Rusya'da dehşet saçmıştı! Darya Trepova terör suçundan gözaltına alındı - Son Dakika
Güncel

Rusya'da dehşet saçmıştı! Darya Trepova terör suçundan gözaltına alındı

Rusya'nın Saint Petersburg şehrinde dün akşam saatlerinde meydana gelen patlamada Rus blogger Maksim Fomin yaşamını yitirirken, 32 kişi yaralandı. Olayla ilgili açıklama yapan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, patlamanın bir terör eylemi olduğunu ve soruşturma kapsamında şüpheli Darya Trepova'nın gözaltına alındığını ifade etti. Rusya İçişleri Bakanlığı ise Trepova'nın içinde patlayıcı bulunan heykelciği kafeye getirdiğini itiraf ettiği görüntüleri paylaştı.

03.04.2023 13:54  Güncelleme: 15:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya'nın St. Petersburg şehrindeki bir kafede meydana gelen patlamaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

"FOMİN'İN SUİKASTI VE TERÖR EYLEMİNİN ARKASINDA KİEV REJİMİ VAR"

Patlamada, "Vladlen Tatarskiy" takma ismiyle bilinen Rus blogger Maksim Fomin'in hayatını kaybettiğini aktaran Peskov, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini bildirdi. Peskov, "Elbette, bu bir terör eylemi. Bu terör eyleminin planlaması sürecinde Ukrayna istihbaratının yer aldığına dair bilgiler var. Büyük ihtimal, Fomin'in suikastı ve terör eylemi arkasında Kiev rejimi var" ifadelerini kullandı.

DUGİN'İN KIZININ ÖLDÜRÜLDÜĞÜ SALDIRIYI HATIRLATTI

Başkent Moskova'da Ağustos 2022'de gerçekleşen bombalı saldırıda Rusya'nın tanınmış siyaset uzmanı Aleksandr Dugin'in kızı Darya Dugina'nın da hayatını kaybettiğini anımsatan Peskov, söz konusu suikastın arkasında da Ukrayna'nın olduğunu belirtti.

Rusya'yı kana bulamıştı! Darya Trepova terör soruşturması kapsamında gözaltına alındı

SORUŞTURMA KAPSAMINDA 1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Rusya Sağlık Bakanlığı, patlamada yaralanan kişi sayısının 32'ye çıktığını duyurdu. Soruşturma Komitesinden yapılan açıklamada, soruşturma kapsamında şüpheli Darya Trepova'nın gözaltına alındığı bildirildi.

HEYKELCİĞİ KAFEYE GETİRDİĞİNİ İTİRAF ETTİ

Rusya İçişleri Bakanlığı da Trepova'nın ifadesine yönelik görüntü yayınladı. Trepova, içinde patlayıcı bulunan heykelciği kafeye getirdiğini itiraf etti. Trepova'nın, Rus ordusunun Ukrayna'daki eylemlerine karşı geçen yıl düzenlenen protesto gösterilerine katıldığı belirtiliyor.

Rusya'yı kana bulamıştı! Darya Trepova terör soruşturması kapsamında gözaltına alındı

NE OLMUŞTU?

Dün, Rusya'nın St. Petersburg şehrindeki kafede meydana gelen patlamada, Rus blogger Maksim Fomin hayatını kaybetmişti.

Rusya\'da dehşet saçmıştı! Darya Trepova terör suçundan gözaltına alındı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Rusya'da dehşet saçmıştı! Darya Trepova terör suçundan gözaltına alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Murat Sarıal: kadın çok güzel tutuklanmasına üzüldüm 2 18 Yanıtla

Advertisement