünlerin neler olduğu, nasıl yetiştirildikleri, köyde bulunan hayvanların nasıl bakıldığı gibi etkinliklerle öğrencilerimizin bir yandan doğal ürünleri yerinde görecek aynı zamanda bu ürünlerden de faydalanacaktır. Bu vesile ile projeye destek olan tüm ortak ve iştirakçilere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Daha sonra konuşma yapan Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya, "Köydeki öğrencilerimizi, merkezdeki öğrencilerimizi kaynaştırmayı hedef alan ve çocuklarımıza doğal yaşamı tanıtmak için güzel bir adım olan bu projeyi bugün burada başlatmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Elbette çocuklarımız her ortamda belki kaynaşıyorlar yer yer akrabalıkları var, komşulukları var ama bir proje kapsamında bu kaynaşmanın sağlanması, karşılıklı kalplerinin bir araya gelmesi çok önem taşıyor. Elbette bu çocuklarımız bugünü güzel bir anı olarak hayatları boyunca hatırlayacaklar. Öğretim okulda verilen bir olgu fakat bu işin eğitim kısmı. Çocuklarımızın bu tarz projelerle bir araya gelmesi, bazı farkındalıkların oluşması işin eğitim kısmı. Buradaki öğretmenlerimizin aynı zamanda iyi birer de eğitimci olduğunun kanıtıdır. Ben kendilerini tebrik ediyorum. İnşallah çok güzel kaynaşmaya vesile olacak. Emeği geçen herkesi kutluyorum. İnşallah çok güzel bir başlangıç olacak. Daha çok güzel projelerde buluşmak üzere" şeklinde konuştu.

Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin ise "İnşallah kardeş olarak çocuklarımız kaynaşacaklar. Bu tür etkinliklerin uzun süreler devam etmesini diliyoruz. Bizim de katkı sağlayacağımızı buradan Kozlu İlçe Milli Eğitim Müdürümüze sözünü veriyoruz. Bu etkinliği düzenleyen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından ilçe merkezde okuyan öğrenciler yanlarında getirdikleri kırtasiye, temizlik malzemelerini ve oyuncakları köyde okuyan öğrencilere verirken, köyde okuyan öğrencilerde kendi bahçelerinden topladıkları sebze, meyve ve süt ürünlerini ilçe merkezde okuyan öğrencilere hediye etti. Daha sonra köyde okuyan öğrenciler, ilçe merkezde okuyan öğrencileri evlerine konuk ederek onlarla beraber erik, kiraz topladılar. Ayrıca ördekleri sevip, kümesten yumurta aldılar.

Ayrıca, köydeki öğrenciler kendi bahçelerinden topladıkları sebze, meyve çantasını Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya'ya hediye ettiler. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kozlu'da Benim de Bir Kardeşim Var' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement