Kremlin Sözcüsü Peskov: "Bu durumda görüşmelerin devam ediyor olduğu gerçeği dahi olumlu" - Son Dakika
Güncel

Kremlin Sözcüsü Peskov: "Bu durumda görüşmelerin devam ediyor olduğu gerçeği dahi olumlu"

Kremlin Sözcüsü Peskov: "Bu durumda görüşmelerin devam ediyor olduğu gerçeği dahi olumlu"

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya ile Ukrayna heyetleri arasındaki müzakerelerin devam etmesinin olumlu olduğunu söyledi.

15.03.2022 13:50  Güncelleme: 13:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya ile Ukrayna heyetleri arasındaki müzakerelerin devam etmesinin olumlu olduğunu söyledi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna gündemiyle ilgili gazetecilerin sorularını cevapladı. Rusya-Ukrayna müzakerelerinin nasıl sonuçlanacağı yönünde açıklama yapan Peskov, "Herhalde bu durumda görüşmelerin devam ediyor olduğu gerçeği dahi olumlu" dedi. Ukrayna tarafından Mayıs ayına kadar savaşın sona erebileceği yönündeki açıklamaların sorulmasına da mesafeli cevap veren Peskov, "Bu onların tahmini, bir tahminde bulunma konusunda aceleci davranmak istemiyoruz" ifadelerini kullandı. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'in, Rusya ile işbirliğini suç sayan bir kararname imzalamasıyla ilgili de konuşan Peskov, "Hayır. Bu karar ile ilgili bilgimiz yok. Nasıl bir yasa olduğunu göreceğiz" şeklinde konuştu.

"RUS EKONOMİSİ BELLİ ZORLUKLARDAN GEÇİYOR"

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki'nin yaptırımlar ile Rus ekonomisinin çöküşe geçtiği yönündeki ifadelerini de değerlendiren Peskov, "Bunu söylemek doğru değil. Rus ekonomisi belli zorluklardan geçiyor. Ancak kalkınma, reform, daha fazla ekonomik bağımsızlık ve yeni endüstriler kurmak için bu bir fırsat. Mevcut zorlukları fırsata çevirmeye çalışıyoruz" diye konuştu. Rusya'nın, Avrupa Konseyi'nden çekilmesi yönünde atılan ilk adımlarla ilgili de Rusya lideri Putin'in henüz bir değerlendirmede bulunmadığını ifade eden Peskov, "Şu ana kadar başkandan henüz bu doğrultuda bir talimat gelmedi. Özellikle Avrupa Konseyi konusunda başkan bir rapor verecek ardından başkanın kararını biz size açıklayacağız" şeklinde konuştu.

"BATI İLE YENİ MÜZAKERELER TALEP EDİLECEK"

Rusya'nın, ABD ve NATO'ya sunduğu güvenlik garantileri taslağı sonrasında yapılan müzakerelerin devam edip etmeyeceği ile ilgili de açıklama yapan Peskov, "Batı ile yeni müzakereler talep edilecek. Tabii bu müzakereleri önceki formatlarla sürdürmek mümkün değil. Artık yeni nüanslar ve yeni söylemler var. Bütün bunların dikkate alınması gerekecek" dedi.

"BU KADININ YAPTIĞI HOLİGANLIKTIR"

Rus devlet televizyonunda çalışan bir kadının, canlı yayında savaş karşıtı gösterisiyle ilgili de düşüncelerini aktaran Peskov, "Bu kadının yaptığı holiganlıktır. Bu gündemimizdeki bir sorun değil" ifadelerini kullandı.

Rus ordusunun Ukrayna'daki operasyonları sırasında Rusya lideri Putin'in sürekli istihbarat bilgilerini incelediğini aktaran Peskov, "Kendisi başkomutan. Elbette tüm verileri alır" dedi. Peskov sözlerinin sonunda Putin'in, hekimlerin talimatları doğrultusunda Covid-19 tedbirleri altında çalışmaya devam ettiğini belirtti.

(Erhan Altıparmak/İHA)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kremlin Sözcüsü Peskov: 'Bu durumda görüşmelerin devam ediyor olduğu gerçeği dahi olumlu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Artvin'de yaralı leylek tedavi edildi ve doğaya salındı
    14:48 Artvin'de yaralı leylek tedavi edildi ve doğaya salındı

    Artvin'in Derinköy köyünde yaralı halde bulunan leylek, Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri tarafından tedavi edildi. İki haftalık tedavi sürecinin ardından leylek, doğal yaşam alanına bırakıldı.

  • Contitech Lastik A.Ş. İşçileri, İşten Çıkarılan Arkadaşları İçin Eylem Başlattı
    14:46 Contitech Lastik A.Ş. İşçileri, İşten Çıkarılan Arkadaşları İçin Eylem Başlattı

    Alman Continental Grup bünyesinde faaliyet gösteren Contitech Lastik A.Ş. işçileri, arkadaşlarının keyfi uygulama sonucu işten çıkarıldığını öne sürerek fabrika önünde eylem başlattı. Petrol-İş Bursa Şube Başkanı Ersin Birgül, yapılan haksızlığın herkese tehdit olduğunu belirtti.

  • Bayburt Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan öğrencilere tören düzenlendi
    14:45 Bayburt Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan öğrencilere tören düzenlendi

    Bayburt Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan 7 öğrenci için tören düzenlendi. Müftü Vekili Abdullah Aksoy, törende öğrencilere hafızlık belgelerini takdim etti. Aksoy, Kur'an-ı Kerim'in bozulmadan kıyamete kadar korunacağını ve bu süreçte hafızların önemli bir rol üstlendiğini vurguladı.

  • Muş'ta 150 Çiftçiye 100 Ton Korunga Tohumu Dağıtıldı
    14:45 Muş'ta 150 Çiftçiye 100 Ton Korunga Tohumu Dağıtıldı

    Muş Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen 'Mera Islah ve Amenajman Projesi' kapsamında 150 çiftçiye 100 ton korunga tohumu dağıtıldı. Muş Valisi Avni Çakır, çiftçilere yönelik desteklerin devam ettiğini belirterek, tarım konusunda bilimsel çalışmalara teşvik edeceklerini vurguladı. Muş Alparslan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Karadağ ise korunga bitkisinin hayvanlara verildiğinde sütün yağlı olmasına vesile olduğunu söyledi ve çiftçilere korunga bitkisini tavsiye etti. Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Gün ise projenin ilimize ve ülke meramıza hayırlı bereket getirmesini diledi.

  • Türkiye, Belarus'ta düzenlenen 'Leisure 2024' turizm fuarına katıldı
    14:44 Türkiye, Belarus'ta düzenlenen 'Leisure 2024' turizm fuarına katıldı

    Türkiye'nin Minsk Büyükelçiliği, Belarus'ta düzenlenen 'Leisure 2024' turizm fuarında stant açtı. Fuarda Türkiye'nin doğal, tarihi ve kültürel zenginlikleri tanıtıldı. Türkiye'nin Minsk Büyükelçisi, Belaruslu turistleri Türkiye'yi keşfetmeye çağırdı. Belarus Başbakan Yardımcısı, Türkiye'yi takdir ederek ulaşım bağlantılarının geliştirilmesini istedi. Türkiye-Belarus turizm işbirliği konusunda mutabık kalındı.

  • Kırklareli'nde Metro Turizm otobüsü devrildi, 11 kişi yaralandı
    14:39 Kırklareli'nde Metro Turizm otobüsü devrildi, 11 kişi yaralandı

    Kırklareli'nde Bulgaristan'a gitmek için yola çıkan Metro Turizm'e ait otobüs, Kavaklı Beldesi Koru mevkiinde yoldan çıkarak ağaçlık alana devrildi. Kazada sürücü dahil 11 kişi yaralandı. Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar çevredeki hastanelere sevk edildi.

  • Yalova'da trafik kazasında hayatını kaybeden genç kız organlarıyla 4 cana umut oldu
    14:39 Yalova'da trafik kazasında hayatını kaybeden genç kız organlarıyla 4 cana umut oldu

    Yalova'da geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden 22 yaşındaki Melek Karakaş, organlarını bağışlayarak 4 hastaya umut oldu. Melek'in cenazesi Yalova'da defnedildi.


Advertisement