Kremlin: "Ukrayna'nın NATO üyeliği Moskova için kırmızı çizgi" - Son Dakika
Politika

Kremlin: "Ukrayna'nın NATO üyeliği Moskova için kırmızı çizgi"

Kremlin: "Ukrayna\'nın NATO üyeliği Moskova için kırmızı çizgi"

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna'nın NATO üyeliği konusunun Moskova için "kırmızı çizgi" olduğunu söyledi.

17.06.2021 14:20  Güncelleme: 14:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna'nın NATO üyeliği konusunun Moskova için "kırmızı çizgi" olduğunu söyledi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD Başkanı Joe Biden'ın dün İsviçre'nin Cenevre kentinde gerçekleştirdiği görüşmenin ardından bir radyo programında konuştu. Konuşmasında Cenevre'deki Putin-Biden zirvesinin genel anlamda olumlu geçtiğini belirten Peskov, Ukrayna'nın NATO'ya katılma ihtimaline de değindi. Peskov, Moskova'nın söz konusu durumu yakından takip ettiğini ifade ederek, "Ukrayna'nın NATO üyeliği konusunu çok yakından takip ediiyoruz, bu bizim için gerçekten kırmızı çizgi. (Ukrayna'ya NATO üyelik planı verilmesi konusu) Tabii ki endişelerimizi arttırıyor" dedi.

Peskov, Cenevre zirvesinde silah kontrol anlaşmaları ve risk azaltma önlemlerine zemin hazırlama hakkında acil görüşmeler yapılması gerektiği konusunda anlaşmaya varıldığını da söyledi.

Ukrayna, NATO üyeliği konusunda net cevap bekliyor

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy geçtiğimiz pazartesi günü yaptığı açıklamada, Biden'dan Ukrayna'ya NATO üyelik planı verme konusunda olumlu veya olumsuz net bir cevap istediğini söylemişti. Biden ise Ukrayna'nın yanında olduklarını fakat NATO'ya üye olmadan önce ülkedeki yolsuzluğa son vermek gibi bazı kriterleri karşılaması gerektiğini belirtmişti. - MOSKOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Kremlin: 'Ukrayna'nın NATO üyeliği Moskova için kırmızı çizgi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi
    22:54 CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi

    Aliağa Belediyesi CHP'li Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ismine 'Cemil Bayık' dedi ve Gemi Söküm sektörüne 'uyuşturucu trafiğinin durağı' iddiasında bulundu.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.

  • Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkeme önünde bir kişi kendini ateşe verdi
    22:36 Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkeme önünde bir kişi kendini ateşe verdi

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı "sus payı" davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi.

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.


Advertisement