Krizden Önce Katar Deyince Akla İlk O Geliyordu! Şeyha Moza Kimdir - Son Dakika
Güncel

Krizden Önce Katar Deyince Akla İlk O Geliyordu! Şeyha Moza Kimdir

Krizden Önce Katar Deyince Akla İlk O Geliyordu! Şeyha Moza Kimdir

7 ülkenin diplomatik ilişkilerini kestiği Katar, krizden önce oğlu tarafından tahttan indirilen Şeyh Hamad Bin Halife Al Tani'nin stil ikonu eşi Şeyha Moza ile sık sık gündeme geliyordu.

06.06.2017 13:31  Güncelleme: 12:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyanın gözü kulağı Körfez ülkelerine çevrildi. Pazartesi günü Suudi Arabistan, Bahreyn, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri, petrol zengini Körfez ülkesi Katar'la diplomatik ilişkilerini kestiğini duyurdu. Ardından Yemen, Libya ve Maldivler onları takip etti.

KRİZ NASIL BAŞLADI?

Katar bir süredir komşuları tarafından teröre verdiği destek nedeniyle eleştiriliyordu. Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'ya göre Katar, bölgede istikrarı tehdit eden Müslüman Kardeşler, DEAŞ ve El Kaide'nin de dahil olduğu birçok terörist ve mezhepçi grubu kucaklıyor.


KATAR DEYİNCE AKLA STİL İKONU FIRST LADY GELİYORDU

Şimdilerde Körfez'de yaşanan krizin baş mimarı olarak gösterilen Katar, 2013 yılında oğlu tarafından tahttan indirilen Şeyh Hamad Bin Halife Al Tani'nin stil ikonu eşi Şeyha Mozah'ı konuşuyordu. "Şeyha"yı ismi sanmayın sakın. Şeyh'in karısı veya "dişi şeyh" manasına geliyor. İsmi Moza bint Nasser Al Missned. Yani Nasır Al Missned kızı Moza.


ÜRÜNÜ İSTİYORDU, MARKA SATIN ALINIYORDU

Şeyh Hamad Bin Halife Al Tani, tahtta oturduğu sürede bütün yurtdışı gezilerinde Şeyha Moza'yı yanında götürdü. Oğlu tarafından tahttan indirilen Şeyh Hamad Bin Halife Al Tani'nin üç eşinden biri olan Şeyha Moza, bir markaya ait ürünü istediği zaman o marka satın alınıyordu.


DİĞER EMİR VE KRAL EŞLERİNDEN FARKLIYDI

Moza, diğer Arap ülkelerindeki emir, kral eşlerinden farklı olarak oldukça aktif imaj yarattı. Bir dönem Forbes Dergisinin dünyanın en kuvvetli 100 kadını listesi içinde 74. sırada yer aldı.


ŞEYH HAMAD'A 7 ÇOCUK VERDİ

5 erkek ve 2 de kız çoçuk annesi Moza, 1986'da üniversiteyi bitirdi ve yüksek lisans yaptı. Körfez'de halkın önüne çıkan ilk First Lady olan Şeyha Moza; önce sosyal projelerde aktif rol aldı, ardından Sonra yurt dışında boy gösterdi.


MODA İKONU GİBİ

Giydiği her elbise, ayakkabı ve çanta ünlü modacılar tarafından hazırlandı. Eşiyle birlikte gittiği Paris ziyaretinde, Jean Paul Gaultier elbisesi ve Christian Loyboutin ayakkabısı, beline taktığı pırlanta ve incilerle süslenmiş kemeriyle Carla Bruni'yi bile gölgede bırakmıştı.

KIVANÇ TATLITUĞ HAYRANI

Şeyha Moza, rol aldığı dizilerle Ortadoğu'da geniş hayran kitlesi edinen Kıvanç Tatlıtuğ'un hayranı. Geçtiğimiz yıllarda İstanbul'a 30 kişilik bir ekiple gelen Moza, Tatlıtuğ ile kaldığı otelin restoranında çay içmek istemiş, Tatlıtuğ yurt dışında olduğu için prensesi isteği reddedilmişti.

Son Dakika Güncel Krizden Önce Katar Deyince Akla İlk O Geliyordu! Şeyha Moza Kimdir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement