KPSS Mağdurları "Adalet" Bekliyor - Son Dakika
Yerel

KPSS Mağdurları "Adalet" Bekliyor

Mardin'de 2010 yılında Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndaki (KPSS) usulsüzlükler nedeniyle mağdur olanlar, usulsüzlük yapanların adalet önünde hesap vermesini istiyor.

10.04.2015 11:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HALİL İBRAHİM SİNCAR - Mardin'de 2010 yılında Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndaki (KPSS) usulsüzlükler nedeniyle mağdur olanlar, usulsüzlük yapanların adalet önünde hesap vermesini istiyor.

İstanbul Üniversitesi mezunu İngilizce Öğretmeni Hamza Doğan, 2010 yılı KPSS'deki usulsüzlük soruşturması kapsamında açılacak davalar için Mardin Cumhuriyet Başsavcılığına müdahillik dilekçesi verdi.

Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2010 yılı KPSS'deki usulsüzlükler nedeniyle başlatılan soruşturmadan umutlu olduğunu söyledi.

O dönemki KPSS'de 73 puan aldığını belirten Doğan, "O kadar çalışmamıza rağmen sınav puanlarımız düşük geldi çünkü birçok kişi soruların hepsini cevaplamıştı. Dolayısıyla benim gibi diğer arkadaşların aldıkları puan düşük oldu. Daha sonraki sınava hazırlandık. Bir puan daha fazla aldım ve atandım. O dönemde 6 aylık bir kaybımız oldu. 2010'da olması gerekirken 2011'de atamalar oldu. Bir yılımız boşa geçti" dedi.

"Çoğu insanın hakkını yediler. Onlara helal etmek istemiyoruz" diyen Doğan, "Ayrıca bu hak hukuk meselesidir. İnsan onuru ile oynamaktır. Bunun için gereğinin yapılmasını istiyorum. Yargı süreci devam ediyor. Türkiye'nin birçok yerinden müdahil olunuyor. Bende müdahil oldum. Mağdur olan arkadaşlarımız adına da bu işi yapmak istiyoruz. Bir daha böyle bir şeyin olmasını istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

İngilizce öğretmeni Serdar Aksoy da 2009 yılında mezun olduğunu ve KPSS'ye girdiğini anlattı.

Aksoy, 2010 yılındaki KPSS'de kopya çekildiği için mağdur olduğunu, kopya çekenin ve buna vesile olanların da hesap vermelerini istediğini belirterek, "Bundan sonraki süreçte devlet büyüklerimizden beklediğimiz, bu olayın sonuna kadar gidilmesi. Mağdur olanların mağduriyeti bir nebze giderilsin. Yapanın yanına kalmasın" diye konuştu

Türk Eğitim-Sen Mardin Şube Başkanı Bahattin Biçer ise eşinin de 2010 yılında mağdur olduğunu söyledi.

Biçer, "Kopya çekenlerin ve buna alet olanların adalet önünde hesap vermelerini istiyoruz. Bu işin sonu nereye ve kime dayanırsa dayansın gidilmesini istiyoruz" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel KPSS Mağdurları 'Adalet' Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement