Kozluk'ta Kaza Kurşunuyla Şehit Olan Asker - Son Dakika
Yerel

Kozluk'ta Kaza Kurşunuyla Şehit Olan Asker

Kozluk\'ta Kaza Kurşunuyla Şehit Olan Asker

Er Sevag Şahin Balıkçı'yı, Batman'ın Kozluk ilçesi Gümüşörgü Karakolu'nda vatani görevini yaparken kazara öldürdüğü iddia edilen sanık Kıvanç Ağaoğlu'nun yargılanmasına devam edildi.

28.02.2013 19:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Er Sevag Şahin Balıkçı'yı, Batman'ın Kozluk ilçesi Gümüşörgü Karakolu'nda vatani görevini yaparken kazara öldürdüğü iddia edilen sanık Kıvanç Ağaoğlu'nun yargılanmasına devam edildi.

Diyarbakır 2. Taktik Hava Kuvvet Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuksuz yargılanan sanık Kıvanç Ağaoğlu, Balıkçı'nın babası Garabet ve annesi Ani Balıkçı, tanıklardan Sadrettin Ersöz ile avukatlar hazır bulundu.

Tanıklardan Sadrettin Ersöz'ün ifadelerinin dinlenmesi için söz verildi. Ersöz, olay günü nöbetçi olmadığını belirterek şöyle dedi:

"Olayın yaşandığı gün nöbetçi astsubay Serhat Gülbahar'dı. Olay meydana geldikten sonra karakol komutanının beni yanına çağırdığını hatırlıyorum. Kendisi santralde telefon ile görüşüyordu. Benim de Kıvanç Ağaoğlu'nun yanından ayrılmamamı istedi. Olay hakkında bilgi almamı istedi. Ben de Kıvanç Ağaoğlu'na olayın nasıl geliştiğini sordum. Kendisi de olayın nasıl gerçekleştiğini hatırlamadığını ve bir anda geliştiğini anlattı. Oradaki askerlere olayın gelişimini sorduğumda ise bazıları şakalaştığını, bazıları patlama sesi duyduklarını, bazıları ise telin bir tarafında Kıvanç'ın olduğunu diğer tarafında ise Sevag'ın olduğunu anlattılar. Sevag'ın vefat etmesinden sonra karakol komutanımızla helikopterde ceset torbasının içinde karakolda tekrardan geldiler. Komutanım benim de otopsiye katılmamı emrettiği için helikopterle Diyarbakır'a geldik."

Müdahil avukatı İsmail Cem Halavut, tanıkların ifadelerinin çelişkili olduğunu ve yeniden dilenmesini talep ettiklerini belirterek, dosyanın genişletilerek yargılamaya devam edilmesi gerektiğini savundu.

Tanıklardan Mehmet Dilekçi'nin verdiği ifadelerin, olaydan sonra hemen alındığı için tutarlı ve somut delillerden oluştuğunu ifade eden Halavut,

"Dilekçi'nin tüm ifadeleri kameraya alınmıştır. Bizim mahkemede görüntüyü izleme şansımız bulunmuyor. Bu nedenle görüntünün tutanağa dökülerek mahkemede okunmasını talep ediyoruz. Tanıklar ise keşfe katılmama konusunda yönlendiriliyor. Yargılanmanın bir türlü aydınlatılmamasının nedeni bundan ibarettir. Olay yerinde yapılacak yeni bir keşif ile tanıkların tekrardan dinlenmesini istiyoruz" dedi.

Sanık Avukatı İbrahim Gök ise, tanıklardan Mehmet Dilekçi'yi daha önce dinlediklerini hatırlatarak, Adli Tıp Kurumu raporu ile keşif tutanaklarının zaten verildiğini tekrardan keşif yapılması ve tanıkların dinlenilmesinin dosyaya hiçbir katkısının olmayacağını savundu.

Mahkeme heyeti verdiği kısa aranın ardından müdahil avukatlarının dosyanın genişletilmesi talebinin reddine karar verdi.

Anne Ani Balıkçı ise, başka bir şey söylemeyeceğini, verilecek kararın kendilerini ötekileştirmemesi gerektiğini anlatarak, " Adaletin vatanımda gerçekleşmesini gönülden istiyorum. Neticede Sevag geri gelmeyecek. Buna benzer birçok olayda da kimse ceza almadı. Bu davada da ceza alan galiba olmayacak" diye konuştu.

Askeri savcı ise davanın seyri ve geldiği aşama göz önünde bulundurularak, sanığın "bilinçli adam öldürmek" suçu gerekçesiyle, tanıklardan Sadettin Ersöz için ise "görevi kötüye kullanma" gerekçesiyle cezalandırılmasını isteyerek, müdahil avukatlarının dosyanın genişletilmesi talebini reddedilmesini istedi.

Mahkeme verdiği kısa aranın ardından, sanık Ağaoğlu'nun duruşmalara sürekli katılmasına, davanın seyri dolayısıyla tanık Ersöz'ün sonraki duruşmaya katılmasına ve dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Öte yandan Sevag İçin Adalet Girişimi, Nor Zartonk İnisiyatifi, İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi, Tümbel-Sen ve Diyarbakır Barış Girişimi'nin de aralarında bulunduğu bir grup, duruşma öncesi Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı önünde basın açıklaması yaptı.

-İddianame-

İddianamede, Gümüşörgü Karakolu'nda vatani görevini yapan Ermeni asıllı Türk vatandaşı Sevag Şahin Balıkçı'yı (25), 24 Nisan 2011 günü kazara öldüren er Kıvanç Ağaoğlu'nun "Taksirle adam öldürmek suçundan" 9 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep ediliyor.

Muhabir: Aziz Aslan

Yayıncı: İrfan Cemiloğlu - DİYARBAKIR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kozluk'ta Kaza Kurşunuyla Şehit Olan Asker - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement