Kozluk'ta "Tecavüz Kültürü" Paneli - Son Dakika
Yerel

Kozluk'ta "Tecavüz Kültürü" Paneli

Batmanın Kozluk İlçesinde "Tecavüz Kültürü" konulu panel düzenlendi.

22.04.2016 17:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KJA bileşenleri Kozluk'taydı

KJA tarafından düzenlenen bir haftalık panel ve eğitim programı dün de devam etti.

Batmanın Kozluk ilçesinde düzenlenen panele HDP Batman milletvekili Saadet Becerikli, KJA (Kongrén Jınén Azat) Koordinasyon üyesi Xece Şen, SELİS Kadın Danışmanlık Merkezi Sosyologu Çiğdem Samsa ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Panelin salonuna "Bedenimize, dilimize, kültürümüze yapılan tecavüze karşı direnişi yükseltelim" pankartı asıldı.

HDP'Lİ BECEREKLİ, CHP'Yİ ELEŞTİRDİ

Panelde ilk olarak söz alan milletvekili Saadet Becerikli, "Kürt temsilcilerini nasıl meclisten atabiliriz tartışmalarını yürütüyorlar. Kendine sosyalist diyen CHP de bu tartışmalara ortak olmuş. Ne olursa olsun Kürt halkı 40 yıldır hakları, kimliği için direndi, bundan sonra da direnecektir" diye konuştu.

"TARİHİ YERLERE DE TECAVÜZ EDİLDİ"

Ardından konuşan SELİS Kadın Danışmanlık Merkezi Sosyologu Çiğdem Samsa, tecavüz kültürünü anlatarak, tecavüzün sadece kadın bedenine saldırı olmadığını doğaya, tarihe, dile, kültüre yönelik yapılan saldırılar da olduğunu söyledi.

Son olarak konuşan KJA Koordinasyon üyesi Xece Şen ise namus kavramının 'Numus'tan geldiğini söyleyerek anaerkil toplumun kanunu ve adalet anlamına geldiğini kaydetti.

Nusaybin'de, Cizre'de, Sur'da tarihi, dini yerlerin tecavüze uğradığını iddia eden Şen, tecavüz kültürüne yönelik reflekslerin önemine dikkat çekti.

Panel soru-cevap şeklinde sona erdi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Kozluk'ta 'Tecavüz Kültürü' Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement