Kripto paralardaki kayıp rekor kırdı: Yatırımcılar ne yapmalı? - Son Dakika
Güncel

Kripto paralardaki kayıp rekor kırdı: Yatırımcılar ne yapmalı?

Kripto paralardaki kayıp rekor kırdı: Yatırımcılar ne yapmalı?

Kripto para dünyasındaki son 24 saatlik kayıp rekor seviyede. Kripto paraların toplam değeri neredeyse 1 trilyon dolar azaldı.

13.05.2022 00:27  Güncelleme: 00:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyada yaşanan yüksek enflasyon baskısı tüm yatırımlarda olduğu gibi kripto para borsasını da derin kayıplar yaşattı. Başta Bitcoin ve Ethereum gibi kripto paralar olmak üzere neredeyse tüm borsada aşağı yönlü bir hareket görüldü.

Terra blockchain ağının tokenleri LUNA ve UST'de yaşanan kayıplar bütün pazarı sildi süpürdü. Nikkei tarafından hazırlanan son rapora göre, sadece son 24 saat içinde küresel kripto piyasası 275 milyar dolardan fazla kayıp yaşadı. Peki yatırımcılar ne yapmalı?

Bitcoin'de yaprak dökümü! İşte son durum

Kripto para borsasından bir günde 275 milyar dolar silindi

CoinMarketCap'ten alınan verilere göre, küresel kripto para birimlerinin toplam piyasa değeri yüzde 19'dan fazla düşüşle 1.14 trilyon dolara kadar geriledi. Ayrıca son 24 saatlik kayıp ise 275 milyar doları geçti. Onlarca kripto para yarı yarıya zarar yaşarken, en popüler Bitcoin bile yüzde 14 düştü.

Kripto paralardaki kayıp rekor kırdı: Yatırımcılar ne yapmalı?

Kripto borsasında yaşanan bu köklü kaybın başlıca nedenleri arasında ise Terra ağının ABD Dolarına endeksli olması hedeflenen stabilcoin'i bulunuyor. UST olarak da bilinen TerraUSD, gerçek ABD Dolarından daha düşük değerde olunca diğer kripto para birimlerini de zarara uğrattı.

UST'nin fiyatı geçtiğimiz gün 23 ABD centinekadar düştü. Halihazırda 60 cent civarında seyreden UST'nin, 1 dolarlık sabit fiyatın çok altında olduğunu söylemek mümkün.

Bitcoin'den sonra ikinci en büyük kripto para birimi olan Ethereum, son 24 saat içinde yüzde 20'den fazla değer kaybederek 1915 dolara kadar geriledi. Ayrıca diğer popüler kripto paralardan olan XRP ve Polkadot yüzde 30 civarında düşüş gördü.

Kripto paralardaki kayıp rekor kırdı: Yatırımcılar ne yapmalı?

Kripto paralardaki düşüş ne zaman bitecek henüz belli değil, ancak uzmanların genel tavsiyesi kripto paralarınızı satmamanız yönünde. Terra'nın geliştirici Do Kwon, "bu krizi atlatmak için her yatırımcıyla birlikte çalışmak" istediğini ifade etti.

Peki siz kripto para dünyasındaki bu devasa kayıp hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından ya da SDN Forum'da bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Güncel Kripto paralardaki kayıp rekor kırdı: Yatırımcılar ne yapmalı? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi
    22:49 Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi

    Başkentte çeşitli meslek gruplarından gönüllülerin oluşturduğu Cumhuriyet Korosu, 'Yüzyılın Başkenti Ankara' adlı Türk halk müziği konseri verdi. Yenimahalle ilçesindeki Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, Ankara'nın türkülerinin yanı sıra Rumeli, Kütahya, Burdur, Kırıkkale, Sivas, Erzincan, Artvin yöreleri ile Kıbrıs ve Azerbaycan'dan ezgiler dinleyicilerle buluştu. Başkentteki, Ulusal Mimarlık akımlarına örnek teşkil eden tarihi yapı ve binaların da tanıtıldığı konserde, çeşitli halk oyunu gösterileri yapıldı. Şef Serdar Yasun yönetiminde 30 eserin seslendirildiği konsere Ankaralılar yoğun ilgi gösterdi.

  • İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi
    22:49 İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi

    İstanbul Valiliği, Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması nedeniyle 24 binanın tahliye edildiğini, 78 kişinin otellere yerleştirildiğini bildirdi. Yıldıztabya Mahallesi'nde yaşanan olayda, toprak kayması sonucu 14 gecekondu etkilendi ve 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi. Bölgede yaşayan 70 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi. Tahliye edilen binalarda hasar tespit çalışmaları yapılacak.

  • Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı
    22:48 Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı

    Elazığ'da bazı öğrencileri taciz ettiği iddiasıyla gözaltına alınan lise müdürü G.C, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ancak devam eden soruşturma sürecinde bir öğrenci daha şikayette bulundu ve müdür tekrar gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen müdür, 9 öğrenciyi taciz ettiği öne sürüldüğü gerekçesiyle tutuklandı.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.

  • Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Tuğba Yurt konser verdi
    22:38 Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Tuğba Yurt konser verdi

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında şarkıcı Tuğba Yurt, Seyhan Nehri kıyısındaki Merkez Park'ta konser verdi. Konserde çok sayıda kişi şarkılara eşlik etti ve Yurt'un performansı büyük alkış aldı.


Advertisement